A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 24.10.2024

Yayın Tarihi: 24.10.2024 - 09:00
Olaylar ve Yaşananlar | 24.10.2024

MHP’DE ÖCALAN GERGİNLİĞİ!

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin terörist başı Öcalan için yaptığı “Tecridi kaldırılsın, terörist başı gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini açıklasın, sonra da umut hakkının kullanılması için başvurusunu yapsın” çağrısı sonrası MHP’den art arda üyelik iptalleri gelmeye başladı. Başta Zafer Partisi Ümit Özdağ olmak üzere, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş ve Ankara Milletvekili Koray Aydın gibi isimlerden art arda tepki açıklamaları geldi. Milliyetçi cephede geniş yankı bulan bu çağrı, MHP’lileri de oldukça kızdırdı. MHP'ye üye olan birçok ülkücü Bahçeli'nin çağrısı sonrası e-Devlet'ten siyasi parti üyeliğini sonlandırdığını bildirdi. MHP'nin kuruluş amacından koptuğunu ve eski değerlerini kaybettiğini savunan vatandaşlar, üyeliğini iptal ettiği fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

ARTVİN’DE TAHTALI KRİZİ

AK Parti’nin Artvin’de hem genel hem de yerel seçimde hezimet yaşamasında en büyük etkenlerden biri olan AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı’nın görevine devam edeceği yönündeki iddialar partililerin adeta “Bizimle dalga mı geçiyorsunuz” şeklinde tepkisine neden oldu. Tahtalı’ya tepki gösteren partililer, görüşlerini şöyle dile getirdiler: “Son 31 Mart yerel seçimleri sonuçları ne çabuk unutuldu? Tahtalı’nın istifa etmesi gerekirken hala görevde kalması bile akıl işi değil. AK Parti Artvin’de dibin dibini gördü, eğer bir değişim yaşanmazsa bir dahaki genel seçimlerde bir vekil de çıkaramaz.” Partililerden ve vatandaşlardan gelen tepkileri dikkate alan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in her kesimi kucaklayacak il başkanı arayışında olduğu belirtildi.

TRABZONLU BAKAN HEDEFTE!

Sağlıkta özelleştirmenin yol açtığı felaketin somut bir örneği olan "yenidoğan çetesi’’ ile birlikte ortaya çıkan skandallar gündemdeki yerini korurken, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun son açıklamaları ihmalleri bir kez daha gözler önüne serdi. Memişoğlu’nun "yenidoğan çetesi"ne ilişkin ilk şikâyetin CİMER üzerinden Mart 2023’te geldiğini ve çetenin 2024’te çökertildiğini söylemesine karşın hastanelerin 19 ay boyunca hasta bakmaya devam etmesi de tartışmalara yol açtı. Sürecin yavaş ilerlemesi tepkiye sebep olurken, "Bakan istifa için neyi bekliyor?" yorumlarına yol açtı. Trabzonlu bakan Memişoğlu, "İhbarı aldınız, denetimlere başladınız ama bu esnada bebek ölümlerinin devam ettiğini görüyoruz. Bu engellenemez miydi?" sorusuna yanıt olarak "Bu bebeklerin ölümü anlamında bize herhangi bir bilgi verilmiyor çünkü dosya gizli. 5 Aralık 2023’te Sağlık Bakanlığı’nın müfettişleri durumu incelemek üzere gönderiliyor. Savcılık talimatıyla 26 Nisan 2024’te polis bu hastanelere ve ilgililere baskın yaptı. 47 kişi gözaltına alındı, 22 kişi tutuklandı ve çete bu tarihte çökertildi. İlk defa 16 Eylül 2024’te bebek ölümleri soruşturmaya dahil edildi. Savcılık 16 Ekim 2024’te iddianamesini bitiriyor ve sunuyor.
Biz de 18 Ekim 2024’te hastanelerin ruhsatlarını iptal ediyoruz ve kapatıyoruz. Durumun bu kadar olabileceğini biz ancak Eylül ayında anlayabiliyoruz" itirafında bulundu.

SAĞLIKTA KRİZ DERİNLEŞİYOR

AK Parti’nin sağlıkta dönüşüm adı altında yarattığı kriz günden güne derinleşiyor. Randevu sistemi, teknik ekipman eksikliği, şiddet, saldırı, hak kaybı gibi sorunların yaşandığı sağlık sisteminde ilaca erişimde de zorluk yaşanıyor. İlaca erişimde yaşanan krize ilişkin açıklama yapan 19 kentten 30 bin eczane, hükümete çözüm çağrısında bulundu. İstanbul, Ankara, Adana ve Bursa'dan da eczacı odalarının da imzacı olduğu açıklamada, kriz nedeniyle eczacının çaresiz, hastanın ise mağdur olduğu vurgulandı. Açıklamada, "İlacın bulunabilirliğini sağlayın. Eczacıyı hastasıyla sahada ilaçsız bırakanlar için gereğini yapın" denildi.

CHP’NİN TEK BİR HEDEFİ VAR!

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya'da kampa girecek. “1-3 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek kampta son ekonomik ve siyasi gelişmeler değerlendirilecek, yeni yasama döneminde izlenecek yol haritası belirlenecek” diyen CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, “CHP olarak ülkenin yangın yerine döndüğü şu süreçteki tek hedefi sağlıklı bir genel seçimle bu ülkeyi bu iktidardan kurtarmaktır” dedi. “Vatandaşlarımız artık sağlıklı düşünemiyor, maddi ve manevi bir kriz hakim. Adalete olan güven sarsıldı, huzur kalmadı” diyen Suiçmez, şunları söyledi: “Bize oy verenler sorun, bahane ve kriz değil çözümler bekliyor. Eğer biz bunu başaramazsak seçmenle olan bağımız kopar, güven zedelenir. Siyaset kurumu ve siyasetçiler olarak bu konuda çok hassas ve dürüst olmamız gerekir.”