A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 17.10.2024

Yayın Tarihi: 17.10.2024 - 09:09
Olaylar ve Yaşananlar | 17.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

“OKULUMUZU GERİ İSTİYORUZ” PANKARTINA YASAK!

Trabzon'da Ortahisarilçesi Yenimahalle'de yapımı süren Yüzüncü Yıl okul inşaatının tamamlanmaması, veli ve öğrencileri harekete geçirmişti. Bir süreden beri de veliler çeşitli etkinlikler ve basın açıklamalarıyla tepkilerini dile getiriyorlardı. Veliler dün de Trabzon’a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e dertlerini anlatmak için Trabzon Valiliğinde bakan ile görüşmek istedi. Ellerinde sadece “Okulumuzu Geri İstiyoruz” yazılı pankart vardı. Polisler bu pankarta izin vermedi. Doğrusu şaşırdık. Ne var ki bu sözde, siyasi ya da farklı amaçla yazılmış bir yazı değil. Sadece okullarını geri istiyorlar. Vatandaşları bu kadar darboğaz etmeye ne gerek var? Bırakın insanlar en masum tepkilerini dile getirsin, demokrasinin güzelliği de budur zaten. Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 28-29 Ekim tarihleri arasında MEB'e bağlı 81 ildeki okullarda 1.5 gün tatil ilan edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan karara göre 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 28 Ekim Pazartesi öğleden sonra yarım gün, 29 Ekim Salı günü ise tam gün tatil oldu. 81 ildeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm okullarda alınan karar doğrultusunda öğrenciler ara tatilde olacak.

TDF KİŞİLERİN RANT MERDİVENİ OLMAYACAK!

Aralık ayında yapılacak Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) seçimlerinde başkan adayı olan Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkanı İsmail Turgut Öksüz’e yoğun bir destek ve ilgi var. Resmi adaylık açıklamasından sonra TDF üyelerini, dernekleri, sivil toplum kuruluşlarını ve meslek odalarını tek tek gezen ve neden aday olduğu konusunda insanları en şeffaf şekilde bilgilendiren Öksüz, “Trabzon Dernekleri Federasyonu artık belirli bir anlayışın, görüşün, birkaç kişinin değil Trabzon sevdalılarının hizmetinde olacak” dedi. İstanbul’da hizmet veren Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun Trabzon şehri ile bağının kopuk olduğunu dile getiren Öksüz, “Sadece İstanbul ve Trabzon arasında değil tüm Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan hemşehrilerimizle gönül bağını kuracak, sevgi, saygı, dayanışma iyilik köprüleri oluşturacağız. Trabzon Dernekleri Federasyonu kişilerin reklam, çıkar ve rant merdiveni ve aracı olmayacak. Yeni bir sayfa açacağız, bu tarihi süreci lehimize dönüştürme noktasında tüm hemşehrilerimizin desteğine, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

BİZ DE KENT LOKANTASI İSTİYORUZ!

CHP’li belediyelerin sosyal belediyecilik bakışıyla hizmet üretmeye devam edeceğini kaydeden parti yöneticileri, 2025 yılına kadar yeni açılacak kent lokantaları ile sayının 100’ün üzerine çıkacağı bilgisini verdi. Trabzon’da Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın ikinci bir kent lokantası açması noktasında gelen talepleri incelediği belirtiliyor. İkinci kent lokantasına en çok da KTÜ ve Tıp Fakültesinin yoğun olduğu Kalkınma Mahallesi’nden talep var. Güncel siyasi gelişmelere dair her hafta anket ve odak grup çalışmaları yaptıran CHP’nin, yakın dönemde benzer bir çalışmayı belediyelerin karnesini çıkartmak için yaptıracağı kaydedildi. Araştırmaların sonuçlarına göre eksiklerin tespit edileceği, yeni hizmet planlamalarının yapılacağı ifade edildi.

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur zammı 2025 yılında artacak. Memur maaşları 3 Ocak’ta TÜİK’in Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile belli olacak. Toplu sözleşme zammı ve 6 aylık memur enflasyon farkı ile Ocak 2025 rakamları netleşecek. Ocak artışı yüzde 11,33 çıkarsa, en düşük maaş memurlarda 39 bin 205 liradan 43 bin 647, memur emeklilerinde 17 bin 588 liradan 19 bin 590 liraya yükselecek. Ancak memur maaşlarındaki artış memur emeklilerinin gelirlerine, özel sektör çalışanlarının tazminatına, gençlerin bedelli askerlik ücretine, sosyal destek ödemelerine kadar pek çok alana da yansıyacak. Sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara halen aylık 4 bin 181 lira ödeme yapılırken; bu tutar memur maaş katsayısındaki artış yüzde 11,33 olursa 4 bin 655 liraya çıkacak.

TEDAŞ’A SESLENİYORUZ

Belki de yüz kez şikayette bulunulmuştur TEDAŞ’a. Her şikayette, ‘notunuzu aldık, ilgineceğiz’ söylenmiş TEDAŞ yetkilileri tarafından. Ancak bu zamana kadar ne ilgilenen oldu ne arayıp soran. Hal böyle olunca konu da bizlere kadar geldi. Boztepe Mah. İran Cad. No 51 Ahi Avren Dede Parkı üstünün bulunduğu alanda bir tane elektrik direği, bir tane yanan lamba olmaz mı? O karanlık alanda insanların can güvenliğinden kim sorumlu olacak? Evet TEDAŞ yetkilileri, sorunu kim çözecek?

Etiketler