SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzonlu yanıltıldı!

Trabzonlu yanıltıldı!

02 Aralık 2016 Cuma - 10:49




Kemerkaya Mahallesi Muhtarı Ali Aydın'dan gazetemize çarpıcı açıklamalar...





Mahalle muhtarlarıyla söyleşimizin bugünkü konuğu Kemerkaya Mahallesi Muhtarı Ali Aydın. Trabzon'un gelişmeye müsait bölgelerinden biri olan Kemerkaya'nın çözüm bekleyen sorunları konusunda yaptıkları girişimlerden sonuç alamadıklarından yakınan Aydın, özellikle belediye yetkililerine sitem etti, siyasilere atıfta bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetler yönünden sınıfta kaldığını öne süren Aydın'a tabiri caizse bir dokunduk bin ah işittik...

Kemerkaya Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Karadeniz Gazetesi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aydın, “Ailecek 1913 yılından beri bu mahalledeyiz. 1995 senesinden beri muhtarım. Eskiden Kemerkaya Mahallesi zengin muhit olarak bilinirdi. Şimdi ise en fakir muhitlerden bir tanesi oldu. Konutların iş yerine dönüşmesiyle konut yerleşimi aşağı sokaklara kaldı. 3 bin konut yerleşimi varken şimdi 850 haneye düştük. Yani hemen hemen üçte ikisi göç etmiş oldu bu mahalleden. Maraş Caddesi, Kunduracılar Caddesi tamamen iş yerine dönüşünce konutlar yukarı çıktı. Zaten yavaş yavaş Halkevi Caddesi’nden yukarıya, Salı Pazarı Sokak’tan bu yana gene iş yeri oluşmaya başladı. Yerleşik düzen kalmadı yani. Kalan konutlarımız da yavaş yavaş işyerine dönüşmeye devam ediyor. Eski evlerimiz kaldı işte. Yerleşim de eski olduğu için sokaklarımız dar" dedi. 

ŞEHİRDE SİYASETÇİ VAR MI?

Muhtar Ali Aydın, Trabzon’da siyasetçi ve milletvekilinin var olduğunu duymadığını ifade etti. Muhtar Aydın, “Şehirde siyasetçi veya milletvekilimizin var olduğunu duymadım ki ben hiç, siyasetçi var mı ki? Bırak burayı, Meclis'te bile sesleri çıkmıyor. Ne yazık ki Trabzon sahipsiz bir şehir. Trabzon’un üzerine oyunlar oynanıyor anladığım kadarıyla. Bunların gölgesinde de Trabzon yetim kaldı. Trabzonspor da yetim kaldı. Bu şehrin bir Trabzonspor’u, bir de üniversitesi var. Al üniversiteyi Trabzon’dan, kalır sana ölü bir şehir. Trabzon’u ayakta tutan üniversitesi ve Trabzonspor’udur. Hani o Trabzon’un eski şairleri, yazarları nerde, anılıyorlar mı? Şehirde sanat bitti, spor bitti. Küçüğün büyüğe saygısı kalmadı. Bu da ister istemez toplumsal yaşama yansıyor” diye konuştu.

EN BÜYÜK SIKINTI YOL VE DOĞALGAZ 


Mahallelerindeki en büyük sıkıntının yol ve doğalgaz olduğuna dikkat çeken Muhtar Aydın, şunları kaydetti: “2016'nın sonuna geldik ama doğalgaz hala bize gelmedi. Bize söz veren Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2017’de Trabzon’un tümünün doğalgaz kullanacağını söyledi. Buna rağmen biz sobayla ısınıyoruz. Baca dumanlarından dolayı nefes alamıyoruz. İlk gelmesi gereken yerken biz en sona kaldık."

DOLMUŞLARDAN BIKTIK USANDIK

Aydın, "Trafik büyük sıkıntı. Örneğin Maraş Caddesi yol kenarları araç park alanlarıyla dolu. Halkevi Sokak ayrı Balıkpazarı Sokak ayrı bir sıkıntı. Dolmuş şoförlerimiz artık girmemesi gereken sokaklara kaçak giriyor. Biz bunu Trafik Şube ve Emniyet amirlerine söylemekten bıktık, usandık. Bankaların önü dolmuş durakları yapılmış. Durak başkanları da açıklasınlar belediyeye ne kadar harç ödediklerini. Harç bedeli karşılığında orada duruyor onlar dedi.

ELiMDEKi LiSTELER TRABZON’UN AYNASI

Trabzon’da tüten bir baca ve fabrikanın olmadığına işaret eden Aydın, “Arsin’de Organize Sanayi Bölgesi'nde onlarca iş yeri kapanıyor. Elimdeki borç listeleri Türkiye’nin aynası. Bu evraklarla Trabzon’daki tüm muhtarlar postacıya postacılık yapıyor. Bu kadar okulun, dershanenin olduğu bir yerde bu kadar araç sirkülasyonunun olması çok yanlış. Trafik düzenlemesi yapıyorsun bir de. Sorarım Sayın Gümrükçüoğlu’na: Hangi sivil toplum kuruluşundan bir üye vardır o trafik düzenleme ekibinde? Yani benim mahallemde bir düzenleme yapıyorsan da benim de o kurulun içinde olmam lazım. Benim de görüşümü belirtmem lazım" dedi.


BELEDİYECİLİK YOK

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Trabzon’da belediyecilik anlayışı yok. Yani maruzatımızı kime anlatacağımızı bilemiyoruz. Yetkili yok. Yetkili yetkisizler var bu şehirde. Büyükşehir’i arıyorsun Ortahisar’a yönlendiriyor, Ortahisar’ı arıyorsun 'Büyükşehir ilgilenir' diyor. Yani Trabzon halkı da baştan beri yanıltıldı. Yani Büyükşehir miydik bütün şehir mi önce buna karar veremedik. Büyükşehir olsak amenna ama büyükşehir statüsüne girince ne oldu tamamen bize gelecek olan; şehir merkezine gelecek olan hizmetler kazalara kaydı. Böylece merkez de sahipsiz kaldı. Merkeze kimin sahip çıkacağına dair hala hiçbir kurumdan cevap alamadım."

RANDEVU ALAMADIK

Gazipaşa Caddesi'nde birçok yerin araç parkı haline getirilip gelir kaynağına çevrildiğini ifade eden Aydın, bu konuda da belediyeyi eleştirdi: "Belediyenin buna ihtiyacı mı var çok merek ediyorum. Büyükşehir olduk ya, para akacaktı Trabzon’umuza, ne oldu? Park yerleri ile mi bu açığı kapatacağız. İnsanların zaten verdiği vergi belli. Ama hala araçlarımızdan park ücreti alıyor belediye. Belediye ne için vardır? Halk için, halka hizmet için vardır. Ama Büyükşehir Belediyesi halk için hiçbir şey yapmıyor. Ortahisar Belediyesi biraz yapıyor. Büyükşehirde ise kesinlikle hiçbir faaliyet yok. Cumhuriyet Caddesi için halk olarak, millet olarak Büyükşehir Belediye başkanımızdan randevu istedik. Hala randevu bile alamadık."

LAMBALAR YANMIYOR


Muhtar Aydın, mahallenin aydınlanması konusunda da konuşarak, "Aydınlatma direklerimize bakın, bir akşam Ziraat Bankası'ndan aşağıya kadar olan kısmın aydınlatma lambaları 3 yıldır yanmıyor. Ben bunu kaymakamlığa bildirdim, bu konuda yazışmalarımız oldu ama hala nedense bu konu 3 yıldır çözülmüyor. Hatta ben bunu farklı mercilere de ilettim. 'Akşamları burada herhangi bir şey olursa sorumlusu ben değilim, bu sorunu çözmeyenlerdir' dedim. Zurnanın son deliği oldu muhtar artık. Artık o duruma geldik. Muhtarlığın eskiden kıymeti vardı. Muhtarların tüzel kişilikleri olursa muhtar olurlar. Bizim bütçemiz yok bir şeyimiz yok ama vatandaş bizden icraat bekliyor. Biz de ne yapıyoruz hizmetin gelebilmesi için gerekli iletişimleri kurup yardım isteriz. Yani halkı temsil ederiz. Vatandaşımızın şikayetlerini dile getiririz" açıklamalarında bulundu.

Selahattin Özcan-Şükran Atalar

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap