SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Yerel yönetimlere damga vuracağız

Yerel yönetimlere damga vuracağız

10 Kasım 2017 Cuma - 08:01




Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, 2019 seçimlerinde iddialı olduklarını belirterek, yerel yönetimlere damga vuracaklarını ifade etti





Selahattin ÖZCAN

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kurt, 12 Kasım’da gerçekleştirecekleri il kongresi hakkında konuşurken, “Trabzon’da tarihi bir kongre yapacağız. Genel başkanımızı 1000 araçlık bir konvoyla karşılayacağız ve şehir turu atacağız. Kongremizle birlikte Saadet Partisi’ni 2019’a hazırlayacağız. Milli Görüş’ün işaret fişeği yeniden atılacak. Kongremizi 4000 kişiyle gerçekleştireceğiz” dedi.

TIKANMA NOKTASINA GELDİLER

AK Parti’de parti politikalarının tıkanma noktasına geldiğini ifade eden Kurt, şöyle konuştu: “AK Parti’de şahıslardan ziyade partinin kendisinde metal yorgunluğu var. Parti politikaları artık tıkanma noktasında. Yanlış istikamete ne kadar doğru adam koyarsanız koyun sonuç alamazsınız. AK Parti’nin yaşadığı da bu sıkıntı. Çünkü istikametleri doğru değil.”

TABii Ki HESAP VERECEK AMA…

Kurt, istifa eden belediye başkanları için de, “Bir ilin belediye başkanı eğer yolsuzluğa bulaştığı iddiası ile görevden alınıyorsa, alınsın. Yolsuzluk değil de FETÖ terör örgütüne yardımdan görevden alınıyorsa da tabii ki alınsın. Ama metal yorgunluğuna bağlayıp görevden almak, vatandaşın verdiği oya saygısızlıktır. Artık belediye başkanlarını iktidar partisinin MKYK’sı mı belirliyor bunu da anlayamıyoruz. Böyle olacaksa seçime gitmenin de bir anlamı yok. Trabzon’da da bazı belediye başkanları için istifa söylentileri gündeme geliyor. Tabii ki yolsuzluk yapmışsa hesap verecek. FETÖ ile bağlantısı varsa da cezasını çekecek ama ‘metal yorgunluğu’ gölgesinde bu işi yapmak akla izana uygun değil. Vatandaşın seçtiği isme saygı duyulmalı” ifadelerini kullandı.


KiMSE DIŞLANMAMALI

İl Başkanı Kurt, şöyle devam etti: “Ülkemizin içinden geçtiği duruma baktığımızda hiçbirimizin ayrık olmaması gerekiyor. Hiç kimsenin ötekileştirilmesi gerek. Tüm partiler bir araya gelmeli, kimse dışlanmamalı. Bu vatan evladı olan herkesi kucaklamalıyız. Ülke zor bir süreçten geçiyor. İktidarın en iyi yanı en olumsuz bir olayı bile havuz medyası ile müspete çevirmeyi başarması. Mevcut iktidarla işler iyi gitmiyor. Biz sırf muhalefet olsun diye söz söyleyen bir parti değiliz.”

UYARILARIMIZ DiNLENMEDi

Kurt, “Dış politikanın durumu ortada. Ekonominin durumu ise içler acısı. Bunlar bir an önce düzelmeli. Bizim tüm bu konular için çok ciddi uyarılarımız oldu ama hiç kimse dinlemedi. Şimdi de yüzde 70 doluluk garantisi ile şehir hastanesi yapıyorlar. Vatandaşın yüzde yetmişi hasta olmazsa devlet bizi zorla hasta mı edecek? Hastalığı mı teşvik edecekler? Bir ülkede hastane ve hapishaneler artıyorsa o ülke kötü yönetiliyor demektir. Milleti ekonomik olarak rahatlatacak faaliyetler yapılmalı” dedi.

ESKi GÜNLER GERi GELECEK


Kurt, açıklamasında şunları kaydetti: “Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 18 ilçemizde de belediyelerde iddialıyız. Yerel yönetimleri yeniden kazanıp, milletle tanışacağız ve hizmet getireceğiz. İnşallah eski günlere geri döneceğiz. Görev alacak kadromuz genç bir kadro ve kadromuzun eğitim düzeyi de yüksek. Genel başkanımız Trabzon’da iş adamları ve sivil toplum örgütleri ile de buluşacak. Yani dolu dolu bir program gerçekleştireceğiz.”

SAMiMiYETLE SÖYLÜYORUM

2019’da Meclis’te yer alacaklarını iddia eden Kurt, “Her il başkanı ve her siyasetçi Meclis’e girmek için iddialıdır ama ben samimi söylüyorum ki Saadet Partisi Meclis’teki yerini alacaktır. Dünyanın ve ülkenin geldiği noktada Saadet Partisi artık Türk siyasetinde eski ağırlığını yeniden kazanacaktır. Bunun zorunluluk olduğuna da inanıyoruz. Trabzon örgütü olarak iddialıyız. Biz hayal görmüyoruz. 2019’da Saadet Partisi parlamentoda olacak ve  yerel yönetimlerde de çok ciddi başarılar sağlayacak. 2019 yılı Saadet’in yılı olacak. Kimseyi kırmadan, kucaklayarak kutuplaşmaları ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap