SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Şehri katledenler hesabını vermeli

Şehri katledenler hesabını vermeli

24 Kasım 2017 Cuma - 07:19




Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, şehrin beton yığınlarına teslim edildiğini belirterek buna sebep olanların hesap vermeleri g





Selahattin Özcan

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör gazetemize konuştu. Güngör, il ve ilçe kongrelerinden şehrin sıkıntılarına dair birçok konuda önemli açıklamada bulundu. Güngör, Boztepe’de yapımı devam eden otel inşaatı için ucube tabirini kullanırken şehrin de beton yığınlarına teslim edildiğini dile getirdi. İşte İl Başkanı Güngör’ün açıklamaları…

“CHP, hem Trabzon hem de ülkenin sorunlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu ayın 23’ü itibariyle başlamak üzere ilçe kongrelerimiz yapılacak ve 7 Ocak’ta da il kongremizi gerçekleştireceğiz. Hem örgütsel çalışmalarımız hem de Trabzon’un sorunlarının çözümü konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Milletvekilimiz Haluk Pekşen ile örgütsel olarak çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz.”

BÜYÜK SIKINTI!

“Trabzon’un en büyük sorunu işsizlik. Şehrin meydanı ve ara sokaklarının tümü çay ocakları ile doldu. İnsanlar çay içerek, sohbet ederek zaman geçirmeye çalışıyorlar işsizlikten dolayı. Özellikle gençler için söylüyorum ki bu had safhada. Onun ardından tabii ki en büyük sorun ulaşım ve trafik. Trafik sorununu aşmak için Maraş Caddesi’ni en azından Cumhuriyet Caddesi ile Atatürk Alanı arasındaki alanı yayalaştırmak gerekiyor. O alana itfaiye, polis, zabıta ve ambulans dışında başka hiçbir araç girmemeli. Otopark yapma mantalitesi ile trafik sorunu asla çözülmez. Araçların meydan kesimine giriş çıkışlarını engellemek lazım, özellikle resmi araçları ve minibüsleri sokmayacaksınız oraya. Ulaşım konusunda sadece belediyenin değil emniyetin de suçu vardır. Çünkü o cadde üzerinde her yer otopark olmuş, isteyen istediği yerde duruyor ve müdahil olunamıyor. Bu büyük bir sıkıntı olarak önümüzde duruyor. Toplu taşıma araçlarını kullanacaksınız gerekiyorsa ve raylı sistemi bir şekilde devreye sokacaksınız. Trabzon temizlik işinde de sınıfta kaldı. Türkiye’nin en temiz kentlerinden olan Trabzon’un bugün içinde bulunduğu durum içler acısı.”

OTEL UCUBESİ!


“Boztepe’de bir otel ucubesi var, orada böyle bir imar, böyle bir yapılaşma olabilir mi? İnsanların her şeyi ile egemen olduğu, Trabzon’u seyredebileceği seyir teraslarının yapılması gerekirken, insanların park bahçe olarak, rekreasyon olarak kullanabilecekleri bu güzel mekanların bu şekilde beton yığınları ile işgal edilmesini anlamak mümkün değil. Şehri katledenler bunun hesabını vermelidir. Bu kadar sahipsiz olmamalıdır bu kent.”

TEŞKİLAT SAHAYA İNECEK

“Kongre süreci ile birlikte genç, dinamik, daha çalışkan, üretken arkadaşlarla göreve devam edeceğiz. Yılbaşından sonra teşkilatlarımızı sahaya süreceğiz. Öyle iki-üç ay çalışarak seçime girmeyecekler. Bunlar en az sekiz-on ay çalışacaklar, halkla konuşacaklar, halkla bütünleşecekler, projelerini açıklayacaklar ve seçime öyle girecekler.”

2019 ÇOK ÖNEMLİ

“Genellikle imkan olan yerlerde tek adaylı seçimlerle süreci geçirmek istiyoruz. 2019’da yerel yönetim seçimleri, milletvekili genel seçimleri ve ona bağlı cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Şayet bu seçimler kanunda belirlenen süre içerisinde yapılacaksa 2019 çok önemli. Ülkenin geleceğini bir şekilde belirleyecek ve şekillendirecek bir yapı gerekiyor.”


PEKŞEN İLE GURUR DUYUYORUZ

“Trabzon milletvekilimizle gurur duyuyoruz.  Gerçekten Türkiye’nin en önemli, en hassas konularına ulusal bazda yanıt vermeye çalışıyor. Trabzon’a geldiğinde de bizlerle beraber Trabzon’un özelindeki sorunları gündeme taşıyoruz. Hakikaten memnunuz, dinamik, üretken, çalışkan bir yapısı var. Bilgi ve becerileri de son derece üst düzeyde.”

GÖREVDEN ALMAK DOĞRU DEĞİL!

“Seçilmiş insanların talimatla görevden alınmasını asla doğru bulmuyorum. Şayet bu gönderilen, yani istifa eden belediye başkanları bir suç işlemişse mutlaka mülkiye müfettişleri veya diğer kamusal denetim mekanizmaları aracılığıyla denetlenmelidir. Yolsuzlukları, usulsüzlükleri, yanlışları, hırsızlıkları varsa bunlar bir şekilde tespit edilmeli ve yargı önüne çıkarılmalıdır, ben ondan yanayım. Ondan sonra insanları açığa alabilirsiniz. Trabzon’da bu tarz bir istifa olur mu onu bilemeyiz ama İstanbul’da, Ankara’da olan şeyler Trabzon’da neden olmasın? Çünkü mantalite bir şekilde buna uygun.”

LOKOMOTİF CHP’DİR


“Yeni kurulan İYİ Parti demokratik hakkını kullanarak oluşan bir boşluğu dolduracağı söylenerek siyasi bir parti konumuna geldi. Bu ülkenin hayrına görev yapacak her siyasi partiye, herkese başarılar dilemekten başka yapacak bir şeyimiz yoktur. Ancak siyaset arenasında lokomotif görevi üstlenecek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nden başka kurumlaşmış, ciddi, doğruları söyleyen, hükümeti ve ülkeyi yönetenleri uyaran siyasi bir otorite yok.”

YAZIK GÜNAH!

“Vakfıkebir’de 950 dönüm araziyi yerinde inceledik. 1999 yılında başlayan ve devam eden yerde ne bir altyapı çalışması yapılmış ne de en ufak bir çivi çakılmış. Yazık günah değil mi? Trabzon’da bu kadar sıkıntı, işsiz insan varken bunları teşvik edecek, bunlara iş olanağı sağlayacak bir organize sanayi bölgesi neden atıl durumda? Kamulaştırılmış, her şey hazır. Bu Vakfıkebirli milletvekili ne yapar? Bunlar bütçeye ödenek koydursunlar, katkı sağlasınlar.”

HUZUR VE BARIŞ SAĞLANMALIDIR

“Biz CHP olarak vekilimiz ve örgütlerimizle ülkemizin esenliğe kavuşması ve  insanların mutlu olması için olumsuz gördüğümüz her şeyi söylüyoruz. Bunu söylerken hiç kimsenin, hiçbir zaman kişilik haklarına müdahale etmiyoruz ve onları rencide edecek bir tavır içinde bulunmuyoruz. Önemli olan insanların huzur ve barış içinde bu şehirde yaşamasıdır. Bunu sağlamak da yerel yönetimlerin görevidir.”


VEKiLLER NEREDE?

“Trabzon’un altı milletvekili var. Bunların biri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, diğeri de bizim milletvekilimiz Haluk Pekşen. Şöyle bir baktığınızda elinizi vicdanınıza koyduğunuzda İçişleri Bakanı Soylu bir gayret içerisinde uğraşıyor. Kendi konumu ve görevi nedeniyle onu bir kenara koyalım. Ya diğer dört AK Partili vekil nerede?  Hangi konuda Trabzon’un yatırımlarına katkı sağladılar? Yetki özellikle AK Partili milletvekillerimizin ellerinde. Şehrimiz için ellerini taşın altına koysunlar.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap