SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Yayla Göçü Festivali Coşku İle Kutlandı

Yayla Göçü Festivali Coşku İle Kutlandı

14 Temmuz 2024 Pazar - 15:55




Yüzyıllardır süregelen yayla göçlerinin önemine vurgu yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, geleneğin gelecek kuşaklara aktarılmasının bölge turizmine ve kültürel değerlerin korunmasına katkı sağlayacağını belirtti.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akpınar Mahallesi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen 4. Akpınar Büyükoba Göç Festivali programına katıldı. Yayla göçlerinin, yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan insanların hayatının bir parçası olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Bugün burada, bu önemli geleneğimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için bir araya geldik. Asırlardan beri devam eden yayla göçleri üzerine farkındalık yaratmak, Akçaabat’ın turizmine katkıda bulunmak ve bu önemli gelenekleri gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen festival, kültürel değerlerimizi koruma ve bölge turizmine katkı sağlama açısından büyük bir öneme sahip. Festivale katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

GEÇMİŞİN İZLERİ YENİDEN CANLANDI

Göç eden yaylacılar, geleneksel kıyafetleriyle davul, zurna ve kemençe eşliğinde coşkuyla karşılanırken, festivalde birçok yöresel sanatçı sahne alarak izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Yaylacılar, renkli giysileri ve tarihi dokularıyla festivalin ruhunu yansıtırken, sahnede sergilenen halk dansları ve türkülerle geçmişin izleri yeniden canlandırıldı.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap