SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Cumhuriyet adamıyım!

Cumhuriyet adamıyım!

28 Aralık 2017 Perşembe - 13:21








CHP Trabzon İl Başkanlığı’na yeniden adaylığını açıklayan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “Eğer kongre delegelerimiz bize gelecek iki yıl için yeniden yönetim yetkisi verirse, oluşacak yönetimimiz hiç kimsenin adamı ve adayı değil, yalnızca büyük ATATÜRK’ün kurduğu ve bize emanet ettiği cumhuriyetimizin ve devrimlerinin korunması için gayret gösteren yapının adamı olacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığına yeniden aday olan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, il başkanlığında partililerine seslendi.

ÜLKE, HAK, HUKUK VE ADALET ARANAN BİR NOKTAYA TAŞINMIŞTIR

Güzel ülkemizi AKP İktidarı 15 yıldır büyük bir sayısal meclis çoğunluğu ile baskıcı bir anlayışla tek başına yönetmektedir. Ancak, özellikle son yıllarda sürdürülen yanlış ve tutarsız politikalar sonucunda ülkemiz içte ve dışta çok zor günler geçirmektedir diyen Turgay Güngör, “AKP iktidarının yürüttüğü politikalar, hiçbir soruna çözüm getirememiş, birçok konuyu da içinden çıkılmaz hale sokmuştur. Ülke, Hak, hukuk ve adalet aranan bir noktaya taşınmıştır. Yargı bağımsızlığı ciddi bir sorun olarak önümüzde durmaktadır. Hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku ülkede egemen olmuştur.”

YURTTA SULH, CİHANDA SULH İLKESİNDEN UZAKLAŞILDI


Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler bağlamında çok büyük bir sıkıntı mevcuttur diyen Turgay Güngör, “Dış politikada durum içler acısıdır. Komşularımızla sıfır sorun denilerek çıkılan yolda bırakınız komşuları, dünyada Avrupa ülkeleri dahil, samimi işbirliği içinde olabileceğimiz birkaç Arap ülkesi dışında ülke kalmamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkelerinden sapılarak, tüm komşularımızla kavgalı duruma geldik.

OHAL’İ 2019 SEÇİMLERİNE KADAR SÜRDÜRECEKLER

Ülkemizde son iki yıla şöyle bir baktığımızda;15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimini, 20 Temmuz 2016 OHAL İlanını, 16 Nisan 2017 Anayasa Referandumunu yaşadık.

16 Nisan Anayasa Referandumu ile kabul edildiği varsayılan Anayasa değişikliği, resmen olmasa da 20 Temmuz 2016’da OHAL ilan edilince fiilen uygulamaya başlamıştır. Öyle anlaşılıyor ki, OHAL 2019 seçimlerine kadar sürdürülecektir. Bu durum ülkemizin ve demokrasimizin geleceği açısından çok büyük bir tehlikedir. Bunun adı TEK ADAM rejimidir. Kısaca diktatörlüktür. Buna asla izin vermeyeceğiz.”

SEÇİMLERDE YAŞANAN OY KAYBINA DİKKAT ÇEKTİ


Neden tekrar aday olduğunu açıklayan Başkan Turgay Güngör, “Geride kalan iki yıllık süreçte, Anayasa Referandumu dışında ayrıca bir seçim yaşanmamıştır. Ancak, Trabzon’da 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde alınan oy oranımızın ülke genelinde partimizin aldığı oyların 9 puan altında olması bizleri rahatsız etmekte ve bu durumu büyük bir başarısızlık olarak görmekteyiz. CHP olarak Trabzon’da bu yapıya ilk yapılacak seçimlerde son vermek için aday oluyorum.

MAÇKA VE BEŞİKDÜZÜ İLLERİ GERİ ALINACAK, BÜYÜKŞEHİR, ORTAHİSAR VE TONYA BELEDİYELERİ KAZANILACAK

Son yerel seçimlerde kaybetmiş olduğumuz Maçka ve Beşikdüzü Belediyelerimizin geri alınması, CHP’nin yönetiminde olan Düzköy Belediyemizin korunması, Büyükşehir, Ortahisar ve Tonya Belediye Başkanlıklarının kazanılması başta olmak üzere tüm belediyelerde iddialı olacak bir yapı oluşturabilmek için aday oluyorum. İlimizde parti olarak çıkardığımız bir milletvekili sayısını ikiye, üçe nasıl çıkarabileceğimizin hesabını, kitabını, çalışmalarını yapmak ve uygulamaya sokmak için aday oluyorum.”

BARIŞÇIL BİR DİL KULLANACAĞIM

Hedef düşüncemiz, eğer delegelerimiz bize yetki verirse, İl kongresi sonrası 2018 yılbaşı itibariyle, gece-gündüz hep birlikte 2019 seçimlerine partimizi hazırlayacak çalışmaları başlatabilmek için aday olduğunu belirten Turgay Güngör, “Gerek parti içinde, gerekse tüm ilişkilerimizde barışçı bir dil kullanmak, içimizdeki kimseyi üzmemek, küstürmemek, kırgınlıkları gidermek, kadrolarımıza yeni kadrolar eklemek için aday oluyorum. Geçtiğimiz iki yıllık süreçte eksik kaldığımıza ve mutlaka güçlendirilmesine ihtiyaç duyduğumuz bir gençlik kolları olduğuna inanmaktayım. Gençlik kolları mutlaka güçlendirilecek ve yerelleştirilecektir.”


PARTİ DİSİPLİNİ KONUSUNDA ASLA TAVİZ VERİLMEYECEK

Oluşturacağımız yeni il yönetimimiz istisnasız tüm ilçe yönetimlerimiz ile saygı-sevgi çerçevesinde, barış içinde omuz omuza çalışacak ve başarıya mutlaka ulaşacaktır diyen Başkan Turgay Güngör, “Bundan böyle de parti içi demokrasiyi en iyi bir şekilde işletecek, ancak parti disiplini konusunda asla taviz vermeyeceğiz. Milletvekili seçimlerinde her ne koşulda olursa olsun hakim gözetiminde önseçim yapılacağının sözünü veriyorum. Olmazsa olmazımız olan bu konuda daha önce yaşanmış olan olumsuzluklar asla yaşanmayacaktır.

HEDEFE ÜYELERİMİZİN BÜYÜK DESTEĞİ İLE ULAŞACAĞIZ

Artık parti içinde var olan bazı dar kalıplardan çıkılarak tüm üyelerimizin güven ve desteğini mutlaka alabilecek bir yönetim oluşturacağız ve hedefe tüm üyelerimizle birlikte el-ele, gönül gönüle ulaşmak için yola çıkacağız. Eğer kongre delegelerimiz bize gelecek iki yıl için yeniden yönetim yetkisi verirse, oluşacak yönetimimiz hiç kimsenin adamı ve adayı değil, yalnızca büyük ATATÜRK’ün kurduğu ve bize emanet ettiği cumhuriyetimizin ve devrimlerinin korunması için gayret gösteren yapının adamı olacağız.

EKSİKLİKLERİMİZİ GÖRÜYORUZ VE BİLİYORUZ


Turgay Güngör, “Sonuç olarak, görevde bulunduğumuz geçmiş iki yılda tüm gücümüzle çalışıp elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. İyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Bunun yanında eksiklerimizi de görüyoruz ve biliyoruz. Belli bir deneyim sahibi de olduk. Artık kendimizi, 2019 seçimlerine hazırlayacak güçlü bir kadro oluşturarak, birlik, bütünlük, sevgi, saygı çerçevesinde, güç birliği ile çalışmaya ve mutlaka başarılı olmaya adayacağız. Bu bir sözdür ve bu sözü gerçekleştirebilmek için tüm gücümüzü de sizlerden alacağımızı biliyoruz” diye konuştu.

Konuşması sonunda diğer il başkanı adayı Güzide Uzun ve Ferda Kudunoğlu’nu yanına çağıran Başkan Turgay Güngör, bu fotoğrafa iyi bakın bu fotoğraf güçlü CHP’nin fotoğrafıdır diyerek, “Sayın Güzide Uzun ve Ferda Kudunoğlu’na en samimi duygularımla başarılar diliyorum. Kongrede kim kazanırsa kazansın kimse kaybetmeyecek kazanan CHP olacaktır” dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap