SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da ADAY yarışı!

Trabzon'da ADAY yarışı!

09 Eylül 2018 Pazar - 12:42




Yerel seçimler için partiler harekete geçerken, AK Parti ve CHP’de sürpriz isimlerin büyükşehir belediye başkanlığı için adı geçiyor...





Türkiye yerel seçimler havasına şimdiden girdi…

Belediye Başkanı adayı olmak isteyenler derin kulislere başlarken başta AK Parti olmak üzere bütün partiler  anketlerle düşündükleri adaylar üzerinde nabız yoklamaya başladı…

Hiç kuşkusuz bölgenin gözü Trabzon’da olacak…

Trabzon’da  Büyükşehir, Ortahisar başta olmak üzere ilçelerde başkanı adayı olmak isteyenler yoğun bir şekilde kulislere başlarken etraflarındaki lobileride devreye soktular…

Bu noktada gazetemizin ”Kimi Belediye Başkanı adayı görmek istiyorsunuz?” şeklindeki anketine gösterilen yoğun ilgi  bunu gösteriyor..


Peki Trabzon’da kimlerin ismi ön plana çıkıyor..

AK PARTİ’DE DERİN KULİSLER..

AK Parti Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kimi halkın huzuruna çıkaracak? sorusuna karşılık çok sayıda ismin aday olarak geçtiğini ve o isimlerin şimdiden çalışmalara başladığını söyleyelim..

Bir kere Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu renk vermese de yeniden aday gösterilmek için özellikle son aylarda yoğun bir çalışma programına girdiğine gösteriyor..

Yani adaylık beklentisi içerisinde…


Gelelim diğer isimlere..

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın gönlünden adaylık geçtiği artık açık bir şekilde belli oluyor. Bayraktar’ın bu noktada Trabzon’da bazı gizli çalışmalar yaptığını yanında bir kadro oluşturduğu ve yerel medya ile yakın ilişkiler içine girmeye başladığı görülüyor..

Yani Bayraktar’ın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’da..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski müsteşar yardımcısı  Trabzon siyasetinin tabanından gelen tabanda önemli etkinliği olan  Mazhar Yıldırımhan halkın ve teşkilatların sesini dinlemeye devam ediyor. Sadece aday olmak için aday olmayacağını gösteren Yıldırımhan’ında gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olacak. Işık almadan ”Ben adayım” demeyecektir.

Bir başka isim ise Ortahisar Belediyesinde önemli işlere imza atan Ahmet Metin Genç. Genç’in gönlünün Büyükşehir Belediye Başkanlığında olduğunu söylemek zor değil. Yakın çevresi anketlerden Ahmet Metin Genç isminin çıktığını dile getiriyor.


Eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun da adı muhtemel Büyükşehir adayları arasında..

İl Başkanı Haydar Revi bilindiği gibi aylar öncesinden  “ Büyükşehir Belediye Başkanlığı  görevi tevdi edilmesi halinde seve seve görevi üstlenebilirim” diyerek   mesajını vermişti. Revi’yi TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Trabzon milletvekili Muhammet Balta’nın desteklediği biliniyor.

AK Parti’de Ahmet Metin Genç’in Ortahisar Belediye Başkan adaylığı kesin gibi. Genç’in Büyükşehir’e el atması halinde yerine Ergin Aydın ismi öne çıkıyor.

CHP’DE NE OLUR?

Peki CHP’de ne olur?


Eski Belediye Başkanı, eski Milletvekili Trabzon’un “VOLKAN ABİSİ”  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği ile yeniden aday olarak Trabzon halkının karşısına çıkabilir. Canalioğlu sessiz bir bekleyiş içerisinde.

CHP’de konuşulan bir başka isim ise sürpriz..

Trabzon’un başarılı işadamı Trabzonspor eski asbaşkanlarından Erol Tuna…

Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez ismide CHP’de öne çıkmaya başladı.

MHP görülüyor ki ittifak sessiliği içinde…


İYİ Parti milletvekili Hüseyin Örs’u Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak sahaya sürebilir.

Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap