SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gümrük’te Sorun Çıkmadı
29.11.2021

Bazı gümrük kapıları vardır, girişi çıkışı sıkıntılıdır. Trabzonspor o sıkıntılı gümrüklerin birinden sıkıntısız geçerek emin adımlarla yolculuğuna devam ediyor. Trabzonspor hem ilk yarıda hem ikinci yarıda tatmin edici futbol oynamadı. Ancak bu bile eksik Karagümrük’ün hakkından gelmeye yetti. Trabzonspor, 14’üncü dakikada net bir penaltı kazandı. Kaçan penaltı çok net kaleci hatasıyla tekrarlandı. FIFA kokartlı deneyimli bir hakemin VAR’dan önce bu olayı tespit etmesi lazımdı. İyi ki VAR sistemi var. Yoksa takımların başına neler gelebileceğini görüyoruz. Dün (önceki gün) bunu Beşiktaş maçında da görmüştük.

Tekrar maça dönersek Trabzonspor, sezon başından bu tarafa aldığı sonuçla oynadığı futbol örtüşmemektedir. Bundan dolayı Trabzonspor, dönem dönem sıkıntılar yaşamaktadır ancak bütün bu sıkıntıların üstesinden takım dayanışması ve oyun anlayışıyla ayakta duruyor. Trabzonspor Karagümrük karşısında Nwakaeme’nin 45’inci dakikadaki boş kaleye mucize bir şekilde kaçırdığı pozisyondan başka net pozisyon bulamadı. Ancak Karagümrük’ün de net pozisyonları olmadı. Üstelik iki takımın hedefleri de aynı değildi. Trabzonspor daha önce de söylediğimiz gibi hem iyi oynamalı hem de kazanmalıdır. Ancak bu süreçte kazanmak çok önemli idi ve Trabzonspor da maçı kazandı. Burada Abdullah Avcı’ya birkaç şey hatırlatmak gerekir;

1- Cornelius’tan Sörloth yaratma gayretinden vazgeçmeli. Müsabakada bir şey yapmayan Cornelius sahada kalıyor, Djaniny çıkıyordu. Bence Djaniny değil de Cornelius çıkmalıydı.

2- İlk günden beri söylediğim gibi Abdulkadir Ömür orta sahaya geçtiği maçlarda hem çok iyi oynadı, hem de goller attı. Kesinlikle sakatlıklar düzelse dahi Abdulkadir Ömür kaleye yakın oynatılmalı, başka oyunculara yer açılacak diye Abdulkadir kenarda oynatılmamalı.

Trabzonspor bu aşamadan sonra özellikle Abdullah Avcı’nın hata yapma lüksü yoktur. Konu oyuncunun nerede oynatıldığı değil, Trabzonspor’un nasıl kazanması gerektiğidir. Artık kritik haftalara girilmiştir. Hedef Trabzonspor’dur. Fenerbahçe ile Galatasaray bu aşamadan sonra Trabzonspor’a her türlü baskıyı yapacaktır. Geçen hafta da söylediğim gibi Konya’nın, Alanya’nın, Hatay’ın Trabzonspor’a rakip olmayacağı kesindir. Trabzonspor’un birinci rakibi Fenerbahçe, ikincisi de Galatasaray’dır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap