A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 18.10.2024

Yayın Tarihi: 18.10.2024 - 09:14 | Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 - 09:00
Olaylar ve Yaşananlar | 18.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

HAYIRSEVER OLMAK SUÇ MU?

Trabzon Yenimahalle'de yapımı yüzde 95 tamamlanan ve oldukça lüks konforlu bir okul haline dönen Yüzüncü Yıl Okulu ile garip bir süreç işliyor. Okulu hayırseveriş adamı Erol Tuna babası Mehmet Ali Tuna adına yaptırmıştı. 24 derslikli okul için Milli Eğitim tarafından ilköğretim okulu hizmeti noktasında izin çıkmadı, binanın lise ve dengi okul olarak hizmet vermesi gündeme geldi. Bazı veliler ise ısrarla buranın ilköğretim okulu olarak hizmete açılması noktasında bazı eğitim sendikalarını da arkasına alarak tepki gösteriyorlar. Önceki gün de Trabzon Valiliği önüne gelerek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüşmek istemişlerdi. Velilerin tepkilerine destek veren irade, çözümü ortaya koymak yerine kaosun önünü açıyor. İş adamı Erol Tuna ise doğal olarak süreçten rahatsız. Sanki sorun ondan kaynaklı bir durum yaratılma havası var. Oysa Erol Tuna birçok sektörde iş-aş-ekmek kazandırdığı kendi memleketine bir de eğitim alanında hayır işlemek istiyor. Birileri bu işi tersten kaşıyor, işi yokuşa sürüklüyor, esas sıkıntı da burada zaten.

AYAR’A TEBRİK YAĞIYOR

Bugün MHP Trabzon İl Başkanlığı koltuğunu Tolga Sivrikaya’ya devredecek olan Ömer Ayar’a Trabzon’da her partiden, her görüşten tebrik ve teşekkür telefonu geldi. Görev yaptığı süre içinde gösterdiği nezaket, samimiyet ve güler yüzlü diyaloglarla gönülleri kazanan Ömer Ayar gelen telefonlar karşısında oldukça duygulanıyor. “Türk Dünyasının Bilge Lideri MHP Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin her zaman her şart altında yanında olmaya, bu kutlu davaya hizmet etmeye devam edeceğim” diyen Ayar, MHP’ninTrabzon’da birlik ve beraberliğine katkı sağlama noktasında üzerine düşen ne varsa yapmaya da devam edeceğini dile getirdi. Cumhur İttifakına olan bağlılığı ve ilkesel, uyumlu duruşu ile bilinen Ayar’a AK Parti cephesinden de en üst düzey teşekkür iletildiğini de belirtmekte fayda var. Ayar’a partisinin de genel merkezde önemli bir görev vereceği yönünde bazı iddialar var. Bakalım süreç ne gösterecek?

ALİ KADİR ERGÜL ARACI OLUNCA

Arkadaşımız anlattı, bizler de yazdık Çağrı Emlak hakkında. Sonra karşılıklı konuşmalardan bir de araya giren hatırlı kişiler Ali Kadir Ergül gibi büyüklerden dolayı iş tatlıya bağlandı, yanlış anlaşılmalar düzeltildi. Dolayısıyla bizler de düzeltmemizi yaparak konuyu bitirmiş olacağız. Bir gerçek var, o da yaşananları diyalog kurarak çözüme kavuşturmak... Diyalog kurulduğunda her sorun mutlaka çözüme sonunda ulaşıyordur. Bir de sağduyulu insanların aracı olmaları tabii ki etken olmaktadır. Neyse konuyu fazla uzatıp dağıtmadan son söz olarak şunu söylüyoruz. Herkesin çarşısı kendisine hayırlı olsun.

VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM!

AK Parti’nin yerel seçim mağlubiyetini araştırdığı "Türkiye Buluşmaları"nda kabine üyeleri, parti yöneticileri ve milletvekillerinin raporlarına göre vatandaş, ekonominin düzeltilmesini istiyor. AK Parti'nin yerel seçimlerden mağlup ayrılmasının ardından parti içinde alınan kararla "Türkiye Buluşmaları" projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda vatandaşın verdiği tepki oyunun nedenini kabine üyeleri, parti yöneticileri ve milletvekilleri araştırmaya başladı. Kendi bölgelerinde çalışan vekiller, vatandaşlarla yaptıkları görüşmedeki sonuçları rapor olarak genel merkeze sunarken, öne çıkan başlık ekonomi oldu. Konuyla ilgili konuşan AK Parti kaynakları, “Milletin şu anda tek derdi açıkçası ekonomi. ‘Ekonomiyi düzeltin’ diyorlar. Seçim falan istedikleri yok. Fiyat artış hızı yavaşladı, bunun yansıması sahada da görülüyor. Beklentileri sorulduğunda da büyük oranda seçimi kimse gündeme getirmiyor” ifadelerini kullandı.

VEKİL AYDIN TEK BAŞINA!

İYİ Parti Trabzon’da mevcut il başkanı Opr. Dr. Muhammet Erkan’dan beklentiler oldukça yüksekti. Fakat geldiğimiz noktada İYİ Parti Trabzon’da beklenen çıkışı yapamadı. Partide bütün sorumluluk, bütün yük İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın’da. Aydın maddi manevi bütün sorunlara karşı tek başına mücadele ediyor. Bu arada İYİ Parti’den istifalar devam ediyor. İYİ Parti'nin kurucu isimlerinden Erzurum Milletvekili Naci Cinisli de partisinden istifa etti. Cinisli, istifasını "Partimin büyüme isteğine, ülküsüne, politik niyetine ve hedefine kefil olamıyorum" sözleriyle duyurdu.

SUİÇMEZ: “VATANDAŞ KIRMIZI KARTLA BEKLİYOR”

Spectrum House Düşünce ve Araştırma Merkezi, Türkiye genelinde düzenlediği araştırmanın sonucunu kamuoyuyla paylaştı. Katılımcılar ‘Bu pazar sȩcim olsa hangi partiye oy verirsiniz’ sorusuna yüzde 22,8 CHP, yüzde 18,4 AK Parti, yüzde 7,2 DEM Parti, yüzde 6,5 MHP, yüzde 3,8 Zafer Partisi, yüzde 3,6̇IẎI Parti, yüzde 3,1 YRP yanıtını verdi. Oy kullanmayacăgını belirtenlerin oranı yüzde 16,2, kararsızların oranı ise yüzde 15,9. Taraflı-tarafsız bütün anket şirketlerinin yaptığı araştırmalarda, kamuoyu yoklamalarında CHP’nin çok net açık ara birinci olduğunu belirten CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, “Vatandaş bir an önce sandığın gelmesini bekliyor. 31 Mart’ta sarı kartı gösteren halkımız elinde kırmızı kart ile bu hükümeti ihraç edecek tarihe gömecek. Halkın sabrı da dayanma gücü de tükendi” dedi.

Etiketler