SON DAKİKA



Haber > Magazin > İlk defa sinema ile buluştular

İlk defa sinema ile buluştular

17 Nisan 2013 Çarşamba - 15:15




Trabzon’da ‘Avrupa Çocuk Filmleri Festivali’ çerçevesinde düzenlenen etkinliğe kırsalda yaşayan ve daha önce hiç sinemaya gitmeyen öğrenciler sinemayl





Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Trabzon genelinde bulunan 28 okuldan getirilen yaklaşık 900 öğrencinin buluştuğu film festivalinde daha önce hiç sinemaya gitmeyen öğrenciler sinemaya buluştu. Etkinlik ile ilgili bilgiler veren TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftası etkinlikleri kapsamında film festivali düzenlendikleri belirterek, “Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği bir etkinlik Avrupa Çocuk Filmleri Festivali. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftasına da girdik. Çocuklarımıza aslında 23 Nisan haftası etkinliği olarak düşündüğümüz bir organizasyondu. 2 şeyi amaçladık 1’inci kentteki okullardaki çocukların film izlemesini sağlayalım dedik. İkincisi de kırsal kesimde yaşayan ve film izleme fırsatı bulamayan öğrenciler var onları da etkinlik çerçevesinde okullarından alıp buraya götürdük. Böylece 23 Nisan’ın ruhuna yakışır bizim Avrupa Birliği’nin amaçlarıyla örtüşen bir organizasyon ortaya çıkardık” dedi. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Yerekapan ise, “”Hayatından hiç şehre inmemiş, hiç sinema görmemiş çocukları bu etkinliğe katmayı düşündük. Bu kapsamda Trabzon genelindeki 28 ilköğretim okulundan yaklaşık 900 civarındaki öğrenciyi buraya davet edip onları ağırlıyoruz. Bu kapsamda bize her türlü desteği veren çocuklarımızı ağırlayan Ticaret Odası’na, Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’ne ve Milli Eğitim çalışanlarına özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap