SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Araklı Belediye Başkan aday adayı Çebi, Karadeniz’e konuştu: Belediyecilik bizim işimiz

Araklı Belediye Başkan aday adayı Çebi, Karadeniz’e konuştu: Belediyecilik bizim işimiz

27 Ekim 2023 Cuma - 10:02




Araklı’ya önemli yatırımları kazandırmak istediklerini söyleyen AK Parti Araklı Belediye Başkan aday adayı Çebi, “Biz bu işin hem ekonomi hem de inşaat aşamasındayız. Bu işin içerisindeyiz” dedi.





AK Parti’den Araklı Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Çetin Çebi, gazetemiz Karadeniz’i ziyaret ederek çalışmalarını anlattı. Çebi, AK Parti Genel Merkezinin kendisini belediye başkan adayı göstermesi halinde ve vatandaşın teveccühü belediye başkanı seçilmesi halinde Araklı’da çok önemli projeleri hayata geçireceğini söyledi. Araklı’nın kabuğunu kırması gerektiğini vurgulayan Çebi, Araklı’nın en güzel mekanlarından biri olan Turup’u turizme kazandıracaklarını söyledi. Çebi, Araklı’da büyük Organize Sanayi Sitesi’nin kurulması için de ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.
İşte Çebi’nin açıklamaları:

BORCUMUZ VAR

Araklı bizim sevdamız, ülkemiz sevdamız. O yüzden insan sevdiğini daha güzel yerlerde görmek ister. Araklı doğup büyüdüğümüz yer. Bunun da adaylık sürecinde etkisi var. Ahde vefa borcumuz var. Bunu da en doğru yatırımlarla yapabileceğimiz kanısındayız. Bu karara da istişareler neticesinde vardık. Arkadaşlarımızın da talebi oldu. Biz çıkar, menfaat beklemiyoruz. Hedefiniz, hizmet yapmak ise bireysel menfaatleri arka plana atarsanız bütün odak noktanız hizmet yapmak olur. Bu noktada da biz başarılı olacağımızı ve her kesime hitap edeceğimizi düşünüyoruz. Araklı’nın sosyalleşmeye ihtiyacı var. Turizme ihtiyaç var.

TURUP TURİZME KAZANDIRILACAK

İlçede bir Turup meselesi var. Turup çok güzel bir bölge. Turup’ta ufak çalışmalar başladı. Otoparklar, kafeler, oyun alanları. Ufak bir başlangıç yapıldı Turup’ta. Bu başlangıcı ben çok değerli görüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bunun arkasının çok güçlü bir şekilde desteklenmesi gerekir. Burası güvenli bir şekilde inşa edilmeli. İçerisinde bekçi kulübeleriyle beraber restoranlarıyla oyun ve piknik alanlarıyla daha da büyütülerek turizme kazandırılabilir. Bunun değerinin de bölgede ölçülemez olacağı kanaatindeyim. Yeşilin denizle buluştuğu yegane yerlerden birisidir Turup. Turup’ta geniş bir alan var. Çok güzel değerlendirilebilir.



OTOGARI KALDIRACAĞIZ

Araklı’nın ticaretini sahil yoluna taşımayı düşünüyoruz. Araklı’nın sosyalleşmeye de ihtiyacı var. Hedefimiz Araklı’nın otogarını yerinden kaldırarak ana yol üzerine taşımak. Asfalt ile otogar arasında bir boşluk bırakacağız, oraya da yol boyunca dükkanlar yapacağız. Araklı’da işini düzgün yapan, karakterli arkadaşlarımızı çağıracağız ve bu dükkanlardan vereceğiz. Otogarın altında da kapalı pazarımız olacak. Otogarın önü de ticarethane olacak. Ayrıca deniz kenarlarında kafelerimiz olacak. Sosyalleşmek adına bu kaçınılmaz. Mesela sahilde Bayrak Kafe yapıldı. Çok güzel bir tesis oldu. Bunun gibi birçok noktada tesislerimiz olacak.

DEVASA SANAYİ ALANI VAR

Araklı’nın doğal güzelliklerini yaylalarımızı, şelalelerimizi turizme açacağız. Bunların açmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de istemek lazım. Bireysel olarak da çalışmamız lazım. Şimdi ki başkanımızda mücadele etmiştir ama bir şeylere takılmıştır. Ama bir şekilde aşılacak. Biz bir taş daha üstüne koyabilir miyiz? Bunun derdindeyiz. Mevcuttakiler muhakkak bir şeyler yaptılar, mücadele ettiler. Biz bunun üstüne neler koyabiliriz bunun derdinde olacağız. İnşallah başaracağız. Araklı’da devasa bir sanayi alanı var. Ama Araklı’da kurulamadı. Ufak tefek bahanelere takıldığını düşünüyorum. Aşılabilir. Araklı’nın buna da ihtiyacı var.

BİZ BU İŞİN İÇERİSİNDEYİZ

Araklı’ya gelen belediye başkanlarımızın hepsi değerli büyüklerimiz. Ama ilk defa kendi ayakları üzerine duran bir iş insanı belediye başkan adayı var. Lisans mezunuyum. Ekonomistim aynı zamanda müteahhitim. İlk defa Araklı’ya yatırım yaparken bir belediye başkan adayı var. Şuanda Araklı’da kapalı spor salonu yapıyoruz. Sayın Selçuk Çebi, sağ olsun ödeneğini ayarladı. Yaptıklarımıza baktığımızda biz bu işin içerisindeyiz. Biz bu işin inşaat aşamasındayız. Ekonomist olmamız nedeniyle de biz bu işin ekonomi boyutundayız. Ekonomiyi yönetiyoruz. Kendi şirketimizde başarılıyız. Bizim en büyük vaadimiz Araklı’nın kabuğunu kırması olacaktır.

Araklı Belediye Başkan aday adayı Çebi, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Hüseyin Terzi’ye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap