SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan Marek Hamsik açıklaması!

Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan Marek Hamsik açıklaması!

23 Ağustos 2022 Salı - 19:03




Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi Play-Off ikinci maçında kendi sahasında Kopenhag’ı konuk edeceği karşılaşma öncesi Abdullah Avcı ve Abdülkadir Ömür açıklamalarda bulundu.





Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi Play-Off ikinci maçında kendi sahasında Kopenhag’ı konuk edeceği karşılaşma öncesi Abdullah Avcı ve Abdülkadir Ömür açıklamalarda bulundu.

ABDULLAH AVCI: FIRSAT OLACAK

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı: 1 hafta önce Kopenhag’da çok güzel bir ortamda, atmosferde bütün planlarımızı yaparak sahaya çıktık. Oyun ilk gole kadar olan bölümünde, oyun planı ve organizasyonu istediğimiz gibi gidiyordu. Sonrasında yediğimiz bireysel hatadan olan bir gol. Oyun devre bitene kadar dengeli gitti. 2 tane de pozisyona girdik. Sonrasında Kopenhag’ın en güçlü taraflarından biri olan duran toptan 2. golü yedik. İkinci yarı domino bir oyun oynadık, Bakasetas’ın attığı gole skor… Oyun olarak kazandığımız ama skor olarak kazanamadığımız bir oyun… Yarın akşam muhteşem bir Trabzonspor taraftarı ile kazanacağız. Bize verdikleri sabır, destekle beraber, şampiyonlukla beraber dünyaya milyarca kişiye örnek olmuş, bu seviyenin altına düşmeden tekrar örnek olarak rakibe saygı göstererek, baskı altına alarak oyuna müdahale olmadan, oyuna destek vererek… Müdahil olmadan derken şöyle bir açıklama yapayım: 1,5 yıldır çok inanılmaz destek veriyorlar. Bazen topu çevirirsin oyunu kontrol altına almak için eskiden kalan duyguyla “Ne oluyor geri mi döndü top” diye, rakip biraz ister istemez oyuncuyu telaşa dönebilir. Bu yeni plan ve fırsat içindir. Tekrar kontrolü eline almak içindir. Yarın rakibimiz bize ilk maçta olduğu gibi bekleyen takımdı. Rakipte özellikle yarın 2. bölgede bekleyip, bir geçiş… Biz topa sahipken savunma güvenliğine dikkat edeceğiz. Duran top en güçlü yanları, yarın bunu kollayacaklar. Çalışmalarımızı yaptık. Hazırlıklıyız. En iyi şekilde, konsantrasyonumuzla, yeni bir hikaye yazmak için yarın akşam çok güzel fırsat var. Bu şehir, bu kulüp, bunu hak ediyor. Yarın bunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Oyunda süre çok uzun. Lütfen bu oyundaki süreye dikkat etsinler. Maçları görüyorsunuz 3 - 0 bir anda 3 - 2 oluyor. Biz bunu santim santim hesapladık böyle hareket edeceğiz. Umarım yarın Trabzonspor için, Trabzon şehri için tarihi günlerden biri olacak ve bunun karşılığını alarak Şampiyonlar Liginde olmak istiyoruz.
 

Geçen hafta talihsiz bir sonuç almıştık. Oyunun karşılığını alıp, skor olarak alamadık. Yeterli direncimiz var. Hem maç saatine kadar ,hem de uzatmalara gidebileceğiniz düşündüğümüz zaman. her anı doğru oynamamız gerekiyor. Çok basit hata yapmamamız gerekiyor. Çok konsantre olduk. Trabzon şehrine, Trabzonspor taraftarına sonra da Türkiye’ye bu gururu yaşatmak, gruplara kalmak istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Duyuları fazla karıştırmadan, 90 dakika boyunca elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Ümitsiz değiliz. Maçı çevirecek ve tarih olabilecek atmosferi oluşturacağını düşünüyorum taraftarımızın. Çok büyük desteklerine ihtiyacımız var. 12. adam olarak rakip oyuncuların da bunu kötü olarak hissedebileceğini düşünüyorum. Trabzonspor taraftarı bir olduğunda bizde onları hissedebiliyoruz. Yarın onlara ihtiyacımız olacak. Biz de Trabzonspor camiası için tarihi maça çıkacağımızın bilincindeyiz. Umarım turu atlayıp gruplara kalbiliriz.

MAREK HAMSİK AÇIKLAMASI


Sakatlarla ilgili genel bilgi vereyim: Marek Hamsik, tedavisi devam ediyor. Olumul gidiyor ama yarın bizimle beraber olmayacak. Bruno, geçen seneden Aşil Tendonu koptu. Serkan’ın Altay maçında olmuştu. Hüseyin Türkmen’de aynı şekilde geçen sene son maçta..  Edin’in kolu kırıldı.. Beklemediğimiz süreçte Bakasetas’ın geçen hafta itibariyle oldu. Şu anda tekrar bakacağız ama zor gibi gözüküyor.  Yarın net bilgi olur o konuyla ilgili..

ÇOK ÇALIŞIYORUZ
 

Konsantrasyon eksikliği olmadığını düşünüyorum. Bu seviyelerde, bu ortamda, hem ligde hem Avrupa’da konsantrasyon bozukluğu değil bu oyunun içinde hatalardan olabilecek.. Bazen üst üste gelebilir. Antlaya maçında olduğu gibi. Belki 1,5 pozisyon vermedik skor 5 - 2.. Ayağına çarpıyor önüne düşüyor.. Bunun üzerinde de bireysel olarak çalışıyoruz. Ben konsantrasyon olduğunu bu anlamda düşünmüyorum.

MAÇ MAÇ ODAKLANIYORUZ

En iyi maç önündeki maçtır. Galatasaray ile ilgili ne bir gram çalışma ne konuşma omuştur. Önünde duran maç en önemli maçtır. Bir maç kaybedildiğinde kafalar orada mı burada mı, bunların zaman tünelinde kaldığını düşünüyorum. 

Transfer dediniz. Süreç, sakatlıklar var. Bunun içinde olan bu.. Oyun organizasyonundan vazgeçmeden buna devam etmek gerekiyor. Bazen oyun organizasyonu rakibe göre değişecek. Transfer devam ediyor. Şu an itibariyle hem izleme komitesi hem de biz yoğun şekide çalışıyoruz. Başkan ve yönetim kurulumuz bu konuda çalışmalar yapıyor. En iyisini oyuna, uygun olanı içine atmayı düşünüyoruz.


TARAFTARLARA SESLENDİ

Ben, modern futbolun elindeki oyuncu profiline uygun oyun, rakibe göre ne olduğuna göre çalışan birisiyiz. Haftalık değişiyor. Yarın da burada topa daha fazla sahip olan, oyunu domine eden, taraftarımızın her zaman yeni transfer olan taraftarımızı bize verdiği sabırlı destekle bereber ki oyunun süresi çok uzun. Hem topa sahip, hem de arayışlar içinde olan, kaybettiğinde baskı yapan, az duran top veren takım sabırlı şekilde kazanmak içni.. kontrolünü kaybetmeyen, dengeli şekilde duran takım olmak istiyoruz.

BRUNO PERES'İN LİSANSI ÇIKARILACAK MI?

(Bruno Peres, lisans çıkarılması) Transfer devam ediyor. Sakatlığı da burada değil, Brezilya’da.. Ve süreç geldikten sonra değerlendirilir. Dün lisans çıkarılan oyuncumuzu yarın da kullanamıyoruz. Bunun sağlıklı kararını transfer dönemi bittik sonra daha net şekilde ortaya konabilir. Bazen transfer talep ediyorsun, bazen oyuncu gitmek istemiyor. Bu değişim sirkülasyonlar, daha fazla olabiliyor. Transfer dönemi bitimiyle bunları daha sağlıklı konuşabiliriz.

AHMETCAN KAPLAN


Trabzonspor’a geldiğide şöyle bir ifade kullanmıştım: Bu verimli topraklar.. Bundan evvel sürelerde çıktı. Bu kaynaktan gelmiş, özellikle bir oyuncu.. Ahmetcan için, Trabzonspor’un alt yapısı verdikleri emekten dolayı teşekkür ederim. Geldiğimde A takımdaydı. Daha evvel şu ifadeyi kullanmıştım. harika fiziği var, verdiğini alıyor, çok iyi bir sol ayak. Bu Trabzon’un yüzü olması gerekiyor. alt yapıdan gelip şampiyonluk duygusunu en genç yaşta yaşayan birisi olarak yazdan beri süreç vardı. Ahmetcan’ın planlar üzerine koyamadık. Trabzonspor’un kasasına girecek ve Trabzonspor markasına alt yapısına katkı sağlayacak duruma müsade ettik. Harika bir durum. Bunun sayısını çoğaltmak öncelikli amacımız. Onun da yapması gereken var. Giderken bir çok nasihatte bulunduk. Yapması gereken geliştirmesi gereken bir çok şey var. Hedeflerden bir tanesiydi. Kupa almaktı, bunu yapmak, şampiyonalar ligi yeni bir hikaye yazmak için çok iyi fırsat var. Kısa vadede bütün hedeflerimiz ulaşmış oluruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap