SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ahmet Ağaoğlu''Nokta koyulacaksa noktayı koymaya geldik''

Ahmet Ağaoğlu''Nokta koyulacaksa noktayı koymaya geldik''

03 Ekim 2020 Cumartesi - 14:55




Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.





Ahmet Ağaoğlu yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

NİHAT ÖZDEMİR TELEFONLARINI KAPATTI!

Nihat Özdemir ile görüşemedik, 2-3 üyeye ulaştım. Trabzon’daydım arkadaşlar Antep’ten gelecek ben de Trabzon’dan geleceğimi söyledim. Ancak sabah 10’a kadar Kadir Kardaş ile görüşmeme rağmen ulaşamadık. Başka bir gün dediler biz buraya başkanımız, Asbaşkanımız ile geldik. Sürekli olarak düzeleceğine dair sözler verilmesine rağmen çok daha sıkıcı rahatsız edici olaylarla ilgili kendileriyle görüşmeye geldik. Nokta koyulacaksa noktayı koymaya geldik. Burada söyleyecektim, yüz yüze görüşemediğimiz için sizin aracılığıyla kendilerine ulaştıracağız.

FIRAT AYDINUS...

Dünkü maçın hakemi Aydınus 1 sene içerisinde Göztepe ile oynadığımız maç esnasında hem Aydınus hem de Koray Gencerler’in yönettiği maçtı. Uğramış olduğumuz haksızlıklar vardı. Özdemir bize konuyu araştırdım; Fırat’ın suçu yok hata Koray Gencerler’in ona gereken cezayı verdik dedi. 2 saat geçtikten sonra Koray Gencerler’in VAR hakemi olarak atandığını gördüm. Daha sonra Aydınus’un yönettiği maç vardı. O maçta Nwakaeme’ye yapılan penaltıyı pas geçmesi , görememesi, görmemesi VAR’ın da müdahalede bulunmaması kaçan 2 puan oldu. Gaziantep maçına gelelim. Sadece soruları mağdur olan kulüp başkanına yönelttiğiniz zaman işin derinine inmeniz mümkün değil. Federasyon kaynaklı veya federasyon destekli yorum yapan yorumcuların yapması normaldir. Fenerbahçe ile Rizespor maçı vardı, bu maçta 2 pozisyon Servet Yardımcı tarafından Ulenberg’e gönderdi. Aksiyonun devam ettiği pozisyonlarda temas varsa dahi faul çalmayın dendi. Dün akşamki pozisyona baktığınız zaman temas öncesi rakip takımın oyuncusunun elle oynadığını ve yön değiştirdiğini görüyoruz. Devamında Flavio’nun topa teması ve devamında rakibe teması var. Ulenberg’in eğitim verdiğini düşünüyorsak bu pozisyona faul çalınmaması lazım.

PREMİER LİG OYNAYAN OYUNCULAR HAKEM DEDİ!

Hayatında kırmızı kart görmeyen bir oyuncu 2 maçta kırmızı kart görüyor. Bazı insanlar da oyuncu eleştirme yarışına giriyorlar. Ben Premier Lig’den gelip de forma giyen 2 oyuncuma sordum. İlk dikkattinizi çeken neydi? İkisi de ''hakem'' dedi. Demek ki bu işin içinde yanlış var.

NİHAT ÖZDEMİR BİZİ İZLİYORDUR!

Son 4 maça baktığımız zaman verilen kararlar, son dakikada Serkan’ın çekilerek düşürülmesi hiçbir tasarrufta bulunmaması gördük. Cevap bulunması gereken soru işaretleri var. Eminim ki sayın Özdemir bizi izliyordur. Özdemir bana şu ifadeleri kullanmıştı; “Başkanım geçen sene Trabzonspor’a çok büyük haksızlık yapıldığının farkındayım. Zekeriya Alp MHK’sinin kefili benim” son 2 yıl içinde kaç MHK değişti?  4 MHK değiştikten sonra sıkıntılar artarak devam ediyorsa sistemde bir sıkıntı var. İlk başta ifade ettiğim cümleleri hatıralayalım Göztepe maçından sonra “başkanım maçı inceledim, Fırat’ın yönetiminde sıkıntı yok, Koray’a gerekli cezayı verdik” dediği yerde Koray yine görev alabilyiorsa. 4 MHK değişmesine rağmen hatalar devam ediyorsa hakem kadrosu muktedir, eğtimli ve yetenekli bir kadro değil. Motoru arıza yapmış otomobilin 4 defa tekerlieğini değiştiriyorsunuz. Bu yapının bir şekilde değişmesi lazım bu şekilde devam etme şansı yok, devam ettiği takdir de büyük hasar görecektir. Ekonomik olarak dibe vurmuş bir futboldan bahsediyoruz.

2 SENE İÇERİSİNDE 4 MHK DEĞİŞTİ!

2 sene 4 MHK değiştiriyorsunuz neredeyse sokaktan birilerini getirip koltuğun başına oturtacak yere geldiniz. Ben asla hata olduğunu kabul etmiyorum. Bu sorunun temeline inmeliyiz. MHK sistemi kökünden değişmek zorunda. Eğitim sıkıntısı varsa giderilmek zorunda. Hakemlerin ilşkileri varsa deşifre edilmek zorunda. Başka dertler sıkıntılar varsa onu bilemem Trabzonspor Kulübü olarak en ciddi takipçisi olacağız. Bu mücadele FIFA, UEFA AİHM nereye kadar gidecekse oraya kadar taşıyacağız. Başka bir kulübün FIFA’ya verilmeye hazırlanmış dosyada dahil olmak üzere UEFA’ya FIFA, AİHM’ye gideceğimize şüpheniz olmasın.

FIRAT AYDINUS 7 PUANIMIZA ETKİ ETTİ!

Sorunun cevabını istiyorum. 2 senede 4 MHK değişti bugün hala bu konuları konuşuyoruz. Pansuman amaçlı yapılan veya kamuoyunun tepkisini çekmek için yapılan hareketler. Fırat Aydınus bir senede 3 defa… Göztepe Başakşehir ve Gaziantep maçı 7 puana mal oluyorsa ciddi bir sorun var demektir.

SOKAKTAN BİRİLERİ KOLTUĞA OTURTACAK YERE GELDİNİZ!

2 sene 4 MHK değiştiriyorsunuz neredeyse sokaktan birilerini getirip koltuğun başına oturtacak yere geldiniz. Ben asla hata olduğunu kabul etmiyorum. Bu sorunun temeline inmeliyiz. MHK sistemi kökünden değişmek zorunda. Eğitim sıkıntısı varsa giderilmek zorunda. Hakemlerin ilşkileri varsa deşifre edilmek zorunda. Başka dertler sıkıntılar varsa onu bilemem Trabzonspor Kulübü olarak en ciddi takipçisi olacağız. Bu mücadele FIFA, UEFA AİHM nereye kadar gidecekse oraya kadar taşıyacağız. Başka bir kulübün FIFA’ya verilmeye hazırlanmış dosyada dahil olmak üzere UEFA’ya FIFA, AİHM’ye gideceğimize şüpheniz olmasın. Sorunun cevabını istiyorum 2 senede 4 MHK değişti bugün hala bu konuları konuşuyoruz. Pansuman amaçlı yapılan veya kamuoyunun tepkisini çekmek için yapılan hareketler. Fırat Aydınus bir senede 3 defa… Göztepe Başkaşehir ve Gaziantep maçı 7 puana mal oluyorsa ciddi bir sorun var demektir.

1 HAFTALIK SÜRE VAR SONRA YÜRÜMEYE BAŞLIYORUZ!

Serdar Tatlı’nın 2016 tarihli yazısında Fırat Aydınus’u eyyamcılıkla suçluyor ve benim maçımda görev veriyor. MHK Başkanı ve TFF Başkanı Özdemir’de bu soruların cevabı. TFF Yönetimi MHK’yı kontrol edemiyor. MHK da altındaki hakemleri idare edemiyor. Hangi MHK gelirse gelsin bildiklerini çalıyorlar. Dosylarımızı hazırladık, bir hafta içerisinde bu şekil uygulamalardan canı yanan o kadar anadolu kulübü varki canı yanıyor, ses çıkaramıyor, 1. Lig kulüpleri var Türk futbolunun kanayan yarasıdır. MHK yapısının sisteminin kökünden değişmesi lazım. Birilerinin himmetiyle oluşacak olan her kurul prematüre doğmuştur. Türk futbolunu yönetmesi mümkün değildir. 1 hafta içerisinde tatmin edecek bir açıklamanın peşine girmedikleri takdirde hem takipçisi ve hem savaşçısı olacağız. Sorun gerçekten büyük bir sorun Trabzonspor 4 hafta içerisinde 4 puan kaybetti. Verilen emekler var, alın teri var. Kulübü aldığımız zaman hangi noktada olduğunu biliyorsunuz. Sınırlı bütçeyle şampiyonluk mücadelesi veren kadroyu oluşturmaya çalışıyoruz. Bu bizim görevimiz ama o maçları adaletli yönetmek, çalmak, ehil ellere teslim etmekte TFF’nin görevi, herkes görevini yapmak zorunda. TFF amir kurumdur ve özerktir. Asla dediğim dedik bir şekilde yorumlanamaz. Onları oraya getiren futbol kulüpleridir. Geçtiğimiz ay içerisinde Ankara’da yaplan genel kurulu takip etiniz mi? Neredeyse bütçeyi onaylayacak delege sayısına ulaşamadılar. Genel kurula neden itibar etmediler. Hukuk kurulu sevk ediyor, AİHM diyor ki bu 2 kurulunuz bağımsız değil. Daha sonra Tahkime müracat ediyorsunuz tahkimde de onaylanır. Sizin oluşturduğunuz kurumlar bağımsız değildir, verdikleri kararlar da bağımsız değildir. Yapısal olarak da değişmesi lazım. 1 haftalık süre var sonra da yürümeye başlıyoruz. Salı günü Ağaoğlu sportmenlik dışı açıklamalarından dolayı Ağaoğlu sevk edilmiştir denilecek. Asla ve asla savunma yapmayacağım birilerinin bu çarpıklığı dile getirilmesi lazım. Bağımsız olmadıkları onaylananlar kendileri savunmalıdır.
 

Beğendim
9
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
1
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap