SON DAKİKA
SON DAKİKA


Covid ve Turizm
1.08.2021

Koronavirüste normalleşme vakalarda büyük artışlara sebep oldu. Bu artışlar özellikle turizm bölgelerini çok tedirgin etmektedir.

Artan vakalara turizm emekçilerinin ekonomik ve psikolojik olarak dayanması imkansız.


Düşük seyreden aşılama oranları ve yeniden tırmanışa geçen koronavirüs vakaları özellikle turizm bölgelerinde geleceğe dair endişe yaratıyor. Turizm çalışanlarının tekrar kapanma olasılığı olması durumunda endişeli olduklarını dile getiriyorlar.


Türkiye’de birçok işkolunda emekçilerin yaşadığı sorunlarla birlikte yaz turizmi sezonunda olası bir kısıtlamada iş kaybına uğrayacak turizm emekçilerinin sorunları daha da artacaktır.

Tüm dünyada Kovid için dördüncü dalga uyarıları yapılırken bütün turizm sektörü normalleşme umutlarını gelecek yıllara erteleyecektir.


Delta varyantının ana turizm pazarlarında etkili olmasıyla birlikte turizm sektöründeki global iyileşme yavaşlarken toparlanmayı bütün dünyada iç turizm göğüslemektedir. Uluslararası turizm sayısındaki düşüş koronanın ilk yılı olan 2020’ye göre bir miktar hız kaybetti. 2021 yılının ilk aylarında uluslararası seyahat sayısı Kovid öncesi olan 2019 yılına göre %75 oranında düşüş gösterdi, 2020 yılına göre %65’tir.


Bayram döneminde büyük hareketlilik vardı. İlk beş ayda 4.5 milyon ziyaretçi vardı. Bunun 3.7 milyonunu yabancı ziyaretçiler oluşturdu. 2021 yılının ocak-mayıs ayında Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı bir önceki yıla göre %14.5’luk bir düşüş gösterdi. Haziran ayında normalleşme ile sektörde hareketlenmeler başladı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sezon yerli turistle açılırken özellikle bayram dönemindeki uzun tatilin de etkisiyle büyük bir hareketlilik yaşandı. Yetkililer bayram döneminde ülkemize 10 milyon kişinin seyahat etmesini beklerken 1 milyon kişinin de sahillere tatile çıkmasını bekliyordu.

Hayırlı hafta sonları.


3 ana kuralımızı unutmayalım:

MASKE, MESAFE, HİJYEN.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap