SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ortahisar yıldız gibi parlayacak!

Ortahisar yıldız gibi parlayacak!

19 Mart 2019 Salı - 10:28




Cumhur İttifakı Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç





Ortahisar'da geçen 5 yıllık süre zarfında birçok projeyi hayata geçirdiğini belirten Başkan Genç, yeni dönemde ulaşımdan altyapıya, kültür ve sanat projelerinden turistik projelere kadar çok geniş yelpazede program hazırladığını söyledi 

MAĞMAT PROJESİ HAYATA GEÇECEK

Cumhur İttifakı Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, yeni dönemde Ortahisar'a değer katacak projeleri bir bir hayata geçireceğini söyledi. Tarihi İpekyolu Projesi'ni çok önemsediğini belirten Başkan Genç, "Mağmat'ta yapacağımız Tarihi İpekyolu Projesi bizim vizyon projemizdir. Bütün milletvekillerimizin, bakanlarımızın gayretiyle beraber 600 dönümlük alanı belediyemize tahsis ettik. Yeni dönemde de hızlıca adımlar atacağız bu konuda. Avan projesini ve tasarım çalışmalarını tamamladık. Önemli bir destinasyon ve vizyon projemiz olacak" diye konuştu.

 


ULAŞIM ÖNCELİKLİ OLACAK

Ortahisar'ın en büyük sorunlarından bir tanesinin ulaşım olduğunu belirten Başkan Genç, konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa olarak çözümler üreteceğini söyledi. Genç, "Ulaşım konusunda Büyükşehir Belediye başkanımızın önderliğinde raylı sistem dahil olmak üzere ciddi manada çözüm üretilecek. Maraş ve Gazipaşa caddelerinde trafik yükünü azaltacak, yeşil odaklı, kültür ve sanat ağırlıklı olacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Kunduracılar ve Uzun Sokak'ta aynı anlayışla hayata geçireceğiz. Bisiklet yolunu uygun alanlara yapacağız. Bu alanları kazandırmak hedefimiz. Bizde sokak kültürü ayrıdır. Sokaklarımıza canlılık katmak için Yaşayan Sokak projesini hayata geçireceğiz" diye konuştu.

EL SANATLARI ÇARŞISI KURACAĞIZ

Zağnos Vadisi’nde kurulacak pazarda halkımızı şehrimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerle buluşturacağız. Böylelikle ürettiklerini satmak için mekân sorunu olan vatandaşlarımızın el emeği göz nuru ürünleri ile hem ekonomiye katkıda bulunmalarını hem de el sanatlarımızın gelecek nesillere ulaşmasını sağlayacağız. Mahalle kıraathaneleri oluşturacağız. Buralarda internet sınırsız ve ikramlarımız ücretsiz olacak. Ve gençleri teknolojik bağımlılıktan kurtaracağız.  

ÇOCUK EĞLENCE PARKI 


"Çocukların keyifli zaman geçirebilecekleri ve doyasıya eğlenebilecekleri, oyunlar oynayabilecekleri bir eğlence parkı projemiz var. Bunu Gülcemal Alanı içinde Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Bu konuda Büyükşehir’den ayrı olarak biz de kendi çapımızda yeni bir proje hazırlayacağız. Ve çocuklarımız için çeşitli oyun araç gereçlerinin olduğu otomat oyun sistemleri ile donatılan projeyi hayata geçireceğiz." 

GENÇLİK KÜTÜPHANESİ 

Gençlerin bilimsel ve sosyal amaçlar için kullanabileceği Gençlik Kütüphanesi'ni hayata geçireceğini ifade eden Başkan Genç, "Gençlerin Ortahisar'ı için daha iyi bir kütüphaneyi hayata geçireceğiz. Hem bilimsel amaçlı kullanabilecekleri hem de sosyal amaçlı etkinliklere hizmet edecek bir kütüphane fikrimiz var. Çok amaçlı semt sahaları yapacağız. Kavala ve Bulak’ta yaptık. Soğuksu'da yapıyoruz. Kadınlar yüzme havuzu konusunda Büyükşehir adım atacak. Bunu biz hayata geçiremedik. Sadece gençler ve çocuklar için değil kadınlarımız için de projelerimiz var. Kadın girişimcileri destekleme merkezi kuracağız. Kadın girişimcilerimize bir nevi kılavuzluk hizmeti vererek onları destekleyecek bir merkez kuracağız. Yaşlılarımızı da unutmadık. Her zaman saygı duyduğumuz büyüklerimiz için, onların güzel vakit geçirmelerini temin etmek için ikinci bahar yaşam merkezi kuracağız" sözlerine yer verdi.

ŞEFKAT EVİ


Genç, şöyle devam etti: "Civar illerden gelen hastalarımız, engellilerimiz için şefkat evi kuracağız. Engellilerin yaşama intibakını sağlamak için engelsiz yaşam merkezi kuracağız. Ve engelsiz kent mekanları ile birlikte onların konforunu yükselteceğiz. Down sendromlu kardeşlerimizin çalıştığı kafeleri artıracağız. Hem onların istihdamına katkı sunacağız hem de sosyalleşmelerini temin edeceğiz. Sokak hayvanları için derneklerimizle birlikte sokak hayvanlarını tedavi merkezleri kuracağız. Hobi ve huzur bahçeleri kuracağız. Afet eğitim merkezi kuracağız. Gelişen trendimiz turizm."

SPOR MÜZESİ

"Su parkımızı yapamamıştık. Gülcemal projesi içinde Büyükşehir bunu hayata geçirecek. Biz de daha küçük bir alanda buna benzer bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kalepark'ın halkımıza açılması hep beklenen bir şeydi. Burayı halka açıp deniz müzesini oraya kazandıracağız. Kemeraltı 2. ve 3. etabını tamamlayıp güzel bir tarihi mekana bir ticaret müzesi kuracağız. Yavuz Selim'in sahasının korunduğu alanda bir spor müzesi kuracağız."

ATAPARK YENİDEN DÜZENLENECEK

"Atapark'ımız biraz yalnız kaldı gibi gözüküyor. Atapark'ımızı, Büyükşehir ile birlikte tarihi anlayışına uygun olarak yeniden ele alacağız. Buraya yeni bir meydan kazandıracağız. Suriçi alanımızda bir Arkeoloji Müzesi kuracağız. Burada zengin tarihimizi sergileyeceğiz. Tünel Akvaryum alanında Işık Müzesi yaparak şehrimize yeni bir görsellik kazandıracağız."


TARİHİ ÇEŞMELER HAYAT BULACAK

Ortahisar'da Osmanlı'dan kalma 39 adet tarihi çeşme bulunduğuna dikkat çeken Genç, bunlardan 13’ünün aslına uygun olarak restore edileceğini belirterek, "Tarihi çeşmelerimizden 13 tanesini yapacağız ve kullanıma açacağız. Bursa ve İstanbul'da olduğu gibi burada da Fetih Müzesi kuracağız. Ve kadim tarihimize ışık tutacağız" dedi.  

KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ 

Başkan Genç, istişare meclisleri oluşturacaklarını ifade ederek, kültür ve sanatsal faaliyetlere destek için kültür ve sanat merkezi kuracağının da müjdesini verdi. Genç, “Bunların yanında teknolojiden istifade ederek daha erişebilir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Veri toplama merkezleri oluşturacağız. Kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verip 24 saat hizmet anlayışını benimseyeceğiz. Belediyemizi 7/24 açık tutacağız. Vatandaş istediği sorunu, istediği zaman diliminde dile getirerek bize başvurabilecek" sözlerine yer verdi.

61 BİN FİDAN DİKİLECEK


Yeni dönemde Ortahisar'a en az 61 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Genç, "Yeşil Ortahisar hedefimizi de tamamlayacağız. En az 61 bin fidan dikerek, yeşili artıracağız. Bu bizim boynumuzun borcudur. Geleceğimize bırakacağımız bir mirastır. Bu şehirde yeşili bir metre kare de olsa artırmak bizim için önemlidir" sözlerine yer verdi.  Başkan Genç, "Çatılarımıza görsellik katmak için projeler geliştireceğiz. Sıfır atık projemizi hayata geçireceğiz"  dedi. 

HALK PLAJI KURULACAK 

Deniz kenti Trabzon'da bir plajın olmamasının eksiklik olduğunu belirten Başkan Genç, "Merkezde bir plajımız yok. Bunu Büyükşehir ile istişare edip bir plaj projesini hayata geçireceğiz. Bunu Pelitli sahilinde yapmayı planlıyoruz. Avcılık ve atıcılık konusunda Trabzon önemli bir şehir ama bu konuda bir merkez yok. Ortahisar'da avcılık ve atıcılıkla ilgili bir merkez kurarak bu sporlarla ilgilenenler için modern bir tesisi hayata geçireceğiz. Bu merkezde okçuluk dahil bütün atıcılık faaliyetleri icra edilebilecek" diye konuştu. 

OYUNCAK MÜZESİ 

"Yeni dönemde çocuklar için birçok projemiz bulunuyor. Burası bir olimpiyat şehri. Çocuklarımıza hitap eden, Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerle birlikte Çocuk Oyunları Merkezi kuracağız. Geçmiş dönem projelerimizden olan Sunay Akın'ın Oyuncak Müzesi'ni bu dönem Trabzon'a mutlaka getireceğiz."

BASIN MÜZESİ 

1865 yılında Anadolu’da ilk matbaanın kurulduğu, 1869 yılında ikinci gazetenin çıkarıldığı Trabzon'da bir basın müzesinin anlamlı olacağını düşünüyorum.  Her dönemde basının en güçlü yerlerinden biri olan şehrimizin bu büyük hafızasının geleceğe aktarılması amacıyla içerisinde dijital arşivlerin de bulunduğu “Basın Tarihi Müzesi”ni şimdiki Kaymakamlık binasında hayata geçireceğiz.

BOZTEPE'YE SEYİR TERASI

Ortahisar'ın en hakim noktası olan Boztepe'ye seyir terası kurulacağını belirten Başkan Genç, "Şehrimizin manevi önderi olan Ahi Evren'i Boztepe’de yeni bir proje ile hem yaşatmak hem de halkımızın alanı daha nitelikli kullanımını sağlamak için ‘Boztepe Ahi Evran Kentsel Tasarım Projesi’ni hayata geçireceğiz. Burada güzel bir müzeyi hayata geçirerek Boztepe’yi güzel bir seyir terasıyla taçlandıracağız" diye konuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap