SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Muhtarlar Araklı'da toplandı

Muhtarlar Araklı'da toplandı

10 Ekim 2015 Cumartesi - 09:11




Araklı Muhtarlar Derneği ve Trabzon Muhtarlar Federasyonu’na bağlı muhtarlar bu kez Araklı’da bir araya geldi.





Araklı Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Şahintürk ve Federasyon Temsilcisi Mehmet Kaya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Konfederasyon 2. Başkanı Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Araklı’da 100’e yakın muhtarın bir araya geldiği toplantıda muhtarları tek tek dinleyen konfederasyon yönetimi, “Trabzon’da 689 mahalle muhtarının bir araya gelerek kurduğu federasyonu dikkate alamayanı biz de dikkate almayız” mesajı verdi. 19 Ekim TÜRKİYE

MUHTARLAR GÜNÜ

Bekir Aktürk, şunları söyledi: “Araklı’da Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun girişimleri sonucu Cumhurbaşkanımızın da destekleriyle kabul edilen Muhtarlar Günü 19 Ekim olarak tarihe geçti. Artık 19 Ekim’de bizim de bir günümüz var.

ARAKLI’DAN SESİMİZ TÜM TÜRKİYE DUYACAK

Muhtar olarak seçilmiş insanlarız. Türkiye’de bir mühür Cumhurbaşkanında, bir de haklkın seçtiği bizlerde var. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’na ulaşamadıklarından yakınan mahalle muhtarlarına da biz bunları tek tek not alıyoruz. En kısa zamanda Büyükşehir Belediye Başkanımızla ya bir araya geleceğiz ya da o bize gelecek. Muhtar olarak bizler gönül adamlarıyız. Tüzel kişiliği kalkmış diyorlar. Yetkileri elinden alındı diyorlar ama biz dimdik ayaktayız.


KONFEDERASYONUN BİRER ÜYESİSİNİZ

Türkiye’de artık bazı şeyler değişti. Muhtarlarımız artık yol, su, elektrik ve mahallenin genel sorunlarında direkt muhataptırlar. Biz siyaseten birilerinin yönlendirdiği kimseler değiliz. Bizim üzerimizde bir güç yok. Akıllı siyasetçiler Cumhurbaşkanımızın dediği gibi davranır. Önce muhtarın koluna gireceksin, ondan sonra o mahkemeden oy istemeye gideceksin.”

MUHTARLARIMIZ PROTOKOLDE TEMSİL EDİLECEK

Toplantıda kanunda yapılan değişikliklere de dikkat çeken Aktürk, “Genel Başkanımız Hüseyin Akdeniz ve yönetim kurulu olarak muhtarların özlük hakları için çok mücadele verdik. Önce asgari ücret maaşlara kavuştuk. Şimdi de silah ruhsatları ile talebimiz gündemde. Artık 19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak kutlanacak. Biz yapılan bütün törenlerde ve protokolde temsil edileceğiz” dedi.

MUHTARLARDAN TAM DESTEK ALDI


Araklı’daki muhtarları dinleyen ve talepleri yazılı olarak alan Konfederasyon Başkanı Bekir Aktürk ve yönetimi, en kısa zamanda ilçelerde çözülemeyen problemler ve sorunlar için yasa ile kurulması gereken ama henüz Trabzon’da kurulamayan Muhtarlar Daire Başkanlığı ve müdürlüğü için girişim yapacaklarını, büyük bir buluşma gerçekleştireceklerini belirtti.

İbrahim KANLI

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap