SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'u ucubeye çevirdiler!

Trabzon'u ucubeye çevirdiler!

03 Mart 2018 Cumartesi - 09:05




Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, Trabzon’un yanlış yerel yönetimler ile adeta bir ucubeye çevrildiğini dile getirdi.





Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun gazetemize konuştu. Trabzon özelinden ülke gündemine kadar birçok konuda iddialı açıklamalarda bulunan Uzun, Trabzon’un yanlış yerel yönetimler ile bir ucubeye çevrildiğini dile getirdi. Uzun, 2019 seçimlerinde tüm ilçeler ve Büyükşehir Belediyesi için iddialı olduklarını belirtirken AK Parti’nin korkutma ve yıldırma politikalarına boyun eğmeyeceklerini de aktardı. İşte Uzun’un açıklamaları… ‘

CEPHANELİK’ SKANDALDIR!

“Koltuğa oturduğumuz günden bu yana Trabzon’un doğa ve çevre sorunlarıyla ilgili birçok konu önümüze geldi. Cephanelik’te yaşanan olay tamamıyla skandaldı. Trabzon’un tarihsel kimliğine önderlik edecek bir alan orası. Oranın doğal halinde bırakılması gerekirken ek binalarla, imardaki bazı değişikliklerle bu skandal görüntü ortaya çıktı. Biz de tepkimizi ortaya koyduk. Bu konuda gerek Trabzonlular gerekse partililerimizin çok büyük hassasiyeti vardı, sonuçta getirildi ve o olay şimdilik durduruldu.”

BUNU NASIL KABUL EDELİM?

Maçka’nın tek parkı olan ve ilçenin girişinde yer alıp bütün bayram kutlamalarının yapıldığı, Atatürk büstünün bulunduğu tek alan yıkılıyor.  Maçkalıların yazın sıcaktan nefes aldığı, dere kıyısında ağaçlar altında olan bir bölgenin imar düzenlemesi ile başka bir şekle dönüşmesi kabul edilemez. Bu bir tesadüf müdür bilmem ama Trabzon’un tümünde doğa ve çevre ile insanların yaşam alanlarına müdahale ediliyor. Bunu nasıl kabul edelim, etmemiz mümkün değil.”


 

TARIMDA SINIFTA KALDIK

“Birçok konuda halkın mağduriyeti söz konusu. Hayvancılık ve tarım konusunda sınıfta kaldık desek yeridir. Tonya’da, Maçka’da ve diğer ilçelerimizde hayvancılığın bir şekilde yaşatılması gerekiyor. Köylünün elindeki ürünün sağlıklı bir şekilde pazara getirilmesi gerekiyor. Kooperatifler kurulup hayvancılık ve tarım alanında yeniden ayağa kalkmalıyız. Şehrimizde ciddi de bir göç sorunu var. Bunun da önüne ancak kalkınma ile geçebiliriz.”

KADINLAR DAHA ÇOK YER ALMALI

 “İYİ Parti’nin yolu açık olsun. Kadın kimliği üzerinden bakıldığında tabii ki biz kadınların siyasette daha çok yer almasını istiyoruz. MHP’nin AKP’ye teslim olmasının yol açtığı yeni bir yapılanmadır İYİ Parti. Vatan ve millet konusunda hassasiyetleri ortada. Türkiye siyasetine doğru yolda adım atacaklar diye düşünüyorum ve bunu umut ediyorum.”


GERÇEK TEMELLİ EYLEMLER

 “Hem ulusal hem de yerel medyaya da sesimizi duyurmamız anlamında büyük görev düşüyor. İktidar ülkede her türlü baskıyı yapabildiği gibi medyayı da etkisi altına alabiliyor. Ama ben inanıyorum ve şehrimizdeki medyanın sağduyusuna güveniyorum. CHP olarak biz eğer sokakta gerçek temelli, altyapısı oluşmuş eylemlerle basın açıklamalarına devam edersek vatandaşa medyamız aracılığı ile ulaşabileceğimize şüphem yok. Bu konuda yüzde yüz inançlıyım.”

YAPTIKLARINI YIKIYORLAR!

 “Reşadiye kavşağında sorun ortada. Defalarca uyardık, olmaz dedik ama kimse dinlemedi, o yolu yaptılar, şimdi de yıkılacak. Boztepe’ye yapılan otel ortada. Doğa tahrip ediliyor. Yeşil alanlarımız yok edilmiş durumda. Yomra’daki yapılaşmanın şehri ne kadar kötü bir noktaya getirdiği de gözler önünde. Vadilerde kentsel dönüşüm yapıyoruz ama hemen yukarısını TOKİ evleri ile kapatıyoruz. Hava akışı nasıl sağlanacak? Bunu birisi açıklayabilir mi acaba?”

KENT HİÇ EDİLDİ


 “Balıkçılığın, tarımın, turizmin kenti ne yazık ki hiç edildi. Yanlış yönetimler ile Trabzon’u kocaman bir ucubeye çevirdiler. 65 bin öğrencinin yaşadığı şehirde gençlerimiz hangi sanat veya bilimsel etkinlikten faydalanıyor? Bunlar iyi projelendirilip Trabzon eski günlerine dönebilir. Ama dediğim gibi projelendirilirse. Yoksa kaybetmeye devam edeceğiz.”

YÜREĞİME SU SERPTİ

“Araklı Taşönü’ndeki çöp alanı adeta isyanlık bir konu. Neyse ki Trabzon İl Koordinasyon Kurulu bileşenlerinin bu konudaki açıklaması yüreğime su serpti. Bölge halkı dikkate alındı. Orası gerçekten turizme açılabilecek çok değerli bir bölgedir.”

PARTİ MECLİSİ BÜYÜK BAŞARI

“CHP’nin demokrasiye inanmış il başkanlarının birlikte hareket etme kabiliyetinden kaynaklanan durum Parti Meclisi’ne yansıdı. Karadenizli il başkanlarının bir araya gelerek yaptıkları çalışmaların ürünü olarak dört Trabzonlu isim Haluk Pekşen, Akif Hamzaçebi, Yavuz Karan ve Zeki Kılıçaslan Parti Meclisi’ne girdi. Ülke siyasetinde önemli bir adımdır bu. Bu yüzden de büyük başarıdır.”


İKTİDARIN SONUNUN YAKLAŞTIĞI ORTADA!

“CHP’ye yapılan birçok yaftalama ve suçlamalar aslında bir şeyin sonuna yaklaştığının işaretidir. Biz Türkiye’de şunu istiyoruz ki, insanlar birbirini incitmeden siyaset yapsın. Ülkemiz ekonomik olarak dar boğazdadır. Türkiye bugünlerden geçerken bağırıp çağırarak, ülkenin yapı taşlarını ve Cumhuriyet’in bir sürü kazanımını yok sayarak hareket etmek iktidar için bir şeylerin sonunun yaklaştığının göstergesidir.”

ÜLKEDE KORKUTMA POLİTİKASI MEVCUT!

“Ülkede korkutma ve yıldırma politikaları ne yazık ki mevcut. Ancak CHP olarak bizim bunlara karnımız tok. Korkutma ve yıldırma politikası üzerinden hareket eden her kim olursa olsun doğruya ve güzele ulaşmak için yolumuza çıkan her engeli aşmasını bilen bir partiyiz biz. Hiç kimse tek adam rejimini kurarım diye de düşünmesin. AKP’nin ülkemizi tek adam rejimine doğru götürmesine engel olacağız. Bu gidişe dur diyen herkesin arkasındayız. CHP var oldukça cumhuriyetin temel ilkelerine ve kazanımlarına sahip çıkacağız.”

Uzun: Büyük şehrin bedelini ağır ödüyoruz


BİZ ANLATTIK AMA

“Halkımız büyük şehir olmanın bedelini çok ağır şekilde ödüyor. Biz demiştik ki tabi ki büyük şehir olalım ancak bu belli bir çapta, belli bir kilometreye hitap eden şekilde olsun. Beldelerin kapatılmaması gerektiği üzerinden anlatmıştık, beldeler kapatıldığı zaman köyde yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olacağını anlatmıştık. Ama gelin görün ki dikkate alınmadık. Şimdi de şehir olarak bunun sonuçlarını yaşıyoruz.”

İÇ YAKICI BİR OLAY

“Çarşıbaşı’nda plaj alanının hemen önünde denizin doldurulması ve ‘plaja gider’ levhasının arkasının tamamen çöp dolgusuyla doldurulması da iç yakıcı bir şey. İşte bu sorunları aşabilirsek Trabzon rahat nefes alır. Yoksa çevreyi ve doğayı katletmeye devam ederiz.”

HERKES BELEDİYEYE YÜRÜYOR

“Bugün Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi vasat bir görüntü sergiliyor. Hemen herkes belediye binasına yürüyüp tepkisini dile getiriyor. Bu bir kent meselesidir. AKP iktidarının Türkiye’deki politikalarının şehre yansımasıdır. Ne yazık ki şehrimiz talan edilmiş durumda. AKP belediyeleri bu başarısızlıklarının cevabını sandıkta göreceklerdir.”

  1. MADDE MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ

“18. madde mağduriyetini ayrı bir şekilde ele aldım. Çünkü ben harita mühendisiyim. O olayın üzerine bizzat çalışmış birisiyim. Bu nedenle bu konuda da mesleğim gereği bir hassasiyetim var ve konuya tamamıyla vakıfım. Oradaki mağdur vatandaşlarımıza hem teknik anlamda hem de sosyal hayatta destek olunması gerektiğini düşünüyorum. Bu sadece CHP’nin sorunu değil, bu şehirde yaşayan herkesin hassasiyet noktası olmalıdır. Çünkü bugün onları ilgilendiriyor ise yarın bizim de başımıza gelmeyeceğinin garantisi yoktur. Bu konu kesinlikle yetkililer tarafından dikkate alınmalı ve mağduriyetler ortadan kalkmalıdır.”

SEÇİMLERE DAMGA VURACAĞIZ

CHP, 2019 yerel seçimlerine örgütsel bazda çok güçlü bir şekilde gidecek ve damga vuracaktır. Çünkü örgütlerimiz artık yenilendi. İl, ilçe ve mahalleler bazında çok iyi bir örgütlenmemiz mevcut. Vatandaşlara bire bir dokunarak, mahalle temsilciliklerimizi güçlendirip bu yolu alacağız ki 2019’da tüm ilçelerde iddialıyız. Ortahisar Belediyesi’ni ve Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’ye kazandıracağız.”

ÇOCUKLAR BİLE GÜLER

“Şeker fabrikaları kapatılırsa, şeker üretimi durursa şeker hastalığı yüzde 15 azalacakmış! Çocuklar bile gülüp geçer bu açıklamaya. AB şeker pancarını 14 kat daha fazla desteklerken, şeker fabrikaları yapılandırılarak kapasiteleri zirveye çıkmışken, Türkiye’de şeker fabrikalarını şahıslara ihale etmeye çalışmak doğru bir adım değildir. İhaleler için de tarih belirtilip acele ediliyor. Anlam verebilmiş değilim değerlerimizin yok edilmesine.”

Selahattin Özcan

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap