SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da Çini sanatı büyük beğeni topladı

Trabzon'da Çini sanatı büyük beğeni topladı

18 Temmuz 2024 Perşembe - 14:57




Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ayasofya El Sanatları Merkezi'nde eğitimler sürüyor.





Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ayasofya El Sanatları Merkezi sanatseverlerin becerilerini artırmaya yönelik eğitimlerini sürdürüyor.

Merkezde açılan Geleneksel Türk İslam Sanatı Çinicilik Kursu’nda ilk kez çini sanatıyla tanışan 18 öğrencinin eserleri görücüye çıktı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği kültürel ve sanatsal kurslarla kadınların mesleki yeteneklerinin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ayasofya El Sanatları Merkezi’nde Ortahisar Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan Geleneksel Türk İslam Sanatı Çinicilik Kursu’nda 18 öğrenci, usta öğretici Derya Kılıç’tan eğitim aldı. Burada ilk kez çini sanatıyla tanışan ve kendilerini geliştiren kursiyerlerin eserleri Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde sergilendi. Çok sayıda sanatseverin ziyaret ettiği sergi büyük beğeni topladı.

ESERLER ÜRETTİLER

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın ilgi alanları ve sanatsal becerilerine göre eğitimler veriyoruz. Geleneksel Türk İslam Sanatı Çinicilik Kursu da bunlardan sadece biriydi. İlk kez çini sanatıyla buluşan 18 öğrencimiz, usta öğreticimiz eşliğinde eserler üretti. Hem becerilerini geliştirdiler hem de üretim çarkına dahil oldular. Ayasofya El Sanatları Merkezi’nde kadınlarımız için faaliyetlerimiz sürecek” denildi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap