SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Metin Genç; 'Takdiri Trabzon halkı verecek'

Ahmet Metin Genç; 'Takdiri Trabzon halkı verecek'

06 Mart 2019 Çarşamba - 13:34




AK Parti Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı ve Adayı Ahmet Metin Genç Osman Diyadin’e konuştu:





Görev süresi boyunca önemli işlere imza attıklarını ve Ortahisar Belediyesi’ni kurumsallaştırdıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Kentimizin bütün sorunlarıyla imkanlarımız ölçüsünde ilgilendik. Vatandaşlarımızın her türlü sorununa el uzatmaya çalıştık. Karnemizi halkımıza sunduk. Takdiri 31 Mart’ta Trabzon halkı verecek.

18 yıldır Trabzon'da siyaset yapıyorum. Siyaseti samimiyet üzerine kurguladığınız ve o siyasetiniz halk tarafından kabul edildiği zaman eksikleriniz de halk tarafından müsamaha görüyor. Ben 18 yıldır hep samimiyet üzerine, hep halkımızla paylaşmaya çalıştım. Allah’ıma şükür halkımızdan her zaman büyük sevgi ve ilgi gördüm. Bunun da her siyasetçide bulunması gereken bir özellik olduğunu savundum” diyor…

TARİH MÜZESİ'Nİ KURMAK İÇİN HAFSA SULTAN KONAĞI'NI DEVRALDIK

Bu şehrin üç alametifarikası var. Biz, tarihi, kültürel ve sanatsal bir şehriz. Bugüne kadar bunlarla ilgili bir şeyler yapılmış. Biz de üzerinize koymak istedik. Tarih Müzesi'ni kurmak için Hafsa Sultan Konağı'nı devraldık. Ve burayı Tarih Müzesi yaptık. Müzemize 7088 adet tarihi vesikayı topladık ve Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait eserler, Kanuni, Fatih, Yavuz'un köşelerini oluşturduk. Şehrimizin tarihi kimliğinin oluşmasına katkı sağladık. Elde ettiğimiz tarihi unsurların çoğunu vatandaşlardan topladık, hâlâ topluyoruz. Bir medeniyeti yapmak isteyenler de yıkmak isteyenler de işe müzelerden başlarlar.

ŞEHİR GİRİŞ ANITLARI VE SARAY ATİK VAADİ


Şehir giriş anıtları vaadimiz var. Güçlü, tarihsel bir imaj uyandırmak için güney, batı ve doğu kısımlarına bunları yapacaktık. Bu alanlar bir prosedüre tabi olduğu için bunu hayata geçiremedik. Bunlar için sponsorlar da bulmuştuk. Maliyetinden değil de yasal prosedürden dolayı yapamadık. Saray Atik ile ilgili de vaadimiz vardı. Burayı Yukarı Hisar ile birlikte düşünerek bir taraftan Osmanlı'ya ait izlerin diğer yandan da Kommenos Krallığına ait kalıntıların ortaya çıkarılması için bu iki alanımızla ilgili yeni dönemde inşallah adımlar atacağız. 

KANUNİ SU PARKI PROJESİ

Kanuni Su Parkı projemizi unutmamak lazım. Bununla ilgili projemiz hazır. Bu görselliğin ayrı bir zenginlik katacağı düşüncesindeyiz. Bu çalışmamızı inşallah aynı alanda ya da Gülcemal'de yapacağız. Çevre dostu belediyecilik kapsamında doğalgaz projemiz vardı. Belediyecilik konusunda temel görevlerimiz temiz hava ve temiz çevreyi oluşturmaktır. Şehrimizdeki kötü havanın kaldırılması için çok ciddi çalışmalar yapıldı. Şu an itibarıyla 100 bini aştı. Kullanım sayısı 64 bin konutta kaldı. Bu konuda bir farkındalık oluşturalım. Bütün vatandaşlarımızı doğalgaz aboneliği konusuna çağırıyorum. Şehrimizin tamamına doğalgaz geldi. Temizlik işlerimiz katı atık yönetimiyle ilgili çok iyi çalışmalar yaptı. Atık pil ve atık yağ yarışmaları düzenledik. 

KENT PARK DÜZENLEMESİ YAPILACAK YAVUZ SELİM SAHASI KORUNACAK

Kent parkları ile ilgili Avni Aker, Yavuz Selim'in bulunduğu alan TOKİ tarafından devralındı. Burada biraz risk alarak biraz da toplumsal farkındalığı ortaya koymak adına, kent parkı düzenlenmesini istedik. Yavuz Selim'in korunması taraftarıydık. Bu düşüncemi ciddi olarak toplumsal kabulüyle birlikte her platformda savundum. Nihayetinde bu fikri Cumhurbaşkanımız da uygun gördüler. Çok şükür bu anlayışla hayata geçirilecek olması bizi mutlu ediyor. Bu şekliyle proje tamamlanma aşamasında, inşallah yakın zamanda TOKİ tarafından ihale edilecek. Buraya spor müzesi de dahil edildi. Kent parklarıyla ilgili olarak sözümüz vardı. Beşirli'de ekolojik özellikleri olan bir Ekopark hayata geçirdik. Yazın kışın rağbet görüyor. Burayı her ziyaretimde oradaki hemşehrilerimiz bizden bunların sayısını artırmamızı istiyor. 


SANAYİ BÖLGESİ ÇEVRESİNDE MUTLAKA YENİLEŞME OLACAK

Değirmendere Kentsel Dönüşüm Projesi de gündemimizde. 471 adet sanayi esnafımız var. Onlarla her görüştüğümüzde onları ayrı bir alana transfer etmek istiyoruz. Çimento fabrikasının nakliyle birlikte, otogarın da içinde bulunduğu bir yapılanma ile ciddi manada buranın yenileşmesi adımlarını atacağız. Şehrimizin güney ve doğu girişlerinde yeni görüntüye ihtiyaç olduğu hepimizin ortak görüşü. Hizmet belediyeciliği başlığı altında Aygören Vadisi'nde ayrı bir projemiz var. Burada rekreasyon projemiz var. İnşallah onu da hayata geçireceğiz. Tünel Akvaryum projemizde epey ilerleme sağladık. Çok teknik projeydi. Koruma Kurulu’nun onayı gerekiyordu. Tünel kısmımızı tamamladık. 

MEYDAN-BOZTEPE- ÇUKURÇAYIR TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM GELECEK

Özellikle Meydan-Boztepe-Çukurçayır aksında nüfus yoğunluğu çok fazla. Kanuni Bulvarı'nın buraya çare olacağı düşüncemiz var. Ama Çukurçayır'ın güney taraflarındaki yolları standartlara uygun hale getireceğiz ki, trafik sorunu bir nebze olsun çözülsün. Çok ciddi bir şekilde trafik noktasında bize en çok gelen talep bu güzergahtı. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığımıza gerekli bilgileri aktardık. Öte yandan Pelitli Kent parkımızı yaptık. Pelitli Kentsel Dönüşüm projesinin içinde hayata geçirdik. Orada da 5 bin 400 m2 alan oluştu. Burayı da park haline getirip hizmete açacağız. Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi geliştirdik. Bunun birinci etabını tamamladık. Bu mekanları daha güzelleştirip turistlerin alışverişlerini artırmamız lazım.

KADINLAR YÜZME HAVUZU İÇİN MEHMET AKİF’İ DEVRALDIK


Kadınlar Yüzme Havuzu Projemiz hayata geçmedi. Bir talep vardı. Daha evvel meclis kararı alınmasına rağmen hayata geçiremedik. Orman Okulu alanında yapacaktık. Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde Mehmet Akif Yüzme Havuzu'nu devraldık. Kadınlarımıza ve engellilerimize haftanın belirli günlerinde bu imkanı sağlayacağız. Gençlik ve Bilim Merkezi, yer sorunu nedeniyle hayata geçemedi. Tema Park projemizi Mağmat'ta hayata geçireceğiz. Burada 600 dönümlük alanı mera vasfından çıkardık ve Ortahisar Belediyemize devrini sağladık. Bu projeyi yabancılar çok ciddi olarak takip ediyor.

BÜYÜKŞEHİR İLE BOZTEPE GÜNEŞ KULE PROJESİNİ YAPACAĞIZ

Boztepe'de seyir terası yapalım istedik. Talep de var bu konuda. Boztepe’de iki önemli değerimiz var: Ahi Evren ve Ali Şükrü Bey. Hem ön kısmında seyir terası oluşturalım, arka kısmında kültürel mekan oluşturalım. Oraya gelen gençlerimiz çocuklarımız bu şehrin değerlerini, tarihini öğrenerek yetişsinler. Bu düşüncemiz inşallah Büyükşehir Belediye Başkan adayımızla paylaştığımızda olumlu baktı. Büyükşehir Belediyemiz ilçe belediyelerinin projelerine de yer verecek. Murat Zorluoğlu Bey bu konuda söz verdi. Projeyi biz hayata geçireceğiz ama müşterek olacak. Şu anda oraya gururla dalgalandırdığımız Türk bayrağımızı yaptık. Ama Güneş Kule ile kastımız orada vericilerin oluşturduğu görsel kirlilik var. Bu vericileri bir araya toparlayarak, burayı estetik hale getireceğiz.

TRABZON’UN SANAT ŞEHRİ ÖZELLİĞİ İÇİN HEP ÜRETTİK

Hep deriz ya, 'Trabzon, metrekaresine en çok sanatçı düşen şehirdir' diye. İşte geçmişten gelen bu özelliğimizin üzerine yeni bir şeyler katmak, artı bir değer üretmek için her anlamda sanata ve sanatçıya destek olmalıyız. Bunu da Ortahisar Belediyesi olarak başardığımızı düşünüyorum. '61 Gece, 61 Film' etkinliğini düzenledik. Trabzon Uluslararası Film Festivali (TUFFEST)'ne sponsor olduk. 2. Art Ulusal Resim Çalıştayı Sergisi'nin düzenlenmesine sponsor olduk. Devlet Opera ve Balesini Trabzon'a getirdik. Kardeş şehirlerimizle birlikte düzenlediğimiz festivaller halk nezdinde çok büyük bir takdir gördü. Yerel sanatçılarımızın Ortahisar'da verdikleri konserlere de halkımız çok büyük rağbet gösterdi. 


SPORUN TRABZON İÇİN ÖNEMİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Trabzon  bütün Türkiye'ye ve dünyaya adını sporla duyurdu. Sporun bu şehir için anlamını ve önemini çok iyi biliyoruz ve bu nispette de sportif faaliyetlere her zaman destek oluyoruz. Futbol ön planda olmak üzere Trabzon için sporun anlamını ve önemini çok iyi biliyoruz. Bu şehir spor sevdalısı bir şehir. Çocuklarımızın sportif faaliyetlere yönelmesi için Yaz Futbol Okulu, Oryantiring Şampiyonası gibi pek çok projeyi hayata geçirdik. Ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok turnuvaya sponsor olduk. Diğer yandan yüzme kursları açarak deniz kenti Trabzon'da çocuklarımıza yüzme öğretiyoruz. Gençlerimizin ruhi ve fiziki gelişimlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Amatör spor kulüplerimizin ve bireysel sporcularımızın ekipman ihtiyaçları noktasında ciddi talepleri oluyor. Bunları yerine getirmeye gayret ediyoruz.

31 Mart’ta Türkiye üzerine sinsi hesaplar yapanlar yine milletten tokadı yiyecek

BU BUYUK MILLET TAYYIP ERDOGAN’I HIC BOYNU BUKUK BIRAKMADI

31 Mart yerel seçimleriyle ilgili konuşan Başkan Genç, "Her seçim önemlidir ama 31 Mart seçimlerinin AK Partimizin iktidarını koruması ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devamı için çok ayrı bir önemi vardır. Yeni sistemde ilk defa seçime giriyoruz. Bu seçimden çıkacak neticeler cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de kaderini belirleyecektir. Bu seçimlerden ne kadar güçlü çıkarsak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi de aynı oranda güçlenecek ve kalıcı hale gelecektir. O nedenle 31 Mart seçimleri diğer seçimlerden çok farklıdır” dedi. Genç, Türkiye’nin 17 yılda nerelerden nerelere geldiğini milletin iyi gördüğünü belirterek şunları söyledi: “Hayal denilenler tek tek gerçekleşti. Bugün dünyada sözü dinlenen bir Türkiye var. Bugün ekonomik saldırılara karşı yolundan dönmeyen bir Türkiye var.


Bugün PKK’sı, FETÖ’sü bütün terör örgütlerinin başını ezen Türkiye var. Bugün başarılı bir şekilde sınır ötesi operasyonları yapan Türkiye var. Bugün dünyadaki bütün mazlumların sesi olan bir Türkiye var. İnşallah milletimizin desteği ve güçlü iradesiyle 15 yıldır her seçimde olduğu gibi bu seçimlerden de galip çıkarak Türkiye'mizin makus talihini değiştirmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin 2002'den her alanda yakaladığı ekonomik kalkınma hamlesinin devamı için milletimizin desteğine ihtiyacımız var. Bu büyük milletin öz evlatlarının kurduğu AK Parti'yi ve liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bu millet 17 yıldır olduğu gibi boynu bükük bırakmayacaktır. Her seçimden milletimizin teveccühü ve iradesiyle daha da güçlenerek çıktık, yine çıkacağız inşallah. Türkiye üzerine hesap yapanlar milletin tokadını yiyerek bir kez daha yanılacaklar” diye konuştu.

BELEDiYE BAŞKANI TRABZON’UN DEĞERLERiNi DiNLEMELiDiR

Trabzon'a hizmet etmiş çok sayıda duayen siyasetçimiz ve kanaat önderlerimiz var, çalışmalarından, fikirlerinden oldukça istifa ediyoruz. Eski ve yeni Trabzon'u bilen duayen siyasetçiler olarak, bizden çok daha iyi bir şekilde eksiklerimizi, varsa hatalarımızı görürsünüz ve daha sağlıklı bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Bunları sizlerin ağzından duymak bizim için çok önemli. Bu tür tecrübeler bir siyasetçinin en büyük hazinesi niteliğindedir. Biz de bu hazineden mümkün olduğunca istifade etmek istiyoruz. Tecrübe paylaşımının bizi ve Ortahisar'ımızı çok daha güzel noktalara getireceğini düşünüyorum. Şehrimizin kanaat önderlerinin deneyimlerini, hatıralarını bizlerle paylaşması, bizim için paha biçilemez niteliktedir. Geçmişi bilerek geleceğimize yön vermek bizleri çok daha güzel neticelere ulaştırıyor.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI SADECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI DEĞİLDİR

Ortahisar'ımızda beş yıllık çok başarılı bir görev süremiz oldu. Kentimizin bütün sorunlarıyla imkanlarımız ölçüsünde ilgilendik. Vatandaşlarımızın her türlü sorununa el uzatmaya çalıştık. Çünkü belediye başkanlığını sadece bir belediye başkanlığı olarak düşünmemek lazım. Doğrudan görev alanımıza girmese bile kentin bütün sorunlarıyla ilgilenmeniz, bunlara çözümler üretmeniz lazım. O nedenle ben her zaman şunu derim: Belediye başkanı, koltuğuna, makamına oturup çakılı kalmayacak. Bizzat sahada, halkın içinde olacak. Ancak o zaman şehrin gerçekleriyle yüz yüze gelebilir. İnşallah, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra da sizlerin de desteğiyle yolumuza devam edeceğiz. Trabzon'un incisi Ortahisar'ımızı her anlamda adından söz ettiren bir kent konumuna getireceğiz. Bizim derdimiz halka hizmettir. Başka bir derdimiz yok. Halka hizmetin hakka hizmet olduğu bilinciyle hareket ederek güzel Ortahisar'ımıza hak ettiği hizmetleri kazandırmak için gayret edeceğiz. Öncelikli hedefimiz Ortahisarı'mızı altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla her anlamda kendine yetebilecek bir vizyona kavuşturmaktır. 

VİZYON PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

5 yıllık sürede dört tane halı saha, spor temalı parklar ve gençlik merkezleri inşa ettik. Biz istiyoruz ki, ilçemizde yaşayan her bir vatandaşımızın meselesi çözülsün. Yerel yönetimlerden, kamudan isteği yerine getirilsin. İşte biz bunu gerçekleştirmenin gayretindeyiz. İstiyoruz ki, bu güzide ilçemizde taş taş üstüne koyalım. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere, sanatsal, kültürel ve sportif amaçlara hizmet edecek ve adeta Ortahisar ile özdeşleşecek vizyon projeleri hayata geçirelim. 

KİMDİR AHMET METİN GEÇ

Ben işin siyaset tarafına bakmıyorum.

İnsani yanına ve duruş tarafına bakıyorum.

Ahmet Metin Genç’i AK Parti’nin kuruluşundan bu yana çok iyi tanıyorum.

İl başkanı oldu. Gitti geldi. Haksızlığa uğradı.

Liderine sadakatten bir adım geri durmadı. Kaybederken bile kazandı.

Çünkü sabır nedir çok iyi bilen bir insan...

İyi bir dost...

İyi bir aile babası...

İyi bir arkadaş...

İyi bir vatansever...

İyi bir dava adamı...

Haksızlıklar karşısında isyan etmeyip “Sabrın sonu selamettir” diyebilen...

Ülkesinin bütün değerlerini kucaklayan örnek bir hukuk adamı.

Osmanlı ve Cumhuriyet gibi ayrımı asla olmayan...

Malazgirt’ten Dumlupınar’a kadar bir bütün olarak bakan...

Alparslan’ı, Abdülhamit’i, Fatih’i, Kanuni’yi, Yavuz’u ve Mustafa Kemal’i koparılması mümkün olmayan bir zincirin halkaları olarak görüp saygı ve minnet ile anan...

Kavgacı değil uzlaşmacı...

Hizipçi değil bütünleştirici...

Başörtülü veya başörtüsüz diye ayrımı asla olmayan...

İnsanları asla ötekileştirmeyen...

Her parti tabanından oy çekebilen ender AK Partili bir başkan...

Seviliyor...

Belediye meclisinde insanlara şu partili bu partili gözü ile bakmayıp bir bütün olarak görmesini bilen...

Kapısını ister CHP’li, ister MHP’li, ister SP’li kim çalarsa çalsın açık tutup dertlerini dinleyebilen...

Hedefe yönlendirilen veya yönlendirilecek insanların önemli olduğunu hissettirmek ve ekip çalışması ile başarılı olunacağını bildiği için sürekli “Biz” diye hitap eden...

Yapılan mücadele ve çalışmalarda kendisine inanan insanları aldatmayan. Yalan söylemeyen, milli ve manevi değerlere saygılı olmasını örnek olacak şekilde bilen. Toplumun teklif ve şikayetlerini dinleyen ve çözümler üretmeye çalışan...

İnsanların hak ve hürriyetlerine önem verip tedbirler alan, uygulayan, uygulatan...

Çalışanların hakkına büyük saygı duyan...

Belediye personeline zam verirken onlarla birlikte selfie çekebilecek kadar içten bir kişiden bahsediyorum. Başkan Genç ile oturduk konuştuk. Uzun bir sohbet oldu. Projelerini anlattı. 31 Mart seçimlerinin önemine değindi. Seçimdeki rakipleri için tek olumsuz bir söz dahi söylemedi. En güzel tarafı da işte bu...

Gelin Ahmet Metin Genç’i dinleyelim... 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap