SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor gruptan nasıl çıkar?

Trabzonspor gruptan nasıl çıkar?

02 Kasım 2022 Çarşamba - 07:56




Trabzonspor’un Avrupa’ya devam etmesi için öncelikli olarak Ferencvaros’u yenmesi, Monaco’nun da Kızılyıldız karşısında puan kaybetmesi gerekiyor.





Bu durum gerçekleşirse diğer olasılıkların bir anlamı kalmayacak ve bordo-mavililer grupta ikinci sırayı alacak. Play-off oynama hakkını elde edecek olan Fırtına, Şampiyonlar Ligi gruplarında 3’üncü olan takımlardan birisiyle eşleşecek ve onu eleyip son 16 turuna kalmanın mücadelesini verecek.

GRUPTA 6 puanla üçüncü sırada bulunan Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmesi için mutlak kazanması gerekiyor. Ferencvaros'un liderliği garantilemesi nedeniyle ikinciliği hedefleyen bordo-mavililer, galibiyetle birlikte Monaco'nun da puan kaybetmesini bekleyecek. Yenilgisi ya da beraberliği önümüzü açacak. Karadeniz ekibi, ikinci olması durumunda ise Şampiyonlar ligi gruplarını 3. sırada bitiren takımlarla play-off oynayacak.
Trabzonspor'un beraberliğinde; Monaco-Kızılyıldız maçının skoruna bakılacak. Monaco yenerse üçüncülük bordo-mavililerin olacak. Kızılyıldız da berabere kalırsa bu kez ikili averaj ile gol averajı eşit olduğundan attıkları gol sayısına bakılacak. Bu nedenle beraberlikteki skorlar önem kazanacak. Üçüncülük durumunda Konferans Ligi'nin ikincileri, Trabzonspor'un play-off'taki rakibi olacak.
Bordo-mavililer gerek UEFA Avrupa Ligi gerekse Konferans Ligi play-offlarından elenirse Avrupa'ya veda edecek.
 

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap