A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 23.10.2024

Yayın Tarihi: 23.10.2024 - 09:14
Olaylar ve Yaşananlar | 23.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

ADALETE GÜVENİM SONSUZ


22'si tutuklu 47 kişinin oluşturduğu “Yenidoğan çetesi” örgüt üyesi olmamakla birlikte “Örgüte Yardım Etmek”, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık”, “İhmali Davranışla Kasten Adam Öldürme” ve “Resmi Belgede Sahtecilik” ile suçlananlar arasında Trabzon’un yakından tanıdığı bir isim olan Beylikdüzü Medilife Hastanesinin Başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz da var. CHP Beylikdüzü Meclis Üyesi ve İBB Komisyon üyesi olan Yılmaz partiden ve tüm görevlerinden istifa etti. Atilla Yılmaz çevresi tarafından sevilen-sayılan bir isim olarak biliniyor. Onu tanıyanlar bu işin içinde olmasını asla kabullenmiyor. Dün kendisiyle görüştük, oldukça üzgün ama hukuka olan güvenini şu sözlerle dile getirdi; “Dört kız babası ve 34 yıllık bir hekim olarak adımın bu vahim vakada anılmasından büyük bir üzüntü duyuyorum. Gerçeklerin bir an önce ortaya çıkması ve adaletin tecelli etmesi için elimden gelen tüm çabayı göstereceğimi bildiririm. Çünkü hakkımda her ne kadar ihmali davranışla kasten adam öldürme ve suç işlemek amacı ile üye olma suçlamaları yöneltilmemişse de üzüntümün büyük olduğunu ifade etmek isterim. Tarafımın ifadesi alındıktan sonra salıverilmem ve gözaltına alınmamış olmam da adaletin tecelli edeceğine ve gerçeklerin ortaya çıkacağına ilişkin inancımı yükseltmiştir. Yüce Türk adaletine güvenim tamdır.” Gümüşhane’nin Tekke beldesinde dünyaya gelen Ahmet Atilla Yılmaz İlkokulu Tekke'de, orta ve lise eğitimini Trabzon'da tamamladı. KTÜ Tıp Fakültesinden mezun oldu. İstanbul Taksim İlkyardım Hastanesi'nde Genel Cerrahi İhtisasını 1992 yılında tamamladı. Trabzon’da da 3 yıl boyunca Fatih Hastanesi Başhekimliği görevini yaptı.


KADINLARIN FERYADI!


Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından düzenlenen “Zordayız, Geçinemiyoruz” mitingi Ankara Anadolu (Tandoğan) Meydanı’nda yapılmıştı. Mitinge, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen yaklaşık 100 bin işçi, yaşadıkları ekonomik sorunlara çözüm ve vergide adalet talepleri için seslerini duyurmaya çalıştı. Kadınlar adına konuşma yapan Şükran Tuncay Şenol ise şunları söyledi: “Ben kamuda çalışan kadın bir işçiyim ve aynı zamanda iki çocuk annesiyim. Vergide adaletsizliğin son bulmasını istiyoruz. Ülkemizde çalışanların yarısına yakını asgari ücret ile çalışmakta. Ülkede çalışanların büyük bölümü açlık sınırı seviyesinde ücret alıyor. Mutfakta ailemize, çocuklarımıza bir sıcak yemek çıkartmak için büyük bir mücadele içerisindeyiz. Cinayet ayrımcılığına son verilmesini istiyoruz. Tüm alanlarda güven içinde yaşamak istiyoruz. Kadın cinayetlerinin son bulmasını istiyoruz. Kadınlar güçlüdür biliyoruz ve bu yüzden mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”


GÖNÜLLERİ KAZANMANIN TARİFİ YOK


Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemirile İstanbul Bağcılar Kitap Fuarına katılan İçişleri eski Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’ya vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Kitap Fuarına katılan genç yaşlı her kesimden kitapsever vatandaşlar Süleyman Soylu ile tanışma ve konuşma fırsatı bulurken “Vatan evlatları yalnız değildir, yanındayız” mesajı da verdiler. Her yaştan insanın sevgisini kazanmanın kelimelerle anlatılmayacak bir duygu olduğunu belirten Soylu, “Allah hepsinden razı olsun. Halkımızın sevgisine layık olmanın huzuru ve onurunu yaşıyorum” dedi. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve ekibine teşekkür eden Soylu, “Değerli belediye başkanımız, yayınevlerine, kitapseverlere ve misafirlere müthiş bir ev sahipliği yapıyor” dedi.


PARTİLERİN KASALARI DOLACAK


AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol Parti (DEM) 2023 yılında yapılan genel seçimlerde yüzde 7’lik barajı aşarak Hazine yardımı almaya hak kazanmıştı. 2025 yılı bütçesinin Meclis’e sunulmasının ardından siyasi partilere yapılacak hazine yardımları da ortaya çıktı. 2025’te AKP’ye 2 milyar TL, CHP’ye 1 milyar 440 milyon TL, MHP’ye 568 milyon TL, İYİ Parti’ye 560 milyon TL ve DEM Parti’ye 498 milyon TL Hazine yardımı aktarılacak. Toplamda ise siyasi partilerin hesaplarına 5 milyar 68 milyon TL aktarılacak. Barajı aşamayan fakat yüzde 3’ün üzerinde oy alan partilere de en düşük Hazine yardımı alan parti ile orantılı bir yandım yapılıyor. Ancak YRP, 2023 seçimlerinde yüzde 2,80 oy aldığı için bu yardımdan faydalanma hakkını 0,20 puanla kaçırdı. Eğer yüzde 3’ü yakalasaydı gelecek yıl 316 milyon TL’yi kasasına koyacaktı

Etiketler