SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor dikkat!

Trabzonspor dikkat!

15 Eylül 2018 Cumartesi - 09:00




Galatasaray zaferinden sonra camia ve taraftarın beklentisi Alanyaspor deplasmanından da galibiyetle dönmek. Peki Akdeniz ekibi hangi özelliklere sahi





ALANYA MERCEK ALTINDA

■ TRABZONSPOR, Süper Lig’in 5’inci haftasında Alanyaspor’a konuk olacak. Hedef belli: Kazanıp yola kayıpsız devam etmek. Deplasmanda oynanacak bu maç öncesi gazeteniz Karadeniz, Alanyaspor’u yakın takibe aldı. Akdeniz ekibinin güçlü ve zayıf yanlarını tespit etti. Bunları yaparken, hem Alanyaspor’un oynadığı 4 maçı göz önüne aldık hem de Alanya’yı yakından takip eden spor otoritelerinden görüşler aldık.

EMRE AKBABA'NIN EKSİKLİĞİ

■ İŞTE o tespitler: Emre Akbaba’nın gidişiyle Alanyaspor’un adeta kolu kanadı kırıldı. Çünkü Akdeniz temsilcisinin tüm oyun planları Galatasaray’a giden Emre Akbaba’ya göre yapılıyordu. Bunun sancılarını da ilk 3 maç ciddi bir şekilde çektiler. Ancak şimdi toparlanma sürecine girdiler. Emre Akbaba’nın pozisyonuna Lucas Villafanez getirildi. Arjantinli sağ ve sol kanatta da oynayabiliyor. 

VİLLAFANEZ’E DİKKAT!


■ OYUN kurgusu Villafanez’in üzerine yapılıyor. Kolay adam eksiltiyor. Şut çekme özelliği de var. Forvette bir diğer etkili isim Papiss Demba Cisse. Senegalli 33 yaşında ancak gençlere taş çıkaracak kadar koşuyor. Rakip savunmaya baskı yapıyor. Ara paslarda tek vuruşlarla golünü atıyor. Boş bırakılmayacak bir golcü. Bobo ise eski gücünde değil. Muhtemelen Trabzonspor maçında Cisse 11’de oynayacak. 

SAVUNMASI ÇOK AĞIR

■ ALANYASPOR’UN orta sahasındaki Efecan enerjik bir futbolcu. Djalma Campos  ve Fernandes ise boş bırakılmayacak önemli silahlar. Özellikle Fernandes bir hayli etkili. Onu, Vagner Love’ı ‘gol kralı’ yapan futbolcu olarak tanıyoruz. Akdeniz ekibinin yumuşak karnı ise çok ağır oyunculardan kurulu olan savunması. Özellikle stoperler Tzavellas ve Merih uyumsuz. Arkalarına atılan her top tehlikeli oluyor. 

TAKTİK BELLİ

■ TRABZONSPOR’UN bunu iyi kullanması gerekiyor. Nwakaeme, Rodallega, Abdülkadir, Olcay adam eksiltme özelliğine sahip oyuncular. Yusuf Yazıcı ve Sosa’nın savunma arkasına atacağı her top bordo-mavili takımın skora gitmesini sağlar. Bu arada Alanyaspor’da Mbilla Etame sakat. Forvet hattında görev yapan Kamerunlu oyuncunun Trabzonspor’a karşı forma giymesi zor görünüyor.


Haber; Mehmet KARAGÖZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap