SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Avcı'nın planı hazır! İşte Fırtına'nın galibiyet yolu

Avcı'nın planı hazır! İşte Fırtına'nın galibiyet yolu

24 Aralık 2022 Cumartesi - 11:56




Süper Lig'de oynanacak olan Trabzonspor - Fenerbahçe derbisine saatler kala karşılaşma ile ilgili gelişmeler merakla takip ediliyor. Ev sahibi Trabzonspor, Fenerbahçe maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkıyor. Bordo mavililerde kritik maç öncesi Abdullah Avcı'nın derbi planları ise gün yüzüne çıkmış durumda.





Ligin geride kalan bölümünde istediği sonuçları alamayan ve teknik direktör Abdullah Avcı'nın, "Bir değişim yaşamamız gerek" diyerek kampa götürdüğü Trabzonspor, Katar'daki Dünya Kupası arası sonrası ligdeki ilk sınavına Fenerbahçe karşısında çıkacak.

Fırtına, dev derbiye şöyle hazırlandı:

1- SAMSUNSPOR GALİBİYETİ MORALİ

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda 1. Lig ekibi Samsunspor'u mağlup ederek adını son 16 turuna yazdıran Trabzonspor, büyük moral buldu.

Ara dönemde oynadığı hazırlık maçlarının hiçbirinden galibiyetle ayrılamayan bordo-mavili takımın Samsunspor karşısındaki etkili performansı da taraftarları da mutlu etti.


2- TRİBÜNLER TAMAMEN DOLACAK

Bordo - mavili takımın taraftarları Fenerbahçe derbisini sabırsızlıkla bekliyor.

İl dışından ve hatta yurt dışından birçok taraftar bu büyük maçı izlemek için Trabzon'a akın etti.

Biletler satışa çıktığı ilk gün tükenme noktasına gelirken, Akyazı Stadı tribünleri bu sezon ilk kez tamamen dolacak.

Taraftar, takıma önemli güç katacak.


3- DERBİ İÇİN ÖZEL DİNLENME

Teknik direktör Abdullah Avcı, Samsunspor maçında bazı oyuncuları Fenerbahçe derbisini düşünerek dinlendirdi.

Abdülkadir Ömür'ü yedek kulübesinde oturtan Adullah Avcı, hafif sakatlıkları bulunan Visca ve Siopis'i de kritik karşılaşma öncesi riske etmedi.

Başarılı hoca, bu futbolculardan maksimum verim bekliyor.

4- SAKATLARDAN GÜZEL HABER


Fenerbahçe derbisi öncesi sakatlıkları bulunan Siopis ve Visca'dan güzel haberler geldi.

İki oyuncu da hazır ve teknik ekibin görev vermesi durumunda bugünkü karşılaşmada forma giyebilecek.

Samsunspor maçında rahatsızlanan Gbamin'in de ciddi bir durumunun olmadığı ve sahada yer alabileceği özellikle belirtildi.

5-BAZI MEVKİLERDE KARARSIZ

Teknik ekip, derbide oynatacağı isimlerin bazı mevkilerini belirlemekte kararsız kalıyor. Savunmanın sağında Hüseyin ile Larsen arasında Hüseyin, stoperde de Bartra ile Gbamin arasında Bartra bir adım önde. Avcı, orta sahada ise Hamsik ve Bardhi'yi kenarda bekletip, Abdülkadir ve Bakasetas'ı değerlendirecek.


6-YEDEK OYUNCULAR HIRS KÜPÜ

Bugünkü karşılaşmada yedek kulübesinde yer alması beklenen Naci Ünüvar, Maxi Gomez, Bardhi ve Arif Boşluk gibi isimlerin gözü teknik direktör Abdullah Avcı'da. Bu futbolcular Fenerbahçe derbisinde kendilerine gelmesi beklenen forma şansını iyi değerlendirip takımın ideal kadrosunda yer bulma düşüncesinde.

7-YÖNETİMDEN ÖDEME DOPİNGİ

Bordo-mavili yönetim kurulu, Fenerbahçe derbisi öncesi oyuncularına ödeme yaparak adeta bir yasal doping gerçekleştirdi. Ama maç için özel prim düşüncesinin bulunmadığı ancak maçın ardından Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun bir sürpriz yapabileceği belirtildi. Her şeyin alınacak skora bağlı olduğu dile getiriliyor.

8-ABDULLAH AVCI'DAN MOTİVASYON


Teknik direktör Abdullah Avcı bu maçın oyuncular üzerinde ekstra bir baskı oluşturmasını istemiyor. Bu nedenle talebeleriyle sık sık toplantılar yapan Avcı, "Çıkıp kazanmamız gereken bir maçı oynayacağız. Bu şekilde bakmamız gerekiyor. Kazanırsak, bizim için işler çok daha iyi gidecek" ifadelerini kullanıyor.

9-FENERBAHÇE'YE ÖZEL PLAN

Kamp döneminden itibaren belirlediği oyun planını takıma adapte etmeye çalışan Abdullah Avcı, Fenerbahçe'ye karşı da bazı hazırlıklar yaptı. Rakibin çok yüksek ihtimalle 3'lü savunma oynayacak olmasından dolayı sarı-lacivertli takım için hazırlanan plan sahada uygulanacak.

10-BAZI İSİMLERE ÖZEL SPONSORLUK

Karadeniz devinde Visca, Trezeguet ve Bakasetas gibi isimlere özel sorumluluk verilecek. Rakibin bu sezonki maçlarını analiz eden bordo-mavili teknik ekip bu isimlerden rakip ceza sahasını daha fazla yormasını ve defans hattının hücuma katılmasını engellemesini istedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap