A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 19.09.2024

Yayın Tarihi: 19.09.2024 - 09:03
Olaylar ve Yaşananlar | 19.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

 CHP’DE BU KEZ TEPKİ OF’TAN!

CHP’de Trabzon’un ilçelerinde yaşanan krizlere dün Maçka’dan örnek vermiştik. CHP Maçka İlçe Teşkilatlarında ciddi sıkıntı olduğunu paylaşmıştık. Kriz sandığımızdan daha derinmiş. Bir tepki de CHP Of İlçe Örgütünden geldi. CHP Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, sosyal medya hesabından "Milletvekili, belediye başkanı, il başkanı, ilçe başkanı ya da en etkin noktalara seçilebilirsin. Partililerimizin telefonlarına bakmıyorsanız parti ve örgüt nezdinde hiçsiniz. Tabii ki anlayana! Bu partililerimizin serzenişidir. Benden söylemesi." şeklinde bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşım parti tabanında büyük yankı uyandırdı. Yomra, Arsin, Maçka derken Of’ta kriz baş gösterdi. Basına yansıyan bu gelişmeler sonrası CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak ve Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ile yönetim kurulu üyeleri dün bir araya gelerek bir durum tespiti yapmışlar. Bakalım sorunlara neşter vurabilecekler mi?

GAZETECİ O DAVADAN CEZA ALDI!

27 Mart 2024 tarihinde 34 FZJ 841 plakalı aracın sürücüsü gazeteci Fatih Tüysüz’ün Yusufeli’den Artvin’e dönüş yolunda iken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil yol kenarında bulunan kayalara çarpmış, çarpmanın etkisiyle sürücü 38 yaşındaki Fatih Tüysüz ve yanında bulunan 48 yaşındaki Tolga Gül yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan iki çocuk babası Tolga Gül, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. O kaza ile ilgili Artvin’de önceki gün görülen davada TRT Artvin Muhabiri Fatih Tüysüz kazada kusurlu bulundu ve taksirle adam öldürmek suçundan 2 yıl 6 ay ceza aldı.

AYDOĞDU’YA SON VEDA!

Trabzon iş, spor ve siyaset camiasının önemli isimlerinden Süleyman Aydoğdu’yu dün son yolculuğuna uğurladık. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir süredir tedavi gören 64 yaşındaki Aydoğdu'nun ölümü herkesi derinden üzdü. Aydoğdu'nun cenazesi dün Bahçecik Büyük Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Merkez Karakaya köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi. Trabzonspor'un eski yöneticilerinden Süleyman Aydoğan, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcılığı yapmış, Doğru Yol Partisi, Demokrat Parti, AK Parti ve İYİ Parti’de görev almıştı.

RANDEVULU SİSTEM KALDIRILDI

ÇAYKUR, 18 Eylül 2024 tarihi itibarıyla yaş çay alımlarında randevulu sistemi kaldırdığını bildirdi. ÇAYKUR'dan yapılan açıklamada, "Üreticilerimize, alın teri ürünlerinin değerini korumak adına ortaya koyduğumuz planlamalara gösterdikleri uyum nedeniyle teşekkür ederiz. Bu çalışmalar şunu göstermiştir ki ÇAYKUR tarafından yürürlüğe konulan uygulamalara ve yapılan yönlendirmelere uygun hareket edildiğinde süreç siz değerli üreticilerimiz açısından kayıpsız ve sıkıntısız atlatılabilmektedir" ifadeleri kullanıldı. 7 Eylül’de başlatılan randevulu alım sistemi, fabrikalardaki yoğunluğun azalması ve üreticilerin kalan ürünlerini daha hızlı satabilmesi amacıyla sonlandırıldı.

HACIOSMANOĞLU KÜLLİYE’DE!

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu İBB’nin düzenlediği resepsiyonda görüntülenmişti. İBB'nin resepsiyonuna katılan Hacıosmanoğlu'nun Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenen resepsiyona katılmaması ise dikkat çekmişti. Hacıosmanoğlu’na yakın kaynaklar kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düzenlediği resepsiyona davet edilmediğini açıklamıştı. Hacıosmanoğlu’- nun bir süredir de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu istediği ancak sonuç alamadığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hacıosmanoğlu’na tavır koyduğu iddia edilirken Beştepe’den beklenen adım geldi. Erdoğan’ın bugün Hacıosmanoğlu’nu kabul edeceği belirtildi. 

Etiketler