SON DAKİKA



Haber > Spor > Engelliler haklarını istedi!

Engelliler haklarını istedi!

15 Şubat 2015 Pazar - 10:28




Hacı Kaya, “Engelli bireyler olarak yaşadığımız kentin sorunlarına alternatif çözümler üretebilmek adına çalışma grupları ve komisyonlar oluşturduk”





 Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Hacı Kaya, “Engelli bireyler olarak yaşadığımız kentin sorunlarına alternatif çözümler üretebilmek adına çalışma grupları ve komisyonlar oluşturduk” dedi. Kaya, “Toplu ulaşım araçlarında görme engelli vatandaşlar için sesli sinyalizasyon sistemi uygulanmalı, otobüsler engelli vatandaşların kullanımına uygun olarak dizayn edilmelidir. Trafik lambaları görme engelli vatandaşlar için sesli olması, yaya alt ve üst geçitlerinin tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarımız için yeniden dizayn edilmesi, araçların kaldırımlara park etmelerinin engellenmesi, kaldırımlarda bulunan levha, tabela, direk gibi engellerin kaldırılması engelli ve engelsiz bireylerin güvenlik ve ulaşımı için sağlanmalıdır” dedi. ÇAYDIRICI KARARLAR ALIN! Engelli çalışanların da hak mahrumiyeti yaşadığını savunan Kaya, “Engelli işçiler de engelli memurlara tanınan haklardan yararlandırılmalıdır. 2022 sayılı engelli maaşı ile ilgili 255 TL olan maaş sınırı 550 TL üzerine çıkartılmalıdır” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap