SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yardımlaşmanın önemi
11.04.2022

Yardımlaşma bana göre dünyanın en güzel ve en anlamlı eylemidir. Yardımlaşma insanlar arasındaki arkadaşlık , dostluk ve kardeşlik duygusunun daha da çok artmasına neden olur . Kişi her zaman kendi egolarını düşünmemeli , başka yardıma muhtaç olan insanların yerine kendini koymalı ve onlara da ellerinden gelen her türlü yardımı etmeye çalışmalıdır .  İşte ancak bu şekilde insan olmuş oluruz ve insanca hayat yaşamış oluruz .

Yardımseverlik bizim milletimizin insanlarının doğasında var olan muhteşem bir  duygudur, eylemdir . Özellikle zor durumda olan ülkelere , zalimlerin zarar verdiği insanlara yardım götürmek ve onların yanında olmak Türkiye Cumhuriyeti'nin bir görevi olmuş gibidir . Çünkü bizim halkımız içinde merhamet duygusu olan , içinde insan sevgisi olan  bir millet olduğu için kim , nerede , ne şekilde yardıma ihtiyaç duysa orada bilin ki Türk insanı vardır , Türk Milleti vardır . Yardımlaşmak İslam dininde de çok önemsenmiş ve bunun için  Sevgili Peygamber Efendimiz şu sözü söylemiştir :  '' Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir. '' Aslında yardımlaşmanın önemini , aç olanın halini ne kadar güzel ifade etmiş ve insanlara bu sözden anlamlı bir mesaj vermiştir .

Günümüzde bazı insanlar art niyetli olsa da şahsen ben her daim yardım etmekten yanayım. İhtiyacı olduğunu bildiğim yardıma muhtaç insanlara benim de bir katlım olmasını her zaman cani yürekten isterim. Çünkü ben yaptığım her şeyi ‘’Allah için’’ yaptığımı düşünürüm. Kul şaşar, unutur ama Allah ne için yaptığımı bilir. Bir toplumda 3-5 kişinin durumunun iyi olması bir yerden sonra hiçbir şey ifade etmez. Diğer insanlarında refah düzeyinin bir nebze daha iyi olması gerekir.

Siz siz olun elinde imkanlarınız olduğu sürece zor durumda olan insanlara  her zaman yardım edin ve kutsal görevi hiçbir zaman bırakmayın . Çünkü gerçek iç huzur, gerçek vicdan, gerçek rahatlık insanın içindeki yardımsever duygular sayesinde olur . Bunun için hep birlikte el ele verip zor durumda olanlara yardım edelim ve bunun insanlık görevi olduğunu aklımızdan çıkarmayalım.

Mutlu hafta sonları.

3 ana kuralımızı unutmayalım;

MASKE -MESAFE -HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap