SON DAKİKA
SON DAKİKA


Lig Tamam Kupa Devam
2.03.2022

Bana göre Trabzonspor, bu aşamadan sonra şampiyonluğu kaybetmez. Ligin boyu kısalıyor, puan farkı açılıyor. Trabzonspor kazanıyor. Kaybetmiyor! Üstelik iyi oynuyor, yenilmiyor. Tabiri caizse ezip geçerken, şampiyonluk için de gün sayıyor. Şimdilik bütün bunları bir kenara koyalım ve kupaya dönelim.

Trabzonspor, uzun süredir ilk ve tek mağlubiyet aldığı Antalyaspor’la bu kez kupada karşılaştı. Beklendiği gibi bol pozisyonlu, çekişmeli, çok da iyi bir maç oldu. Tabi bunda kupa maçlarının tek maç üzerinden oynanmasının etkisi büyüktü. Ayrıca Trabzonspor’u en son yenen takım Antalyaspor’du. Hem takım hem seyirci bu maçı dört gözle bekliyordu. Nitekim de öyle oldu.

Trabzonspor ilk 15 dakikayı çok tempolu oynadı. Antalyaspor tek atak dahi yapamadı. İlerleyen süreçte oyun biraz dengelendi. Antalyaspor karşı ataklara cevap vermeye çalıştı. Ve ortaya seyir zevki yüksek bir maç çıktı. Kalecilerin kurtardığı pozisyonlar, direkten dönen şutlar, sayılmayan gol, müsabakaya ayrı bir güzellik kattı. Ligde bu tür maçları bulmak zor. Zira takımlar zaman zaman kaybetmemeye oynadığından ortaya kaliteli maçlar çıkmıyor. Kupa maçının statüsünden dolayı bu maçın bu kadar zevk verdiğini düşünüyorum. Türkiye liginin üzerinde bir maç oldu. İki takımın Süper Lig’de olmasına rağmen kupa maçı başka bir havaya büründü. Ben inanıyorum ki hem Antalyasporlulular hem Trabzonsporlular maçtan zevk almıştır.

Bu arada yine Uğurcan’ın yıldızlaştığı bir maç izledik. İki metreden kurtardığı bir pozisyon vardı ki inanılmazdı. Hakem ofsayt verdi ama pozisyon ofsayt değildi. Zaten önemli olan da Uğurcan’ın hamlesiydi.

Trabzonspor için kupa-lig fark etmiyor. Oldukça geniş bir oyuncu kadrosuna sahip Trabzonspor’da artık buna rotasyon mu derseniz bilemem her oyuncu şans bulabiliyor.

Son olarak Trabzonspor ligde ve kupada emin adımlarla yoluna devam ederken, oynadığı futbolla da taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanıyor. Ancak unutmamalıdır ki 4 gün sonra Fenerbahçe maçı var. Fenerbahçe maçları Trabzonspor için her zaman özel olmuştur. Ama nihayetinde maçtır. Trabzonspor bu maçtan da iyi sonuç alarak kupadaki tur sevincini ikiye katlamalı ve taraftarına da bu heyecanı yaşatmalı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap