SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 'Turup' için mega proje

'Turup' için mega proje

24 Ekim 2015 Cumartesi - 09:55




Araklı’nın Turup mevkiine yapılacak proje için Dubaili iş adamları ile el sıkışan Belediye Başkanı Recep Çebi, Araklı’ya kazandıracakları bu proje ile





Araklı’nın doğa harikalarından biri olan Turup mevki gündemden düşmüyor. Bu doğa harikası alanın en iyi şekilde değerlendirilmesi için çaba sarf ediliyor. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Dubaili iş adamlarıyla sürekli temas halinde olarak Araklı’nın kaderini değiştirecek mega proje için el sıkıştı.

ARAKLI’NIN CAZİBE MERKEZİ

Turup mevkiine yapılacak projenin çizimleri gerekli mercilerle paylaşıldı. Büyük projede at çiftlikleri, hastaneler, okullar, gezi parkları, koşu yolları, teleferik, marina, lunaparklar, sahil dolgusu ve daha bir sürü dev yatırım yapılacak. Araklı’nın dönüm noktası olacak proje turizm, sosyo-kültürel, ekonomi açısından ilçeye canlılık katacak. Arapların gözdesi haline gelecek Araklı’nın tarihi dönüm noktası olacak proje için görüşmeler devam ederken konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “Doğa harikası vadiler bulunmasından dolayı turizm açısından çok değerli bir yer burası. Denize olan kıyısı sayesinde bilim adamlarınca da tespit edilmiş bir özelliği vardır. Karadeniz bölgesinde Trabzon’un küresel ısınmadan etkilenmeyecek tek mevkisi olarak açıklanmıştır. Araklımız da Trabzon’un ikinci büyük ilçesi konumundadır.

Araklı’da birçok doğa harikası bölge bulunmaktadır. Bunları sayacak olursak; Pazarcık mevki, Yılantaş Yaylası, şifalı Mahura suyu, Turup, tarihi Zaneyer Kalesi gibi naçizane bölgeleri mevcuttur. Biz Araklımızın yüzyıl öncesini düşünerek hareket etmeyi hedef ediniyoruz. Kalıcı ve mega projelerle vatandaşlarımıza hizmet etmek istiyoruz. Bu anlamda Araklı’nın ekonomisini canlandırmak ve Araklı’yı dünyaya açmak için turizm alanlarımızı değerlendirmek istiyoruz. Turup için Armada Grup yetkilileriyle birçok kez bir araya geldik ve arazide de gerekli incelemeleri yaparak el sıkıştık. İnşallah Araklı’ya kazandıracağımız bu proje ile birlikte ilçemizi dünyaya tanıtacağız” dedi.

İbrahim KANLI

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap