SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > İşte Sosyal medya yasakları

İşte Sosyal medya yasakları

18 Kasım 2015 Çarşamba - 15:55




Günümüzde takip edemediğimiz kadar çok sosyal medya ağı ve kullanıcısı var. Paylaşılan resimler, yorumlar, hakaret ya da şiddet içeriyorsa dokunulmaz





Yasalara göre başta Facebook ve Twitter olma üzere sosyal paylaşım sitelerinde hangi ifade ve paylaşımlar ceza alabilir? Peki sosyal medyayı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?  Ne tür paylaşımlar suç sayılmakta bunları haberimizde derledik.Türk Ceza Kanunu’nun  125. maddesinde düzenlenen genel “hakaret” suçunun sosyal medya gerçekleşmesi halinde 2 yıla kadar hapis cezası var.Kanun koyucu hakaretin alenileşmesi ve daha geniş kitlelere ulaşması nedeniyle artan kişisel zararları dikkate alarak, sosyal medya üzerinden işlenen hakaret suçu için daha fazla ceza öngörmüştür.Aynı zamanda TCK’nın 106. maddesindeki “tehdit” suçunun sosyal medya üzerinden sahte bir isim ile işlenmesi halinde suçun işleniş biçimi ve mağdurda yarattığı etkiler dikkate alınarak, genel tehdit suçundan daha ağır bir cezaya öngörmüştür.Örneğin bir kişi sahte bir isimle Facebook veya Twitter hesabı açarak başka birini ölümle tehdit ederse, bu eylemin 5 yıla kadar hapis cezasına tabi olduğu dikkatlerden kaçmamalıdır. Hakaret bir kişiye doğrudan küfür etmek şeklinde olabileceği gibi “Hırsız, katil” gibi hiçbir delile dayanmayan soyut isnatlar şeklinde de ortaya çıkabilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap