SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ali Babacan'dan Berat Albayrak göndermesi! Erdoğan'la el ele verip...

Ali Babacan'dan Berat Albayrak göndermesi! Erdoğan'la el ele verip...

29 Ağustos 2021 Pazar - 14:01




Ali Babacan, Merkez Bankası rezervi konusunda konuştu. Net rezervin eksi 55 milyar dolar olduğunu belirten Babacan, "Erdoğan'la akraba bakan (Berat Albayrak) el ele verip rezervi düşürdüler" dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nda bulunan dolar rezervine ilişkin açıklama yapmıştı. Merkez Bankası rezervlerinin şu an 109 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyleyen Erdoğan, süreci tamamlanan işlemler yani IMF'den gelen 6.4 milyar dolar ile rezervin 115 milyar doların üzerine çıkacağını belirtti.

Erdoğan'ın Merkez Bankası rezerv açıklamalarına muhalefetten tepki gelmeye devam ediyor. Ak Parti döneminde Ekonomi Bakanı olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Berat Albayrak göndermesi yaparak, "Görünen köy kılavuz istemez" dedi.

Sosyal medyadan bir paylaşım yapan Ali Babacan, önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rezerv açıklamasının yer aldığı A Haber'in yayınını, ardından da DEVA partisi mensuplarına net rezerv konusunda yaptığı konuşmayı içeren bir video yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rezerv açıklamalarının doğru olmadığını belirten Babacan, şu ifadeleri kullandı:

"Rezerv hesaplaması böyle yapılmaz. Net rezerve bakılır net. Kendi sahibi olduğun dövize bakılır. Başkasından emanet aldığınız, borç aldığınız dövizi benim diyemezsiniz. Rakamlar ortada, 2002'de göreve geldiğimizde net rezervi 10 milyar dolardan 60 milyar dolara çıkarttık. Bu net ama. Net rezerv ne demek: Merkez Bankası'nın elindeki dövizden, borcu çıkarttığında elinde kalan döviz miktarı demek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi geldiğinde, taraflı Cumhurbaşkanı ve akraba bakan (Berat Albayrak) el ele veriyor ve adeta kibrit çakıp yakar gibi eksiye düşürüyorlar. Şu anda eksi 55 milyar dolar şuanda net rezervi. Bir de çıkıyorlar net rezervi arttırdık diyorlar. Neden bu rezervin borç para olduğundan bahsetmiyorsun. Niye zamanında 60 milyar dolara çıkan rezervi eksi 55 milyara düşürdük demiyorsun" 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap