SON DAKİKA



Haber > Dünya > Nikol Paşinyan: Azerbaycan'la barış anlaşması imzalayabiliriz

Nikol Paşinyan: Azerbaycan'la barış anlaşması imzalayabiliriz

25 Ocak 2022 Salı - 11:55




Türkiye ile normalleşme kararı alan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan Azerbaycan çıkışı geldi. Paşinyan, Azerbaycan’la barış anlaşması imzalamaya hazır olduklarını söyledi.





Türkiye ile önkoşulsuz görüşmeyi kabul eden Ermenistan, geçtiğimiz sene ağır yenilgi aldığı Azerbaycan'la masaya oturmaya hazır. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Erivan ile Bakü arasında Karabağ savaşının ardından barış anlaşması imzalanacağının sinyalini verdi.

Paşinyan, bugünkü basın toplantısında,"Ermenistan, Azerbaycan’la barış anlaşmasına karşı değil, ama bu anlaşmanın taslağı hazırlanmalı, formüle edilmeli. Bu, görüşmelerin konusu. Ermenistan görüşmelere hazır" ifadelerini kullandı.

İki ülkenin parlamentolarının, toprak bütünlüğünün tanınmasına ve sınırların dokunulmazlığına ilişkin belgeleri 1992’de onayladığını anımsatan Paşinyan, "Buna rağmen birçok sorun ve nüans çözüm bekliyor ve bunun için görüşmelere ihtiyaç var" dedi.

Hatırlanacağı gibi, Ermeni yönetimi Ankara il normalleşmek istediğini açıklayarak özel temsilci atamıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap