SON DAKİKA



Haber > Siyaset > CHP olağanüstü kurultaya gidiyor!

CHP olağanüstü kurultaya gidiyor!

05 Ağustos 2024 Pazartesi - 08:16




CHP'de olağanüstü kurultay tarihi belli oldu. Özgür Özel'in il başkanları ile yaptığı görüşmenin ardından kurultayın 6 ile 9 Eylül tarihleri arasında yapılması kararlaştırıldı.





CHP'de genel seçim hezimeti sonrası yaşanan değişim rüzgarı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, girdiği kurultaylı seçimde sağ kolu Özgür Özel'e kaybetmişti.

Seçmen katılımının düşük olduğu yerel seçimlerde bazı il ve ilçelerde başarı gösteren CHP, bu kez olağanüstü kurultaya gidiyor.

ÖZGÜR ÖZEL İL BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ, KURULTAY KARARI ALINDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bugün il başkanları ile yaptığı görüşme sonrası kurultay kararı alındı.

Söz konusu kurultayın 6 ile 9 Eylül tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.


PARTİ MECLİSİ'NDE ALINAN KARARLAR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında bugün toplanan Parti Meclisi'nde, olağanüstü kurultayın 6-9 Eylül tarihlerinde tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak gündemiyle, Genel Başkan tarafından çağrılmasına karar verildi.

Buna göre Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü olan 4 Eylül günü kurultayın sembolik açılışı Sivas'ta gerçekleştirilecek. Bu toplantıya Parti Meclisi üyeleri, Meclis Grubu ve İl Başkanları katılacak. Tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay ise resmen 6 Eylül'de başlayacak ve 9 Eylül'e kadar çalışmalarına Ankara'da devam edecek.

Toplantıda ayrıca, Hatay Milletvekili Can Atalay'ın durumuna ilişkin olarak TBMM'nin 14 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağrılması için Meclis Grubuna görev verildi. Bu kapsamda en yüksek imza sayısı ile başvuru yapılması için TBMM'de bulunan siyasi partilerle de temas kurulacak. Bu çerçevede toplantı başvurusunun da diğer parti temsilcilerinin katılımı ile Meclis Başkanlığı'na teslim edilmesi planlanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
CHP

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap