SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Büyük Başkan yaptığınız büyük hizmetler ve kazandırdıklarınız için minnettarız…

Büyük Başkan yaptığınız büyük hizmetler ve kazandırdıklarınız için minnettarız…

29 Mayıs 2024 Çarşamba - 17:26




Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın yaşamı, yaptıkları ve Trabzonspor’a kazandırdıklarıyla derginin mayıs ayı sayısında manşetlere taşındı. Yapılan değerlendirmede, “Acımız büyük. Onursal Başkanımız Mehmet Ali aramızdan ayrıldı. Yerin asla doldurulmayacak” denildi.





ANİ vefatıyla sevenlerini üzen, Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor Dergisi’nin mayıs ayı sayısında adına yakışır bir şekilde yadedildi. Mehmet Ali Yılmaz’ın yaşamı, yaptıkları, Türk futboluna ve Trabzonspor’a kattıkları, derginin mayıs sayısında manşetlerde yer aldı. “Yerin asla dolmayacak” diye başlayan yazıda Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz için ön sözde şu ifadeler kullanıldı: “Adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdırdı. Kulübümüzün büyümesi adına büyük çaba gösterdi. Kalıcı hizmetler bıraktı. Kazandırdığı tesislerle sadece ülkemizde değil , dünyanın örnek kulüpleri arasında gösterilmesini sağladı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun özerkleştirecek kadar cesurdu.

Bugün kulüpleri ayakta tutan havuz sistemini getirip yayın gelirlerinin dağıtımını belirleyecek kadar büyük düşünürdü. Mükemmel bir Trabzonlu, Trabzonsporlu, Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı asla unutmayacağız. Yaptıkların, kazandırdıkların, hizmetlerin için minnettarız. Mekanın cennet olsun büyük başkan. Ruhun şad olsun.

Trabzonspor Dergisi, Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın biyografisine de geniş yer ayırdı. 21 Ekim 1948 yılında Trabzon’da doğan Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi’nden mezun olan Mehmet Ali Yılmaz, iş insanlığı, medya patronluğu ve spor yöneticisi olarak tanındı. Tek-Art Holding Yılmaz Yayınları A.Ş ve Titibank yönetim kurulu başkanlığı yaptı. 1982-83 sezonu başında Trabzonspor’un 8’inci Başkanı seçildi. Yılmaz bu görevini 1987-88 sezonunun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989 yılında yeniden Trabzonspor Başkanı seçildi ve 1992 yılına kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996 yılının sonundan 2000 yılının sonuna kadar süren Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor’da en uzun başkanlık yapan isim oldu. Bordo-mavili kulüp, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlık yaptığı dönemlerde 1982-83 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-84 sezonunda Türkiye Ligi şampiyonluğu, ve Türkiye Kupası şampiyonluğu, 1984-84 sezonunda Başbakanlık Kupası şampiyonluğu yaşadı. Mehmet Ali Yılmaz, Ocak 1988 tarihinde yapılan Divan Başkanlık Kurulu’nun aldığı kararla ‘Onursal Başkan’ unvanını aldı. Mehmet Ali Yılmaz kendi adını taşıyan Trabzonspor Tesisleri’ni hem şehre hem de Türk futboluna kazandırdı. 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden Trabzon Milletvekili olarak seçildi. 49’uncu ve 50’nci hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. Mehmet Ali Yılmaz bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu’nun özerk yapıya kavuşturdu. Futbolda havuz sistemini getirerek tüm kulüplere gelir kapısı yaptı.

TRABZONSPOR Başkanı Ertuğrul Doğan, Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz için mayıs ayı sayısında özel bir yazı kaleme aldı. Doğan yazısında şu ifadeleri kullandı: “Trabzonsporumuza çok büyük hizmetlerde bulunarak tarihe geçen Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Kulübümüzün en uzun süreli başkanlığını yapan, bu sürede sayısız başarılara imza atarak gönüllerde taht kuran değerli büyüğümüzün yeri asla dolmayacaktır.

Bakanlığı döneminde Türk futbolunun gelişimi için cesur adımlar atan ve Türkiye Futbol Federasyonu özerk yapıya kavuşturarak her anlamda örnek olan Onursal Başkanımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve camiamıza başsağlığı diliyorum.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap