SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 01.08.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 01.08.2024

01 Ağustos 2024 Perşembe - 07:06




Olaylar ve Yaşananlar | 01.08.2024





GÜMÜŞHANE’NİN ÜNVANI

Türkiye genelinde 95 belediyenin borçsuz olduğu açıklanırken, bu belediyelerden 5'inin Gümüşhane'de yer aldığı öğrenildi. Gümüşhane'de borcu bulunmayan belediyeler arasında ilçe belediyelerinden Köse Belediyesi yer alırken Köse’yi belde belediyelerinden Öbektaş, Söğütlü, Gümüşgöze ve Ünlüpınar takip etti. 1 Nisan 2024 tarihine kadar ilçe belediyelerinden Şiran’ın da borcu olmadığı öğrenilirken Arzularkabaköy ve Yeşilbük belediyelerinin seçim öncesinde borçsuz olduğu, seçim sonrasında ise borçlarının oluştuğu belirtildi. Bu üç belediye 4 aylık dönem borcunu öderlerse Gümüşhane’nin 14 belediyesinin 8'i borçsuz belediye unvanını elinde bulunduracaklar. Büyük ihtimalle de Türkiye genelinde en fazla borçsuz belediye ünvanı Gümüşhane’nin olacak.

BAŞKANLAR TOPLANDI




Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 2024 Yılı Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Oda Başkanı Metin Kara, işsizliğin bugün ülkemizin en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, istihdam konusunda proje üretmeye çalıştıklarını vurguladı. Başkan Kara, “Birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel projelere imza atacağız inşallah. Biz büyük bir aileyiz. Biz yekpare bir aileyiz. Bin yıllık ahilik geleneği içerisinde her zaman devletine, milletine, bayrağına sadakatle bağlı kalan bir kesim oldu esnaf ve sanatkârlar. Bundan sonra da böyle devam edecektir, kimsenin şüphesi olmasın. Her geçen gün piyasalar daralıyor. Hepimizin, bütün esnaf ve sanatkarın Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Her zaman üretmeye devam ettik, yine çalışarak, üreterek her ne olursa olsun ülkemize, milletimize katkı sunmaya devam edeceğiz.” Başkan Kara, devletin her zaman esnaf ve sanatkarı desteklemesi gerektiğinin de altını çizerek, “Devletin, ekonominin omurgası ve kılcal damarları olan esnaf ve sanatkâr desteklenmelidir. Esnaf ve sanatkarın her daim dik ve güçlü pozisyonda olması gerekir. Kırık bir omurga ile hayatiyet kazanılmaz. Yaşam asla sürdürülemez” dedi.

ÇALIK: YAŞATACAĞIZ




İstanbul Beylikdüzü’nün Trabzonlu Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmasının ardından konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili belediyeler ve ilgili teknik birimlerden hiçbir görüş alınmadan, hiçbir altyapı hazırlığı yapılmadan yasalaşan bu teklifin hem belediyeleri hem vatandaşları hem de sokaktaki can dostları bilinmezliğe sürüklediğini belirten Başkan Çalık, “Biz, sürecin en başında söylediğimiz gibi öldürmekten yana değil, yaşatmaktan yana tavır alacağız. Bu konudaki kararlılığımızı bir kez daha açıklıkla ifade etmek istiyorum. Can dostlarımızın sağlıklı ortamlarda yaşadığı, bakımlarının aksatılmadan yapıldığı, her türlü tehlikeden korunduğu, komşularımızın gönül rahatlığıyla sürece katıldığı, paylaşımda bulunduğu, bakım ve ilgilerini gönüllü üstlendiği bir ortamı sağlamak bizlerin görevi” şeklinde konuştu.

AFAD UYARDI

Rize’nin Pazar ilçesinde şiddetli yağmur sonucu cadde ve sokaklar göle dönerken bazı işyerlerini de su bastı. Sabah saatleri itibarıyla başlayan şiddetli sağanak yağış Rize’nin sahil kesimlerinde bulunan ilçelerde etkisini gösterdi. Fındıklı, Ardeşen, Pazar ve Çayeli ilçelerinde etkili olan sağanak yağış cadde ve sokakları göle döndürdürken Pazar ilçesinde ise bazı işletmelerde su baskınlarına neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Rize’nin kıyı kesimleri için yağış uyarısı yapılırken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından vatandaşlar sel, heyelan ve su baskınlarına karşı uyarıda bulunuldu




HABER MERKEZİ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap