A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 24.06.2024

Yayın Tarihi: 24.06.2024 - 08:43 | Güncelleme Tarihi: 24.06.2024 - 08:39
Olaylar ve Yaşananlar | 24.06.2024

KİM DENETİM YAPIYOR KİME DERT ANLATALIM?

Yazıyoruz çiziyoruz, uyarıyoruz ama nafile… Kimsenin umurunda değil. Vatandaşın hemen her gün dert yandığı, bizlere sayısız şikayetlerde bulunduğu, bizzat bizim de yaşadığımız Trabzon’daki toplu taşıma araçlarında dolmuş ve minibüslerde klimaların çalışmamasının ve ayakta yolcu almanın önüne kim geçecek? Kim denetim yapacak, kim sorumluluk alacak? Dolmuşlarda klima yerine havalandırma çalıştıran şoför esnafı ile vatandaş arasında zaman zaman yaşanan gerginlikler daha üst noktaya taşınmadan yetkilileri göreve çağırıyoruz. Yeter artık, bu işe bir çözüm bulun! Bunaltıcı yaz sıcaklarında toplu taşıma araçlarını kullanan yaşlıları ve hastaları da yabana atmayın. Bu arada dolmuş esnafı bazen ayakta yolcu alma işini o kadar abartıyor ki oturan yolcu kadar ayakta yolcu alan bile oluyor!

**

TRABZON KÜLTÜRÜ NEREREDE?

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin beşinci durağı Trabzon oldu. Trabzon Kültür Yolu Festivali açılış kortejinde boy gösteren maskotun renkleri ve konsepti ‘Bunun Türk kültürüyle, Trabzon kültürüyle ne ilgisi var’ dedirtti. Bir maskot gökkuşağı renkleriyle kortejde yürütüldü. Maskotu görenler ‘Bunun bizim kültürümüzle ne ilgisi var’ dedi. Festival kapsamı öncesi Trabzon’da hiçbir sivil toplum kuruluşu ve derneğin görüşünün alınmaması kültürel yöresel sanatçıların festival kapsamında olmaması da ayrı bir tartışma konusu… 


AK PARTİ  ARTVİN’DE “BAŞKAN” ARIYOR!

Yerel seçimlerde sadece üç ilçeyi kazanan genel anlamda oylarında da büyük düşüş yaşayan AK Parti Artvin teşkilatlarında huzursuzluk had safhada. Beklenen değişimin bir türlü gerçekleşmemesi, il başkanı Fatih Tahtalı’nın istifa etmemesi yerel seçimlerle ilgili samimi ciddi bir sorgulama ve öz eleştiri yapılmaması Artvin’de AK Partiye gönül verenleri adeta çileden çıkartıyor. “Bu anlayış devam ederse bırakın üye kaydı elimizdeki mevcut üyeleri bile tek tek kaybederiz, zaten bir çok kişinin bağı kopmuş” diyerek sitemlerini dile getiren partililer, “AK Parti artık Artvin’de siyaset üretemiyor, ortada ne başkan ne yönetim var. Gereği neden yapılmıyor ne bekleniyor çok merak ediyoruz. AK Parti’yi Artvin’de ayağa kaldıracak yeni bir başkan ve kadrolara ihtiyacımız var” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

**

KARAL İLE YOLA DEVAM

Trabzon Kent Konseyi, katılımcı bireylerin aracılığı ile kentte yaşayanların tamamını dolayısıyla kentin bütünlüğünü temsil eder. Genel kurulda alınan kararlar kent yaşamına hizmet eden bütün uygulamacı kurum ve kuruluşların bu alandaki çalışmalarında, programlarında ve hedeflerinde belirleyici rol oynar. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de büyük önem verdiği Kent Konseyi seçime gidiyor ve  iki aday yarışıyor. Prof. Dr. Hasan Karal ve STK temsilcisi Murat Çavga karşı karşıya gelecek. 4 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek seçimli genel kurulda Karal’ın başkanlığa devam etmesi bekleniyor.

**

DİYARBAKIRLI BABANIN TRABZON YORUMU

14 yaşında Diyarbakırspor alt liginde forma giyerken Trabzonspor’a transfer olan, halen de U17 Trabzonspor’da başarılı bir şekilde futbol hayatına devam eden Diyarbakırlı Arda Öztürk’ün babası Şerif Öztürk “Oğlumun Trabzonspor’da forma giymesinden büyük onur ve gurur duyuyorum. Oğlum artık Trabzonspor’un evladı” şeklinde duygularını paylaştı. “Arda 3 yıldır Trabzon’da çok mutlu. Hocaları ve arkadaşları ile güzel bir uyum yakaladı. En büyük temennim Trabzonspor’da kalıcı olması ve uzun yıllar hizmet etmesi. Ben onun çok başarılı olacağına inanıyorum” diyen baba Şerif Öztürk Diyarbakır’da Trabzonspor sevgisinin de her geçen artığını dile getirdi. Arda Öztürk’ün bu sezon A takım ile birlikte kampa davet edilmesi de bekleniyor.

**
KAFKASLARA AÇILAN ÇİLE YOLU!

Türkiye’nin Kafkaslara açılan kapısı olan Sarp Kara Hudut Sınır Kapısı'na giden uluslararası kara yolu tehlike saçmaya devam ediyor. Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Termik mevkiinde yamaçtan kopan dev kaya kütleleri Karadeniz Sahil Yoluna düştü. Bölgeden geçen seyir halindeki araçlara çarpan kaya kütleleri maddi hasara neden oldu. Şans eseri ölen veya yaralanan kimsenin olmadığı olayda sürücüler panik dolu anlar yaşadı. Aynı bölgede daha önce can kaybı yaşanmıştı. Hem tır yükü hem çöp sorunu hem de kayaların yola düşmesi ile hemen hemen her gün sorunlar yumağı yaşanan Hopa-Kemalpaşa ve Sarp Hudut Sınır Kapısı güzergahına yetkililer bir türlü çözüm üretemiyor.

HABER MERKEZİ

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün
Etiketler