A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 22.10.2024

Yayın Tarihi: 22.10.2024 - 09:04
Olaylar ve Yaşananlar | 22.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

O ÇETE NELER YAPTI?


İstanbul’da bir çete bebek acil hastalarını, uygunluk koşullarına bakmaksızın önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldu. 22'si tutuklu 47 kişinin oluşturduğu ‘Yenidoğan çetesi’ hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 10 bebeğin adı geçiyor ancak sayının daha fazla olduğu tahmin ediliyor. İddianamede, ölen 10 bebek "maktul", 5 kişi "müşteki", Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü "suçtan zarar gören", 19 hastane ve sağlık şirketi "malen sorumlu", 47 kişi de "şüpheli" olarak yer aldı.


AK PARTİLİLER DE TEPKİLİ!


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiyle beraber kabinede de değişim olacağı sinyalleri vermesinin ardından gözler bakanlara çevrildi. AK Parti’den birçok isim, kabinede hiç beklenmeden değişim gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyor. İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığında değişiklik yapılmasını öne süren partililer, ‘Türkiye gündemine baktığımızda vatandaşın çok ciddi bir güven bunalımı var, eğer bunu aşmak istiyorsak hepimizin aklı selim davranması gerekir’ şeklinde mesaj veriyorlar. Bir parti yöneticisi, “Bakanlarla ilgili bazı sorunlar var ve bunların değiştirilmesi düşünülüyorsa bir gün daha görevde kalmamaları gerek. Bu, sorunların daha da büyümesine neden olur” diye konuştu. Kabine değişimiyle ilgili kararı Cumhurbaşkanı'nın vereceğini vurgulayan partililerin ortak görüşü ise partide yönetici ya da milletvekili olunmadan bakan olunmaması...


İŞTE BU YÜZDEN SİYASETÇİLERE GÜVEN YOK!


Savunma Sanayi Fonu adı altında kredi kartlarından kesilmesi planlanan kanun teklifi hakkında söylediği sözler nedeniyle Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici büyük tepki görmüştü. Destici'nin sözlerinde çelişmesi sosyal medyada gündem oldu. Savunma Sanayi Fonunu eleştiren vatandaşlar hakkında, "Bunlar milliyetçileri değil DEM'lileri savunur, bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan'ı savunur, Ermenistan’ı savunur" açıklamasında bulunan Destici, bu konu üzerinden kendisini eleştirilenleri yine ters köşe yaptı. Destici, tepki çeken açıklamasından 4 gün sonra, "Söylemediğim sözler üzerinden itham ediliyorum" diyerek şu ifadeleri kullandı: "Buna karşı çıkanlara DEM'li dedi, Yunanlı dedi, Ermeni dedi diyorlar, benim öyle bir ifadem yok. Biz konunun önemine binaen savunma sanayinin desteklenmesi gerektiğini ifade ettik. Bunu ifade ederken kimseye hakaret etmedik, kimseyi itham etmedik. Hal böyleyken söylemediğim sözler üzerinden itham edildim." diye konuştu. 4 gün içinde akıl almaz U dönüşü yapan Destici’ye kendi partisinden bile tepki var.


EMEKLİ GEÇİNEMİYOR


18 bin 969 TL’ye gelen açlık sınırı karşısında ne asgari ücretli ne de emekli ayakta kalamıyor. 12 bin 500 TL maaş ile yoksulluğu derinden hisseden emekli ise temmuz ayında yapılan zamdan memnun kalmadı. Bir umut ise iktidar tarafından müjdeli haber bekleniyor... Geçtiğimiz sene emeklilere Cumhuriyet’in 100. yılı münasebetiyle 29 Ekim’de 5 bin TL bayram ikramiyesi verilmişti. Bu sene için ise ‘emeklilere bayram ikramiyesi tekrardan verilir mi?’ sorusu merak ediliyor. Ekonomi yönetiminin sıkı para politikası sebebiyle 29 Ekim’de bayram ikramiyesi verilmesinin zor olduğu belirtiliyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş, ‘Emekli ikramiyeleri 29 Ekim’de verilir mi?’ sorusunu şöyle yanıtladı: Şimdiye kadar bu yönde ne bir kanun teklifi hazırlandı ne de hazırlanması için Cumhurbaşkanımız tarafından talimat verildi.

Etiketler