SON DAKİKA



Haber > Spor > Taraftar Başkent'e yürüyecek

Taraftar Başkent'e yürüyecek

16 Şubat 2015 Pazartesi - 17:55




Trabzonsporlu taraftar Muhammet Çelik, Trabzon'dan İstanbul'a gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından sonuç alamadığı gerekçesiyle şimdi de Ankara'ya yürü





Trabzonsporlu taraftar Muhammet Çelik, 2010-2011 sezonundaki lig şampiyonluğu kupasının Trabzonspor'a verilmemesine tepki amacıyla "adalet ve temiz futbol" sloganıyla Trabzon'dan İstanbul'a gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından sonuç alamadığı gerekçesiyle şimdi de Ankara'ya yürüyecek. Çelik, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de temiz futbol, temiz adalet için yürüdüğünü söyledi. 

Futbolun çok kirlendiğini öne süren Çelik, "Artık insanlar maça gitmek istemiyor. Hiçbir şeyden haz almıyorlar. Biz de diyoruz ki eşimi çocuğumuzu alıp el ele, kol kola maça gidelim. Heyecan alalım. Artık futbol bitti. Bugün 70 yaşındaki anneme sorduğumda diyor ki futbolu kirlettiler. Bunu anlıyor. Bunu herkes anlıyor. Buna 'dur' demenin zamanı geldi. Kupamız verildikten sonra inanıyorum ki eski günlere döneceğiz. Başka bu mümkün değil" diye konuştu.  

Trabzon'dan İstanbul'a gerçekleştirdiği yürüyüşünü tamamlayalı bir yıl olduğunu hatırlatan Çelik, İstanbul'un ardından İsviçre'ye yürümek istediğini ancak yürüyüş için İsviçre makamlarından vize alamadığını belirtti.  

Çelik, Trabzon'un Tonya ilçesinden Ankara'ya 13 Mart'ta yürüyüş başlatacağını da kaydederek, "Başbakanlığın önüne kadar gideceğiz. Geniş katılımla, taraftar topluluğuyla Cumhurbaşkanlığına gideceğiz. Eylemimizi orada sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığında kupamız. Başka bir yerde değil. Yani bunu adım gibi biliyorum. Cumhurbaşkanlığına çıkıp yasal yollardan kupamızı isteyeceğiz. Verir vermez, bunu bilemem ama biz mücadelemizi devam ettireceğiz. Eğer bu emelime ulaşamazsam Trabzon Meydan Parkı'nda açlık grevi yapacağım" ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap