Türkiye Nereye Gidiyor?
Yayın Tarihi: 04.05.2025 - 22:39
Bu ülkenin gidişatını gerçekten anlayan varsa, bize de söylesin. Ana muhalefet lideri Özgür Özel, yine önemli bir siyasi aktör Sırrı Süreyya Önder 'in cenaze töreni çıkışında saldırıya uğruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra belki de en çok hedef gösterilen isimlerden biri olan Özel’e, sabıka kaydı kabarık bir kişi yaklaşıyor, provokatif sözler sarf ediyor ve ardından saldırıyor.
Olay anında korumaların müdahalesi neden bu kadar gecikti? Böyle bir günde, böyle bir saldırının yaşanması tesadüf mü? Saldırganın oraya nasıl ulaştığı, nasıl bu kadar rahat hareket edebildiği, hatta bu geçmişe rağmen nasıl serbest kaldığı sorgulanması gereken ayrıntılar.
Milyonlarca vatandaş, bu saldırganın geçmişini ve serbest kalmasını duyunca, “Güvenliğimiz ne durumda?” sorusunu haklı olarak soruyor. Ana muhalefet liderinin bile korunamadığı bir ülkede, sıradan vatandaşın durumu ne olacak?
Mattia Ahmet Minguzzi olayıyla sarsılan güven duygusu, bu son saldırıyla iyice yerle bir oldu. Demek ki yarın birileri çıkıp, kendisine rakip gördüğü herhangi birini susturmak için birini görevlendirebilecek, bu kişi bir vatandaşın hayatına kastedecek, sonra da birkaç yıl hapis yatıp serbest kalacak.
Yazık… Çok yazık!
Bu ülke nereye gidiyor? Gerçekten anlamak mümkün değil. Siyasi gerilimin tırmandığı, güvenlik zaafiyetlerinin bu denli açık olduğu bir ortamda, demokrasinin temel taşlarından olan muhalefetin bu şekilde hedef alınması kabul edilemez.
Soruyorum: Hangisine isyan edelim?
-
Böyle bir günde böyle bir saldırının yaşanmasına mı?
-
Koruma ekibinin ihmalkârlığına mı?
-
Saldırganın geçmişine rağmen nasıl serbest kaldığına mı?
-
Yoksa artık sokakların nefretle, şiddetle dolmasına mı?
Cevap bekliyoruz…