SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Metin Atasoy: ''Trabzon şehri Mehmet Ali Yımaz'ın gücünü kullanmalı''

Metin Atasoy: ''Trabzon şehri Mehmet Ali Yımaz'ın gücünü kullanmalı''

Karadeniz Özel

10 Ekim 2020 Cumartesi - 17:02




Trabzonspor eski yöneticisi ve başkan adaylarından Metin Atasoy, Karadeniz'e konuştu...





“Trabzonspor Başkanı, Federasyon Başkanı ile görüşemiyorsa, sonraki gün istifa etmelidir. Görüşmeye gidiyorsa, görüşecek. Gerekirse takımı sahaya çıkartmayacak. Üç beş puan silinsin, Trabzon küme düşmez. Bir ders vermek lazım bu düzene.”

“Yönetim Ünal Karaman’ı yollayabilir, bu onların takdiri ama Ünal hocadan sonra Hüseyin kardeşimi getirmeleri hataydı. Reşit Akçay ya da Tekelioğlu ailesinden birisi olsaydı şampiyon olurduk. Bu hata sebebiyle şampiyonluğu teptik. Yönetim çok masumum diyemeyiz.”


BEHRAM KILIÇ/ ÖZEL RÖPORTAJ

Metin Atasoy çok renkli bir kişilik. Kendiyle ve hayatla barışık. Trabzonspor’da yöneticilik yaptı. Başkanlığa da aday oldu. 2016’dan beri İstanbul-Çatalca’da Flamingoköy adlı bir tesisle meşgul. Ama gurbetteki her hemşerisi gibi yüreği Trabzonspor ile atıyor. Kendisiyle takımın dünü ve bugünü hakkında güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Dobra dobra konuştu.

Ahmet Ağaoğlu ile başlamak istiyorum. Trabzon’da bir kesim ona karşı cephe almış durumda.

Ben Ağaoğlu’nu destekledim. Kendisi de önceki yönetimlerden sonra doğru işler yaptı. Fakat sonlara doğru iş biraz politize oldu. Bana göre spor ve sanatta siyaset olmamalı. Ama spor siyasetten istifade etmeli. Mesela kimse bana Başakşehir’in şampiyon olmasını izah edemez. Onurlu bir şampiyonluktu diyemez. Ben bu şampiyonluğu alkışlamıyorum. Ama buna rağmen geçen sene Trabzonspor, Başakşehir’den; her türlü hakem doğramasına rağmen çok daha avantajlıydı. Yönetim Ünal Karaman’ı yollayabilir, bu onların takdiri ama Ünal hocadan sonra Hüseyin kardeşimi getirmeleri hataydı. Hüseyin karakterli ve Trabzonsporlu olan, güzel bir adamdır. Ama onu hoca yapmamalıydılar. Yönetim, daha tecrübeli futbolculardan birini getirseydi ya da Reşit Akçay geçseydi takımın başına ya da Tekelioğlu ailesinden birini getirseydiler şampiyon olurduk. Ve yıllar sonra biz bu hata sebebiyle bir şampiyonluğu teptik. Burada yönetim ben çok masumum diyemez.

Anladığım kadarıyla Newton’u getirmelerini de eleştireceksiniz…

Trabzonspor bir vizyon. Newton da Hüseyin gibi karakterli biri ama Trabzonspor antrenörlüğü için ikisi de bana göre doğru isimler değil.

Trabzonspor’un hakemlerle zorlu bir imtihanı var? Yönetim bu sorunla baş edebilmek için sizce ne yapmalı?

HAKEMLER öyle böyle değil, cidden uğraşıyorlar bu takımla. Ama yönetimin görevi onlara bu fırsatı vermemek olmalı. Trabzonspor yönetimini oluşturan insanlardan hakemler korkmalı. Ama korkmuyorlar. Bir de siyaset bizi destekliyor hikayesi var. Nerde destekliyor? Şu anda Federasyonu Ali Koç ve Nihat Özdemir ikilisi yönetiyor. Anladığım kadarıyla Nihat Bey’in de ileride F.Bahçe başkanlığında gözü var. Geçen yıl Ali Koç onu milletin önüne attı. F.Bahçe başkanı olmak isteyen birinin işi toparlaması için bir şeyler yapması lazım. Bu hakem hatalarını başka nasıl izah edebiliriz? Bak bir şey daha söyleyeyim. Trabzonspor Başkanı, Federasyon Başkanı ile görüşemiyorsa, sonraki gün istifa etmelidir. Görüşmeye gidiyorsa, görüşecek. Gerekirse takımı sahaya çıkartmayacak. Üç beş puan silinsin, Trabzon küme düşmez. Bir ders vermek lazım bu düzene.

Zaman zaman yönetimde iç çekişmeler yaşandığını görüyoruz. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

YÖNETİMİN kendi içinde birlik olması lazım. İç çekişmeler yakışmıyor. Takıma da zarar veriyor. Başkan istifa ederse seçime kadar asbaşkan başkanlık yapar diye bir şey var tüzükte. Bu durum da biraz dedikoduların çıkmasına yol açıyor.

Takımın son durumunu nasıl görüyorsunuz? Sizce eksikler giderildi mi?

YÖNETİMİN en büyük gafleti, hatası demiyorum gafleti stopersiz bir takımla başarı elde edileceğini düşünmekti. 2 senedir bunun farkında olamadılar. Şimdi son anda birini (Vitor Hugo) aldılar. Zor ve uzun bir sezon yine bizi bekliyor. Seyircinin olmaması da bizi çok etkiliyor.

Başkanlığa tekrar aday olacak mısınız?

TRABZONSPOR’A zarar verecek birileri aday olursa elbette olacağım. Hakikaten Trabzonspor camiasının birlikte desteklediği biri aday olursa da onu destekleyeceğim. Örneğin Celil Hekimoğlu aday olsun en büyük destekçisi ben olurum.

Buranın adını neden Flamingoköy koydunuz?

Flamingo dünyanın en barışçıl kuşudur. Hayatta kimseyle kavga etmez, kendi aralarında da kavga etmezler. Ondan dolayı bu ismi verdik buraya.

TRABZON ŞEHRİ MEHMET ALİ YILMAZ’IN GÜCÜNÜ KULLANMALI

Trabzonspor denince akla hemen Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz geliyor. Onunla ilgili neler söylemek istersiniz? Biraz küskün mü sizce?

MEHMET Ali Yılmaz bizim için bir güç. Fikirleri, vizyonu değerlendirilmeli. Benim anladığım kadarıyla Trabzonspor camiası ve şu anki Trabzonspor’u idare edenler; bunun farkında değil. Mehmet Ali Yılmaz’ın geçmişte Trabzonspor için yapmış olduğu fedakarlıkları kimse ortadan kaldıramaz. Onurlandırmanız ve vefalı davranarak Onursal Başkan olduğunu hissettirmeniz lazım O’na. Böyle bir değer her kulübe nasip olmaz.

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap