SON DAKİKA



Haber > Spor > Kocaman fiyasko!

Kocaman fiyasko!

01 Mart 2016 Salı - 10:56




Derin Trabzonspor ile kol kola giren Başkan Muharrem Usta ve yönetimi, Bordo-Mavili ekibin çöküşüne zemin hazırladı.





AĞLAMA YERİ DEĞİL

Trabzonspor’da ligde 27 puanla 14. sırada yer alması Bordo-Mavili ekibe gönül verenlerin isyan bayrağı açmasına neden oldu. Başkanlık koltuğuna oturmadan önce kulübün şartlarını iyi bildiğini dile getiren ancak başkan seçildikten sonra her fırsatta ‘enkaz edebiyatı’ yapan Muharrem Usta’ya taraftarlar büyük tepki gösteriyor. “50. Yılda Şampiyonluk” vaadiyle yola çıkmasına karşın, gelinen noktada Usta’nın bu vaadi de taraftarlarca inandırıcı bulunmazken, “Trabzonspor ağlama yeri değil” diyerek, sitemlerini dile getiriyorlar.

GEMİ SU ALMAYA BAŞLADI

“Derin Trabzonspor” diye tabir edilen isimlerle kol kola girerek, 2000 yılındaki kongrede göreve gelen Özkan Sümer’in yönetim modelini benimseyen Usta’ya da taraftarlar, “O dönem Trabzonspor’u bitirme aşamasına gelen kişilerle Usta’nın aynı gemide yer alması, şu anki tabloya zemin hazırlayan en önemli etken. O dönem Sümer başkanlığındaki yönetimin hareket ettiği “Derin Trabzonspor” diye tabir edilenlerin, kulübün imajını yerle bir ettiğini kimse unutmasın. Derin Trabzonspor ile yola çıkan Usta şunu iyi bilsin ki; su alan gemi, batmaya doğru gidiyor. Batarsa, kol kola girdikleriyle birlikte batacağını unutmasın” diyerek tepkilerini ortaya koyuyor.

Yakışıksız sözler

Teknik Direktör Hami Mandıralı’nın da Başkan’ın izinden yürüdüğünü, sürekli topu başkalarına attığını  belirten taraftarlar, “Sürekli mazeret üretmesi bizleri bıktırdı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın telkini ile takımın başına gelen Hami Mandıralı’nın ‘elimde sihirli değnek’ yok’ mazereti yakışıksız sözlerdi. Mandıralı, o zaman Sadi Tekelioğlu’nun yerine görevi neden kabul etti?” dediler.

11 milyon 700 bin Euro gelirle eksikler neden giderilmedi?

KAFAYI TAKTILAR


Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yönetimi görevde oldukları dönemde futbolcu satışlarından kasaya önemli girdi koymasına rağmen, takımda gözle görülür eksikliklerin giderilmemesine de taraftarlar kafayı taktı. Stephane M’bia’dan 6 milyon Euro, Dame N'Doye sezon sonuna kadar 1 milyon 400 bin Euro karşılığında Sunderland’a kiralandı. Deniz Yılmaz: 1 milyon 830 bin TL tutarındaki alacakları karşılığında sözleşmesi feshedildi. Burak Yılmaz’ın satışından 2 milyon Euro gelecek, Adrian davası sonuçlandı, 1.8 milyon Euro gelecek. Muhammet Demir, Güray Vural ve Akakpo’ya ise toplamda 4 milyon 200 bin Euro bonservis bedeli ödendi.

DUA EDER HALE GELDİK

Taraftarlar, “Gelecek yılda şampiyonluk hesabı yapan kulüp, kadro zeminini ara transferde yapabilirdi. Madem yönetim, teknik kadro “Eldeki malzeme bu” diyerek şikayet ediyor, neden kulüp kasasına önemli girdi sağlanmasına rağmen eksik bölgelere transfer yapılmadı. Bunun hesabını Muharrem Usta ve yönetimi vermek zorunda. Sadece Muhammet Demir ve Güray transferi ile olacak değil bu iş. Görev başına geldiğinizde bu takım Avrupa’ya gitme şansı vardı. Şimdi ise bizleri ‘Sivasspor, Eskişehir, Mersin İdmanyurdu puan kaybetsin’ diye dua eder pozisyonuna düşürenlerin yüzleri artık kızarmalı.”

KAN KAYBEDİYOR

“Trabzonspor’un içinde bulunduğu ekonomik çıkmaz karşısında eldeki futbolcu kadrosundan fedakarlık isteyen Başkan Usta’nın, ara transferde satılan futbolculardan elde edilen gelirler ile takıma oyuncu katkısı yapmaması düşündürücüdür. İyi konuşmak, güzel sözler kullanıp verilen içi boş vaatlerle zaman geçiyor, Usta ve ekibi hala Trabzonspor’umuzun kan kaybettiğinin farkında değil” ifadelerini kullandılar.


ÇARK ETTİ

Acıların takımı olan Trabzonspor’da taraftar isyan noktasına geldi. Başkan Muharrem Usta’nın birbiri ardına yaptığı çelişkilerle dolu açıklamaları, taraftarları şaşkına çevirdi. Seçim vaadi olarak Mircea Lucescu’yu teknik adam olarak getireceğini söyleyen Usta’nın bu söyleminden çark etmesine tepki gösteren taraftarlar, “Başkan’ın bir söylediği diğerini tutmuyor. Kimse duygularımızla oynayamaz” dediler.

Dalga geçiyor

Taraftarlar; “Göreve gelirken ve sonrasında yaptığı açıklamalarla eyyamcılığa soyunan Başkan Usta, Galatasaray maçı sonrası açıklamalarının ardından Merkez Hakem Kurulu ile ilgili söylemleri birbiri ile çelişir oldu. Bu yetmezmiş gibi gazetelere ilan verip, haklı isyan çağrısı yapan Başkan Usta’nın, sağduyu çağrısı yapması inandırıcı olmaz. Usta tam anlamı ile taraftarlarla dalga geçiyor. Madem protesto yapmayacaktık, Avni Aker’e neden 25 bin kişi  davet edildi?” dedi.

Enkaz edebiyatı

Usta’nın, kulübün ekonomik yapısını bilerek göreve geldiğini ifade eden taraftarlar, “Enkaz edebiyatı yapıyor. Bugüne kadar ekonomik anlamda elle tutulur, gözle görülür bir adım atılmadı. Borcu borçla kapatma yolu arayan Usta ve yönetiminin kulübe kendi kaynaklarından ekonomik darboğazın aşılması adına katkıda bulunmaması düşündürücüdür. Bu gidiş, Usta’nın kulübü kullandığı düşüncesini doğurmaktadır” dediler.

Bol geldi

Başkan Usta ve yönetiminin, adı kulüple özdeşleşmiş, büyükleri, değerleri unutup kapalı kapılar ardında, otel odalarında, kahvaltılarda, yemeklerde buluştuğunu ileri süren taraftarlar, “Eski futbolculara plaket vermekle kurtuluşu aramak yerine, bütün değerleri kucaklaması gerekir. Kulüp Usta’ya bol gelmiştir. Bugüne kadar Trabzonspor’a laf üretmekten başka katkısı olmayan isimlerle başkanın kol kola girmesi, onların himayesine girip, onların söylemleri ile kulübü idare edip taraftarlara umut dağıtması sabırları taşırdı, Usta’nın bu duruşu, eli Trabzonspor’un içerisinde olanların bir başka projesi olduğu izlenimini vermektedir” şeklinde konuştular.

Birliği sağlayamadı

Taraftarlar; “Trabzonspor’un hakkına el uzatanların nasıl bir tepki ile karşılaştığının örneği mazimizde var. Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz önderliğinde bütün değerler ile birlikte, sahip olduğu lobisi ile haksızlıklar karşısında yaptıklarını Başkan Usta ve ekibi iyi analiz etmeli. Topluma ve taraftara şirin görünmekle hak aranmaz. Dünü unutanların yarınları olmaz. Birlik ve dirlikten bahsedenler, önce kendileri bu sözlerin içini doldurmalı.” 

Yönetim bölündü

“Trabzonspor’un yaşadığı acı dolu bu günlerin nedenlerini araştırmak yerine, bugünkü tablonun oluşumunu sağlayanlarla kol kola giren Muharrem Usta, hala kendi bildiğini okumakta. Yönetim, kendi içinde İstanbul, Trabzon kanadı diye bölünmüş. Başkan’ın kulüp adına attığı adımlardan yöneticilerinin hiç birinin haberinin olmaması, huzursuzluğun bir başka nedeni olarak bizlere yansımaktadır” ifadelerine yer verdiler.

KONGRE SESLERi

“Göreve gelirken bütünlükten söz eden Başkan Usta tek adamlık yolunda ilerliyor” şeklinde sitem eden taraftarlar, “Bu gidişat erken kongre tartışmalarını başlattı. Usta ve ekibi umutlara çare olacak gibi görünmüyor. Yaşanan bu olumsuzluklar, biz taraftarları umutsuzluğa sürüklemekte. Çünkü acil tedbirler alıp kulübün ayağa kalkması gerekirken, Başkan Usta bizlere hala umut tacirliği yapmakta” sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.

İKİ YÜZLÜLÜK

Trabzonspor’un, ligin 5. haftasında Galatasaray maçında Cüneyt Çakır tarafından katledilmesine ses çıkarmayanların iki yüzlü davrandığını da dile getiren taraftarlar, “Galatasaray maçına kadar 4 maçta 10 puan toplayan kulübümüz şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösteriliyordu. O zaman ki haksızlığa ses çıkaran kimse olmamıştı. Şimdi ise Muharrem Usta’nın etrafında “Derin Trabzonspor” diye tabir edilenler toplantılar düzenliyor” diyerek tepki gösterdiler. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap