SON DAKİKA



Haber > Magazin > Karadeniz'de tiyatro rüzgarı esecek

Karadeniz'de tiyatro rüzgarı esecek

11 Nisan 2014 Cuma - 16:33




Trabzon'da, bu sezon 15'incisi düzenlenecek "Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali"nde Türkiye dahil, 12 ülkenin tiyatro topluluğu, 16 oyunla tiyat





Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce Trabzon Devlet Tiyatrosu organizasyonunda 2-15 Mayıs'ta düzenlenecek ''15. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'' kapsamında yerli ve yabancı tiyatro toplulukları sahne alacak. Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, yaptığı açıklamada, festivale Türkiye, Almanya, Fransa, İtalya, Macaristan, Portekiz, Gürcistan, Moldova, Tunus, Moğolistan, KKTC ve Rusya'dan tiyatro topluluklarının katılacağını söyledi. Festivalde Trabzon'un yanı sıra Bursa, Erzurum, İstanbul, Antalya ve Adana Devlet Tiyatrosu'nun da oyun sahneleyeceğini belirten Görgün, "Festivale her kıtadan başvuru oldu. Katılacak ülkeleri, başvuru yapan 30 ülke arasından seçtik. Her kıtadan ülkenin tiyatro topluluğunu ağırlayacağız. Bu yıl çok renkli bir festival planladık. Kentin tamamına yayılan bir festival gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi. Görgün, 15 yaşına ulaşan festivalin çok önemli başarıya imza attığını ifade ederek, "Dünyanın çok saygın tiyatrolarına Türkiye adına ev sahipliği yapacağız. Karadeniz havzasındaki ülkelerin katılımı ile başlayan festival, günümüzde dünya ülkelerinin katılım sağladığı çok prestijli bir festival haline geldi" diye konuştu. Görgün, oyunların Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nin yanı sıra Atatürk Alanı, Zağnos Vadisi, Trabzon Sanatevi, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi gibi çeşitli alanlarda sahneleneceğini anlattı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap