SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İtaat yok isyan var

İtaat yok isyan var

27 Kasım 2016 Pazar - 08:46




Trabzonlu kadınlar, kadın şiddetine dur demek için isyanda. Uzun Sokak’ta yürüyen kadınlara vatandaşlardan da büyük destek geldi





Trabzonlu kadınlar Uzun Sokak’ta Türkiye’de artan kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için yürüdü.

Trabzon’da kadınlar Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’nde Uzun Sokak’ta yürüdüler. ‘Hür Doğdum, Hür yaşarım kime ne kime ne’ şarkısını söyleyerek yürüyen kadınlar, eylemin bitiminde horon oynayarak kadın cinayetleri, tacizi ve çocuk evliliklerini protesto ettiler. Uzun Sokak boyunca, ‘Yaşasın Kadın Dayanışması’, ‘Erkek adalet değil, gerçek adalet’, ‘AKP elini bedenimden çek’ diye slogan attılar. Yürüyüşte çevredeki vatandaşlardan büyük destek gördü. Düzenlenen yürüyüşe CHP, KESK, Halkevci Kadınlar, KARKAD-Der, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Üniversiteli Kadın Kolektifi, ÖDP’li Kadınlar ve Gençlik Muhalefeti destek verdi.

 HER GÜN ÖLÜYORUZ

 Atatürk Alanı’na gelen eylemciler adına bildiriyi okuyan Esengül Yavuz, kadın düşmanlarına karşı isyan ediyoruz diyerek, “Biz kadınlar her gün öldürülüyor, her gün tacize, tecavüze uğruyoruz. Ülkede çocuk istismarı her geçen gün artmakta, kadına şiddet ise son zamanların en yüksek düzeyinde. İktidar aralıksız kadınlara saldırmakta, toplumda kadın düşmanlığı arttırmakta. Tüm bunlar yaşanırken biz kadınlara düşen ise mücadele etmek” diye konuştu.

 İTTAT YOK İSYAN VAR


 Yaşam hakkımız için, çocuklarımız için, ölmemek için, bedenimiz de bu hayatta bizim demek için isyanı büyütmekte kararlıyız diyen Esengül Yavuz, “Türkiye’nin dört bir yanından kadınlar olarak kadın dayanışması ile var olacağız ve kadın düşmanlarını öfkemizde boğacağız. İtaat yok isyan var! Yaşasın kadın dayanışması” diyerek sözlerini noktaladı.

 Fatih İSAK

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap