SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 31.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 31.07.2024

31 Temmuz 2024 Çarşamba - 09:19




Olaylar ve Yaşananlar | 31.07.2024





TBMM’DE SUİÇMEZ FARKI

CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez kısa zamanda Meclis çatısı altında ortaya koyduğu farkındalıklarla, konuşmalarla özellikle bölgemiz fındık ve çay üreticisinin sesi, kulağı, gözü konumuna geldi. Ülke ve yerel gündem ile ilgili önemli çıkışlar ve protestolar yaparak dikkatleri üzerine çekmeye başaran Suiçmez, tam bir Karadeniz kadını! Önceki gün TBMM’de görüşülen sokak hayvanları ilgili de kürsüden “Meclisi kana bulamayın, katliama dur deyin, yasayı geri çekin” başlıklı kırmızı renkli pankartı açan Suiçmez bu eylemiyle de ses getirdi. Sibel Suiçmez, Trabzon’un siyaset, spor, hukuk, sivil toplum kuruluşlarıdemokratik kitle örgütleri gibi birçok alanda başarı göstermiş, kendini kabul ettirmiş bir değer. Partisi ne kadar Suiçmez’e sahip çıkarsa o kadar kazanır. Ama hala birileri ince hesap peşinde, Suiçmez’i görmezden geliyor, yok sayıyor, fesatlık yapıyor. 

TÜCCARLARA BOYUN EĞMEK İSTEMİYORUZ! 

Buğday ve çayda açıklanan alım fiyatlarının düşük olması hasat zamanı yaklaşan fındık üreticilerini de kaygılandırdı. Son yıllarda tarımda maliyetlerin katlanmasıyla yaşadıkları sorunların arttığını belirten fındık üreticileri, bir kilo fındığın maliyetinin ortalama 124 lira olduğuna dikkat çekiyor. Fındık fiyatının hâlâ açıklanmadığını hatırlatan üreticiler, tekellerin önüne atılmaktan endişeli. Ordu, Giresun, Rize ve Artvin’den fındık üreticileri, “Tüccarlara boyun eğmek istemiyoruz” diyor. Fındık üreticisinin mağdur edildiğini söyleyen Nihat Üzüm adlı üretici, “Devlet sahip çıkmalı. Üreticiyi Nutella’ya, Ferrero’ya muhtaç bırakıyor. Biz de mecbur kaldığımız için fındığımızı tüccara veriyoruz. Fındık toplama zamanı tüccardan borç alıyoruz. Bu üretici ne yapsın? Fındık fiyatı en az 200 TL olmalı ki üreticiye para kalsın, tüccara boyun eğmesin. Tüccar da istediği fiyata alamasın. Çay ve buğday üreticileri gibi mağdur olmak istemiyoruz” diye konuştu. 

TRABZON’DA BERBERLERE YASAK!

 Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karara göre berberler, kuaförler ve güzellik salonlarında 1 gün kapalı olma uygulaması başladı. Ramazan ve Kurban bayramlarına denk gelen günler de dahil olmak üzere 1 hafta öncesindeki pazar günleri erkek berberleri ve güzellik salonlarının, salı günleri ise kadın kuaförlerinin açık olmalarına karar verildi. Ayrıca yeni eğitim-öğretim yılına denk gelen günler de dahil olmak üzere 1 hafta öncesindeki pazar günleri erkek berberleri ve güzellik salonlarının, salı günleri ise kadın kuaförlerinin açık olmasına karar verildiği ifade edildi. Trabzon’da kararı destekleyenler kadar onaylamayanlar da var. Yaz sezonunu ve turizmi öne süren berberler “Biz de izin yapmak isteriz, zaten çalışan elemanlar mutlaka izin yapıyor. Kiralarımız çok yüksek, sigortaları ödeyemiyoruz, 7 gün çalışmak zorundayız” dediler. 

BAŞKANIN BABA ACISI! 

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan’ın babası Kasım Albayrak tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Dün ikindi namazına müteakip Yomra Özdil Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra aile kabristanında toprağa verilen merhuma Karadeniz Gazetesi ailesi olarak Allah’tan rahmet, Ayfer Başkan ve tüm ailesine başsağlığı diliyoruz. 

İSTİFALAR DEVAM EDECEK 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından istifaların kesilmediği İYİ Parti'de sarsıntı devam ediyor. Kulislerde, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yakın isimlerin istifa edeceği konuşuluyor. Akşener’e yakınlığı ile bilinen Ünal Karaman, Metin Ergun, Burak Akburak, Ömer Karakaş ve Hakan Şeref Olgun’un partilerinden istifa edecekleri belirtiliyor

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap