A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 21.10.2024

Yayın Tarihi: 21.10.2024 - 09:05
Olaylar ve Yaşananlar | 21.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

ERDOĞAN’IN KARA KUTUSU TRABZONLU!


Türkiye'de istihbarat ve güvenlik denilince akıllara MİT Müsteşarı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan geliyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm istihbaratın toplandığı çok kritik Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevini Seyfullah Hacımüftüoğlu'ndan başkasına emanet etmiyor. 2012 yılından bugüne kadar geçen sürede Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevini yürüten Hacımüftüoğlu, Erdoğan'ın iktidarı boyunca aynı makamda görevde en fazla kalan ismi olarak dikkat çekiyor. 'Kara kutu' olarak görevini sürdüren Hacımüftüoğlu aynı zamanda eski bir kaymakam ve eski bir vali. Trabzon Çaykara doğumlu Hacımüftüoğlu'nun çevresi tarafından "son derece sakin ve öne çıkmak istemeyen" biri olarak değerlendirildiği bilgisine ulaşılırken isminin zaman zaman kabine değişikliklerinde İçişleri Bakanlığı için geçtiği biliniyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevini emekliliği gelmesine rağmen ondan başkasına emanet etmedi. Erdoğan'ın yüksek derecede güvenini kazanan Seyfullah Hacımüftüoğlu aynı görevde 13. yılına girdi.


TRABZON’DAN MEMNUN AYRILMADI!


CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın kabine revizyonu yapacağının açıklamasının ardından Ankara kulisleri hareketlendi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise kabine değişikliğine ilişkin dikkat çeken açıklama yaptı. Bakan Tekin, "Süreçle ilgili millet en çok beni konuşuyor. Ben beklemiyorum demiyorum çünkü ben kesin konuşmayı sevmem. Takdir diyelim" dedi. Geçen hafta içinde Trabzon’da bir dizi ziyarette bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in hem kendisine hem de CİMER’e gelen birçok şikayetten dolayı Trabzon’dan memnun ayrılmadığı yönünde iddialar var.Trabzon’da bazı ortaokul ve liselerde okul müdürleri ve iradenin keyfi tutumları, başarısızlıkları ve iş bilmezlikleri noktasında zaman zaman bize de şikayetler geliyor. Okul müdürleri noktasında Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü daha dikkatli olmalı.


TDF BASKIN SEÇİM YAPIYOR!


Defalarca bu köşeden yazdık uyardık. Yok böyle bir yönetim şekli. Trabzon Dernekleri Federasyonu başından beri şeffaf davranmıyor. Seçimleri kazanmak için her yol mubah diyen mevcut başkan İsmail Şatıroğlu ve ekibi Aralık ayında yapılması planlanan seçimleri 27 Ekim tarihine çekerek adeta baskın bir seçim yapmış olacak. Evet, yanlış okumadınız, İstanbul’da hizmet veren Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) 27 Ekim 2024 Pazar günü saat 14.00’te Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezinde 7.Olağan Genel Kurul Toplantısı seçimi yapacak. Trabzon Dernekleri Federasyon başkanlığına adaylığını açıklayan İsmail Turgut Öksüz ise “Sabrımızı zorlayan bir süreç yaşanıyor, olup bitene anlam vermek mümkün değil. Bize hala hazırun listesi bile verilmedi. Neyi kimden niye saklıyorlar anlamış değiliz. Seçimlerde kimlerin oy kullanacağını bilme hakkımız yok mu? Bana başkan adayı olarak bunu vermek zorundalar. Neyse biz yine de sükûnetimizi korumak zorundayız. Çıkacağız seçimleri kazanacağız” dedi.


KARADENİZ İLLERİNDE DEPREM RİSKİ VAR MI?


Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün son deprem haritasında, 45 ilde 5.5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay tespit edildi. Güncellenen haritada en riskli ve en düşük riskli iller sıralandı. Geçtiğimiz gün Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem endişe yaratırken, deprem bölgesi olarak bilinen Türkiye'deki diri fayları gösteren Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) güncellenen haritası dikkat çekti. Yapılan araştırmada 45 ilde 5.5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay tespit edildi. MTA haritasına göre üçüncü derece risk altındaki iller, Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana ve Gaziantep'in bazı bölgeleri ile Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir olarak belirlendi. Türkiye'de dördüncü ve beşinci derece yani en düşük risk grubunda yer alan iller ise, Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman oldu.

Etiketler