A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 28.09.2024

Yayın Tarihi: 28.09.2024 - 08:50
Olaylar ve Yaşananlar | 28.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

GENÇ, TRABZON’U AYAKTA TUTUYOR!


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç hem yerel yönetimleri hem de partisini ayakta tutmaya devam ediyor. AK Parti Trabzon’da şu haliyle en kötü dönemini yaşamakta. Ortada ne vekiller var ne de il yönetimi. Siyaset tamamen kısırlaştı, açmaza girdi AK Parti cephesinde. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da olmasa Trabzon hem siyaseten hem yönetim noktasında tam bir üvey evlat konumunda. Kongre sürecine giren AK Parti Trabzon’da eğer birlik ve beraberliği sağlayacak kadroları oluşturamazsa işi çok zor gözüküyor. AK Parti Genel Merkezine Trabzon’da neden yeni üye kazanımı olmadığı, teşkilatlardan neden kopulduğu, il başkanı Dr. Sezgin Mumcu ile ilgili sorunlar ve ilçelerde son durum ile geniş kapsamlı bir rapor çalışmasının ulaştığını da belirtelim.


SUİÇMEZ: “BİZ BU OYUNLARA GELMEYİZ”


AK Parti 31 Mart yerel seçim sonuçlarının anlık bir tepkinin değil ‘seçmenin değişmesi zor’ kararının sonucu olduğu gerçeğiyle sarsılıyor. Partideki dağınıklık, uyumsuzluk, paylaşım kavgaları ve gelecek kaygısı bu sarsıntıyı daha da arttırıyor. Seçimin ardından yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında tek bir değişmez sonuç var: CHP birinci, AK Parti ikinci parti ve Cumhurbaşkanı aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın popülaritesi giderek zayıflıyor. Halk desteğinin artmasını sağlayacak yeni politikalar üretmek çok zor AK Parti için, ekonomik ve siyasi tercihleri değiştirmenin görünen sonu daha da hızlandıracağı kaygısı ile yeni bir rota belirlendi: Oyları arttıramıyorsan, rakibi zayıflat... “Biz bu oyuna gelmeyeceğiz” diyen CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, “AK Parti bizi içerden bölüp zayıflatma çabasında. Biz rota mota bilmeyiz. Halkımızın samimi desteği ile yapılacak ilk seçimde çok ama çok büyük farkla iktidar olup ülkeyi düzlüğe çıkartacağız. Vatandaşı yolsuzluktan, yokluktan ve çaresiz kalmaktan kurtaracağız” dedi.


ALANYA’DA DÖRDÜNCÜ BULUŞMA


Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin geleneksel hale gelen Küresel Medya Buluşması’nın dördüncüsü 3-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Alanya’da gerçekleştirilecek. Kurulduğu günden bu yana daha çok yeni olmalarına rağmen önemli ve başarılı hizmetlere imza atan KGK hem yurt içindeki 81 temsilcisi hem de 70’e yakın ülkede bulundurduğu yurt dışı temsilcileriyle adından söz ettiriyor. Yurt içi ve yurt dışı buluşmalara devam eden Küresel Gazeteciler Konseyi’nin Antalya-Alanya buluşmasında ilgi oldukça yoğun olacak gibi. Mehmet Ali Dim’in genel başkan olduğu Küresel Gazeteciler Konseyi birçok toplumsal projenin içinde yer alarak Türkiye’nin her anlamdaki tanıtımına da katkı sağlıyor.


BAŞARIYA GİDEN HER YOL MUBAH DEĞİLDİR!


Trabzon’da eğitim-öğretimin yüz akı konumunda başarılı çalışmaları ile takdir toplayan LİMİT Eğitim Kurumlarının öğrenci, öğretmen ve veli buluşmaları devam ediyor. “Birlikte Başaracağız” sloganı ile eğitimde olmazsa olmaz güç olan aile kavramına çok önem verdiklerini dile getiren Tahsin Aydın, “Bize emanet değerli öğrencilerimizi yalnız bırakmayalım. Başarıda temel öğe dayanışma-paylaşma ve birbirimizi anlamaktan geçer. LİMİT eğitim kurumları için her şey başarı, her şey sınav ve her yol mubah değildir. Sevgisaygı ve güveni yakalamadan hiçbir amaca ulaşılmaz” dedi. LİMİT eğitim kurumları 3 Ekim Perşembe günü saat 18.00’de Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde velilerle buluşacak. Programa Trabzon’daki bütün veliler davetli.


KALAYCI’NIN MUTLU GÜNÜ


Trabzon’un sevilen sayılan avukatlarından Adnan Kalaycı kızını evlendirmenin mutluluğunu yaşadı. Zehra ve Adnan Kalaycı çiftinin güzeller güzeli kızları Zeynep ile Asiye-Yusuf Ziya Aşıcı çiftinin yakışıklı oğulları Tevfik bir ömür boyu mutluluk için evet dediler. Çiftimize bizler de mutluluk diliyoruz.

Etiketler