SON DAKİKA



Haber > Spor > Süper Kupa maçı öncesi kriz! Fenerbahçe ve Galatasaray'dan tarihi rest: "Maça çıkmayız!"

Süper Kupa maçı öncesi kriz! Fenerbahçe ve Galatasaray'dan tarihi rest: "Maça çıkmayız!"

29 Aralık 2023 Cuma - 15:23




Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, Fenerbahçe ile Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde oynanacak Turkcell Süper Kupa maçı öncesi açıklama yaptı.





Eray Yazgan, Milliyet'ten Nevzat Dindar'a yaptığı açıklamada, "İstiklal Marşımızın okunmasına izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe de Galatasaray'a destek çıkarak, İstiklal Marşımız ve Atatürk pankartları ile tişörtlerine izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını TFF'ye iletti.

İki kulüp temsilcileri olağanüstü bir toplantı gerçekleştirme kararı aldı.

Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak için Atatürk’ün pankart ve tişörtlerini giymek isteyen iki takıma Suudi yetkililer tarafından engel çıkarıldı.

Bu duruma karşı iki kulüp yöneticileri ortak bir tavır sergiledi ve maça bu şekilde çıkacaklarını belirtti.

Galatasaray ve Fenerbahçe yöneticileri bir an önce bir araya gelerek bir acil durum toplantısı yapacak.

ALİ KOÇ: “PANKARTI KABUL ETMEDİLER”




Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise “Atamız’ın ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesini anımsatmak isterim. Biz bu pankartla sahaya çıkmak istiyorduk, ‘Peace at home, peace in the world’. Fakat otoriteler bunu onaylamamışlar. Konu henüz net değil.” dedi.

"SİYASİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRÜLEMEZ"

Suudi yetkililerin ayrıca "Türk Milli Marşı'nın okunmasına" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez pankartına" da izin vermeyeceği iddia eldildi.

Yetkilileri "Bu bir spor maçı. Siyasi şova dönüştüremezsiniz" şeklinde açıklama yaptığı da bazı kaynaklarca belirtildi.

SÜPER KUPA'DA BÜYÜK KRİZ 🚨

🗣️Ali Koç :

“Suudi Arabistan'daki Galatasaray maçına ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ pankartıyla çıkacaktık, anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemişler…” #AliKoc #Atatürk pic.twitter.com/oTNG5fQmU3


— Karadeniz (@Karadeniz_Gzts) December 29, 2023

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap