SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Kulübün batmasını mı alkışlattın?

Kulübün batmasını mı alkışlattın?

02 Ocak 2018 Salı - 06:50




Trabzonspor eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, “Borç 900 milyon TL’yi aşmış, başkan Usta her şey mükemmelmiş gibi son genel kurulda delegeden Tra





KİMSE MEMNUN DEĞİL

Trabzonspor eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Karadeniz’e çarpıcı açıklamalarda bulunurken Başkan Usta ve ekibinin Kartal tesislerindeki 2.5 dönüm araziyi OPET’e vermesinin çok büyük bir yanlış olduğunu dile getirdi. Usta ve yönetiminin yasal olmayan bir satış gerçekleştirdiğini söyleyen Hacısalihoğlu, mevcut yönetimin bu hareketi ile tüzüğün yok sayıldığını bildirdi. “Trabzonspor’da son iki senedir seçim sandığından başlayan bir yığın yasal olmayan işler yapılıyor” diyen Hacısalihoğlu, şöyle konuştu: “Hileli, etik olmayan işler. Bundan Trabzonspor camiası memnun değil.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI

Birçok Trabzonspor’un eski değeri, Trabzonspor’u bu günlere getiren adam statlardan, kongrelerden çekildi. Trabzonspor’u göz ucuyla ve televizyondan takip ediyorlar. Neden? Bu hadiseler olursa, seçimlerde böyle tartışırsan, tartışılan sandık sonuçları yaparsan, yasal olmayan üyelere oy kullandırırsan. Yani bir sürü yasal olmayan süreç var. 6 aylığına gelenler yasal olmayan sistemi asıl kabul edip devam ettiler. En sonunda bu Kartal tesisleri konusu. Tüzük de yasa da diyor ki; genel kuruldan yetki almak lazım. ‘Ben bunu bu şekilde hallederim’ demek olmaz. Bu, görevi kötüye kullanmak ve hileli kullanmaktır. Tüzük yok sayıldı.”

TAKIM ELDEN GİDİYOR


Hacısalihoğlu, “Benim için kongrede niye konuşmadı diyorlar. Borç 900 milyonu aşmış, icralar gelmiş, ödemeler aksamış, oyuncular antrenmana çıkmıyor. Ama kongreye kimse gelmemiş, basın ilgisiz. Sonra Hacısalihoğlu konuşmadı... Ayrıca konuşmaya meraklı da değilim. Tablo ortadayken başkan Muharrem Usta salondaki herkese Trabzonspor’u alkışlamaları gerektiğini söyledi. Genel kuruldaki bazı üyeler de ayağa kalkıp alkışladı. Anlam veremedim. Şimdi başkan Usta Trabzonspor’un batmasını mı alkışlattı? Taraftar diyor ki ‘takım iyi gidiyor’ susun. Takım elden gidiyor. Bunları konuşmanın zamanı mı var” ifadelerini kullandı.

SKORLAR İYİSE HERKES SUS PUS

Trabzonspor’da saha sonuçlarının iyi gitmediği dönemde yönetimin yerden yere vurulduğunu ama bu dönemde herkesin sus pus olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: “Kulüp taraftarı değil skor taraftarı ortaya çıktı. Yenilince ‘yönetim istifa’ diyenlerden şimdi çıt çıkmıyor. Yönetim, bütçesini iyi ayarlayamıyorsa, borçları ödeyemiyorsa, kulübün nakit akışını karşılaşamıyorsa, oyuncular kulübü UEFA’ya şikayet ediyorsa asıl bunlardan dolayı tepkini ortaya koyacaksın. Yoksa yenince alkışla, yenilince istifaya çağır yanlış. Şu an Trabzonspor’da yaşanan tablo bu. Neticeler iyi giderken böyle.”

KONGRE İYİ BİR SEÇENEKTİR

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’ya olağanüstü genel kurul çağrısı yapan eski asbaşkan, şöyle konuştu: “Sayısal olarak yeterli üyeyi barındırıp barındırmadığı tartışılan o kaygıda, kuşkuda olan bir yönetim bundan sonrasını nasıl getirsin? Bir yönetimin en büyük zafiyeti, güveni kaybetmesidir. Şimdi Trabzonspor’da  olağanüstü kongre yapmak için bugüne kadar hangi şartlar gerekiyorsa  bunların birinde, ikisinde yönetimler kongre kararı almıştır. Bugün hepsi birden mevcut. Usta, hem kendisine hem kulübe hem camiaya zarar veriyor. Mademki başkan Usta diyor ki; ben bu işe devam edeceğim. Göreve geldiğinizde bu işi bilmiyordunuz, bu kulübü de tanımıyordunuz şimdi tanıyıp öğrendiniz. Camiayı da tanıdınız, ne isteniyor, ne istenmiyor biliyorsunuz. Ona göre bu düşüncedeki kişilerden bir yönetim oluşturursunuz yine göreve talip olursunuz.”


TRABZONSPOR ANAYASASINA İHTİYAÇ VAR

“Geçmişten beri konuşulan bir anayasa vardır.  Neye göre düşünmemiz lazım, değerlendirmemiz, tenkit etmemiz lazım? Onu belirleyen şablonu ortaya çıkaracak bir çalışmadır. Bir çalıştay gibi bu konudaki bilgililer, ilgililer bir karar verecek. Onu da kamuoyu ile paylaşacak, onlara anlatacak. Düşünün gırtlağına kadar borçta olan bir kulüp iki yılda 60 oyuncu alıyor. Hepsini de ‘yıldız aldık’ diye lanse ediyor. 60 oyuncuyu bile alkışlıyor taraftar. Demesi lazım ki nereye alıyorsun? Bunlardan biri doğruysa öteki yanlış. Aynı mevkiye beş tane adam alınır mı?”

TRABZONSPOR’U SİYASET YÖNETİYOR

 “Son iki buçuk dönemki başkanların kendi iradeleriyle, kendi düşünceleriyle ya da yönetimlerin kararıyla bu transferlerin ve Trabzonspor’un günlük politikalarının belirlendiğine inanmıyorum. Dışarıdaki bazı etkenler nedeniyle hocalar alınıyor.  Yine aynı insanlar kanalıyla belirlenen futbolcular transfer ediliyor, hedefler belirleniyor.  50. yıl da dış mihraklı bir projedir. Alınan hocalar da, yapılan transferler de öyle. Dış mihrak dediğim siyasi irade  ya da Trabzonspor’a hükmeden kişiler. Eskiden ‘Trabzonspor siyasetin neresinde’ diye sorardık. Şimdi ‘Siyaset Trabzonspor’un neresinde’ diye soruluyor. Çünkü Trabzonspor siyasetin göbeğinde. Trabzonspor bir ifade ile artık kendi kendini yönetmiyor ki, siyaset Trabzonspor’u yönetiyor o kadar açık ve net.”

CAMİA ONLARDAN BIKMIŞ OLUYOR


Hacısalihoğlu, “Trabzonspor’u son iki dönemdir kulübü tanımayan, bilmeyen kişiler yönetiyor. En büyük sıkıntı ve problem yaratan hadise budur. Gelenler yöneticiliği ve kulübü tanırken kulübe zarar verdiler. Transferde, davranış biçimiyle, camianın bölünmesinde, birçok şeyde zarar verdiler. Sonra öğrendikleri zaman hem kendileri yorulmuş hem de camia onlardan bıkmış oluyor” dedi. 

1461'İ YOK SAYMAK İHANETTİR

5 yıl sonra 1461 Trabzon’un ne kadar önemli olduğunun konuşulmaya başlandığını söyleyen Hacısalihoğlu, “Herkes kabul ediyor, algılıyor ama yapılan bir şey yok. Oysa Trabzonspor ekonomik olarak da, misyon olarak da buna mecbur. Çünkü altyapıdan oyuncu yetiştiren bir kulübüz. Trabzon zor bir şehir. Buraya dışarıdan transferlerin uyum sağlaması, yaşamı kabul etmesi zordur. Bunları bilirsek 1461 ne kadar önemli anlarız. 1461 sadece oyuncu değil antrenör,  yardımcı eleman, masör, malzemeci, fizyoterapist filan yetiştirecek, daha önemlisi yönetici yetiştirecek. Orada gelip spor yöneticiliği nedir, Trabzonspor nedir, insanların beklentisi ve kulübün işleyişi ne, onu öğrenecek, ondan sonra yönetici olacak. Yani bu kadar misyonu olan, bu kadar beklentide olunan bir 1461 projesini yok saymak, buna sırtını dönmek Trabzonspor’a ihanettir” dedi.

50. YILI HESAPLAMAYAN YÖNETİM BÜTÇEYİ DOĞRU HESAPLAYABİLİR Mİ?

Trabzonspor’un  yıllık banka faizinin 120 milyon TL olduğunu başkan Usta’nın dile getirdiğini söyleyen Hacısalihoğlu, “Kulübün geliri de üç aşağı beş yukarı 120 milyon TL. Yani yalnızca banka faizini karşılayacak durumu olan kulübün iyi olduğunu söylemek, bu modelde, bu şekilde ısrar etmenin anlamı var mı? Ben başarıyı yakalayacağım da borcu azaltacağım hayali seçildiği günden beri var. Misyonlar, vizyonlar, projeler hiçbiri ortada yok. 50. yılı, 51. yılı doğru hesaplayamayan bir yönetim anlayışının Trabzonspor’un bütçesini doğru hesaplayabilmesi mümkün mü?” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap