SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Liman olsun 5 bin kişi iş bulsun!

Liman olsun 5 bin kişi iş bulsun!

04 Mart 2016 Cuma - 10:15




Trabzonlu iş adamı Şeref Bektaşoğlu’nun devletin zirvesine taşıdığı dosya onaylanırsa, kentte 5 bin kişi istihdam edilecek.





MEVCUT LİMAN YETERSİZ

İran’a yönelik ambargonun kalkmasıyla tüm Dünya’nın gözü lojistik üs olması için Trabzon’a çevrildi. Trabzon limanının, kapasitesinin üstünde çalıştığını belirten iş adamı Şeref Bektaşoğlu, “Bugün serbest bölgede dahi yer kalmadı. Şuan İran ile ticari ilişkilerimiz başlamak üzere ve bu sebepten dolayı acilen lojistik üssün kurulması gerekiyor” dedi.

seref

BEŞ KURUŞ İSTEMEYİZ

Sürmene’de tersane olarak yapılan ve demir deposu olarak kullanılan alanın biran önce limana çevrilmesi gerektiğini belirten Bektaşoğlu, “Hazırladığımız projeyi devletin en üst zirvesine taşıdık. Eğer buranın onayı verilirse, devletten beş kuruş para talep etmeden burayı limana ve lojistik üsse çevirir, 5 bin kişiye iş imkanı sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Çok şey kaybederiz

Almanya’da çeşitli temaslarda bulunan Bektaşoğlu, “Bu lojistik üsse bizden çok almanlar ihtiyaç duyuyor. Çünkü Trabzon İran’a en yakın köprü konumunda. Liman yetersizliğinden dolayı şuan sahil şeridine 10 km uzaklıkta, dağı delerek bir lojistik merkez yapmaya çalışıyoruz. Bu projeye Trabzon’un ihtiyacı vardır, aksi taktirde çok şeyler kaybedebiliriz” diye konuştu. 

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap