SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şimdi teleferik zamanı değil!
7.04.2021

Rize merkezde kentsel dönüşüm çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Yıkımlar tamamlanmak üzere. Rize Belediye Başkanı Sayın Rahmi Metin başta olmak üzere ilgili yetkililer çalışmaları anbean yakından takip ediyor. Bundan sonra yapılması gereken, eleştirileri bir kenara bırakıp köstek yerine destek olmaktır.

Ancak özellikle kent merkezinde belediye bloklarında yapılacak olan proje ile ilgili uzmanların önerileri de kulak arkası edilmemeli. Özellikle İnşaat Mühendisleri Odası Rize Şube Başkanı Sayın Murat Yazıcı’nın önemli tespit ve önerileri var. İnanıyorum ki Rize’nin idarecileri, bu önerileri dikkate alacaktır.

Anlatmak istediğim asıl meseleye gelince… Rize’de dost sohbetlerinde zaman zaman teleferik projesinin neden yapılmadığı sorgulanıyor. Bazen ne zaman ne istediğimizi bilemiyoruz. Rize’nin merkezinde ‘imkansız, yapılamaz’ denilen dönüşüm hayata geçiriliyor, bazı kişiler bu başarıyı görmüyor, eleştirmek için bahane arıyor.

Evet, Rize’nin kent merkezindeki dönüşüm projesine başlanması büyük bir başarıdır. Artık ‘Öküzün altında buzağı aramanın’ bir anlamı yok. Keşke devletin imkanları el verse de vadedilen tüm projelere başlansa.  Ancak bugünkü koşullar altında bu mümkün değil.

Şu dönüşüm projesi hele bir yoluna koyulsun, proje hayata geçirildikten sonra dükkanlarını boşaltan esnaf yeniden düzenini kursun, ondan sonra teleferik projesi de yapılır, diğer projeler de. Ama şu anda teleferik projesinin zamanı değil. Bazıları diyor ki ‘Teleferik projesi için vatandaşa söz verildi.’

İyi de bu sözü şu andaki belediye başkanı Rahmi Metin vermedi; önceki belediye başkanı Sayın Prof. Dr. Reşat Kasap vermişti. İyi de yapmıştı. Kendi belediye başkanlığı döneminde bir şekilde proje çalışmalarına başlanmıştı. Ancak projeyi hayata geçirmek nasip olmamıştı. Kimse teleferik yapılmasın da demiyor zaten lakin şu anda öncelik teleferik değil, dönüşüm projesidir. Yıkım esnasında görüntüleri izleyenler şahit olmuştur, kepçenin binalara bir dokunuşunda binaların nasıl da bir anda yerle bir olduğunu…

Çok şükür ki oradaki insanları bu zamana kadar Allah korumuş. Neşter vurularak olası facianın da önüne geçilmiş oldu. O yüzden dönüşüm projesi tamamlansın sıra diğerlerine de gelir. Bazen eleştirmektense takdir etmesini de bilmeliyiz. İnancım odur ki dönüşüm projesi tamamlandığında Rize bambaşka bir çehreye kavuşacaktır.

Emeği geçen tüm paydaşlara kamuoyu adına teşekkür ediyorum.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap